27.4. Olohuone: Jännittäminen sosiaalisissa tilanteissa -keskustelu
17:00 - 18:30
perjantai 27.04.2018

Tunnetko sydämen tykytyksiä sosiaalisissa tilanteissa? Jännittääkö jutteleminen? Tunnetko jännitystä vähemmän joidenkin ihmisten kanssa ja toisten kanssa enemmän? Mietittääkö mistä tämä johtuu? Haluatko oppia työkaluja jännittämiseen?

Puhutaan ja kuullaan sosiaalisten tilanteiden jännittämisestä. Opitaan uusia oivalluksia ja tapoja eri tilanteisiin.

Pidäthän huolta siitä millä tavalla haluat paikanpäällä olla, kuuntelemassa vai haluatko osallistua mukaan jakamaan ajatuksia. Sinä päätät omat rajasi ja me muut kunnioitamme niitä. Tapahtumassa ei lähdetä syyttämään tai leimaamaan, vaan tarkoitus on kuunnella uteliaisuudella ja ymmärryksellä. Voimme kaikki avartua kuulemalla juuri sinun tarinasi ja kokemuksesi.

Keskustelussa toteutetaan rakentavaa ja tasavertaista keskustelumuotoa, eli dialogia (http://eratauko.fi/) Dialogissa tähdätään ymmärtämiseen, mutta ei yksimielisyyteen. Parhaimmillaan dialogissa syntyy ennalta-arvaamattomia oivalluksia ja uutta ajattelua.

Dialogiset keskustelut kehittävät syväymmärrystä omasta itsestä. Tulemme entistä tietoisemmaksi itsestämme, kun kuulemme miten toiset ihmiset kokevat maailmaa ja samalla saamme kokea hengenheimolaisuutta.

Mukana keskusteluissa ja kokemusasiantuntijoina Katri, Joonas ja Teemu.

Katri on tuntenut sosiaalista jännittämistä teini-ikäisestä ja sen johdosta kokenut myös lieviä paniikkikohtauksiakin aikanaan. “Olen kehittänyt itseäni rohkeammaksi sopivilla askeleilla ja itseäni haastamalla, mutta edelleen jännitystiloja saattaa ilmestyä eri tilanteissa. Nykyään osaan reagoida niihin suopeammin ja pelot eivät estä minua tekemästä asioita, vaan pikemminkin päinvastoin: pelokkaassa tilanteessa uskallan ylittää itseni adrenaliini valtaa kehoni ja tunnen onnistumisia. Tämä on itsetietoisen harjoittelun tulos, johon uskon että kaikilla meistä on nämä (piilevät) taidot. :)”

Joonas on perehtynyt sosiaaliseen jännittämiseen vuosikymmenen ajan, motivaationaan halu vapautua jännittämisen kahleista. Työ tuotti tulosta, tänään Joonas on vapaa. Hän on myös tehnyt pro gradu -tutkielmansa sosiaalisesta jännittämisestä vuorovaikutuksen näkökulmasta”

Teemu: “Olen aina ollut ryhmässä sosiaalisesti vetäytyvä, ja jo pelkkä ajatus omasta puheenvuorosta vieraiden ihmisten läsnäollessa saa sydämeni tykyttämään ja hartiat jännittyvät. Olin aina kuvitellut että tuntemukseni olisivat pysyviä eikä niitä voisi työstää. Pikkuhiljaa olen kuitenkin ryhtynyt haastamaan itseäni ja sen johdosta kokenut suuria onnistumisen tunteita alati kasvavasta itsevarmuudesta, ja nykyään uskallan jopa käyttää ”virallisia” puheenvuoroja kokouksissa ja palavereissa.”

Olohuone:
Tule mukaan viettämään aikaa mukavassa ilmapiirissä, kaikille avoimessa olohuoneessa. Luvassa on helppoja aktiviteetteja, teetä, sympatiaa, villasukkia ja pientä suupalaa.

Olohuoneessa voit olla sellaisena kuin haluat, hiljaisena tai osallistuvana.

Osoite:
Lapinlahdenpolku 8, Helsinki
Venetsia rakennus, 1. kerros: Avoin tila
Punainen tiilitalo Lapinlahden entisen sairaalan takana.

Yhteys:
Katri Ristiniemi
040 550 7086
katri.ristiniemi@lapinlahdenlahde.fi

Lisätietoja hankkeesta:
WE POP UP – Osallisuutta kulttuuri -ja luontotapahtumista kaikille
http://www.prolapinlahtiry.fi/?page_id=409