5.-22.4. Aller Retour
17:00 - 17:00
keskiviikko 04.04.2018 - sunnuntai 22.04.2018

Galleria Lapinlahti: 5. – 22.4.2018 ALLER RETOUR

Aino Dudle / Gabriela Falkner / Heta Kuchka / Tero Puha,
Harlis Hadjidj-Schweizer / Sebastian Stadler / Birgit Widmer

Tervetuloa näyttelyn avajaisiin keskiviikkona 4.4. klo 17-19
Performanssit avajaisissa: Meri Hietala sekä Martina Morger & Wassili Widmer
Taiteilijaesittelytilaisuus Lapinlahden Lähteen auditoriossa torstaina 5.4. klo 17-19. Tervetuloa!

Aller Retour tarkoittaa suomeksi meno-paluu. Se on liike yhdestä pisteestä toisaalle ja takaisin. Mitä syntyy tuloksena? Kuka on matkalla? Mitä tai ketä tavataan? Seitsemän taiteilijaa Sveitsistä ja Suomesta ovat tien päällä.

Taiteilijat:
Aino Dudle (s.1988) suomalais-sveitsiläinen, asuu ja työskentelee Helsingissä.
Aino Dudlen pedagoginen ja taiteellinen työ keskittyy kulttuurien väliseen tilaan ja transkulturaatiossa muodostuviin identiteetteihin. Nämä näkyvän ja näkymättömän manifestaatiot, fyysisen olemassaolon ja näkymättömän paradoksaalinen kytkös näkymättömään ovat hänen inspiraationsa lähde.
www.ainodudle.com

Gabriela Falkner (1967) asuu ja työskentelee Herisaussa ja St.Gallenissa Sveitsissä.
Falkner työskentelee valokuvauksen, installaatioiden sekä tilainterventioiden parissa. Falkner keskittyy käsitteellisiin ja paikkasidonnaisiin töihin, joissa hän tiivistää tilallisen kontekstin henkilökohtaisella sisällöllä kuten arjella, ajankohtaisilla tapahtumilla, havainnoinnilla, melankolialla tai ironialla.
www.gabrielafalkner.ch

Heta Kuchka (1974) asuu ja työskentelee Helsingissä.
Kuchka yhdistelee video- ja elokuvatöissään omaelämäkerrallisia, todellisia ja fiktiivisiä teemoja. Hän herättää julkista keskustelua valitsemalla aiheita, jotka ovat usein yhteiskunnan sivuuttamia. Yksinäisyys, kodittomuus, kipu ja kuolema.
www.hetakuchka.com

Tero Puha (1971) Suomessa syntynyt, asuu Helsingissä.
Puha on monialainen visuaalinen taiteilija, jonka työt koostuvat valokuvasta, elokuvasta, videosta ja performanssista. Hän käsittelee nykyaikaisia aiheita, kuten kehonkuva, keho sosiaalisena konstruktiona, kuluttajien käytös sekä populaarikulttuuri. Nämä antavat hänen mediataiteelleen kiehtovia ajatuksia sukupuolesta.
www.teropuha.com

Harlis Hadjidj-Schweizer (1973) asuu ja työskentelee Bühlerissä ja St.Gallenissa Sveitsissä.
Hadjidj-Schweizer työskentelee sarjoissa. Sarjat mahdollistavat hänelle valitun teeman tutkimisen ja tarkastelun sen eri puolineen ja yksityiskohtineen. Hän valitsee aiheensa ja teemansa ympäristöstänsä, kuten hänen työhuoneensa ympäriltä rapistuneista rakennuksista.
www.harlis.ch

Sebastian Stadler (1988) suomalais-sveitsiläinen, asuu ja työskentelee Zürichissä Sveitsissä.
Stadler työskentelee valokuvauksen ja videon parissa. Hän tutkii todellisuuden monipuolisia havaintoja kuvilla tavanomaisesta.
www.sebastianstadler.ch

Birgit Widmer (1964) asuu ja työskentelee Gaisissa Sveitsissä.
Hänet tunnetaan hänen herkistä piirroksistaan sekä veistoksistaan, joita hän prosessoi installaatioihin. Hänen työnsä tutkii suhdetta luonnon ja kulttuurin välillä. ”Kun Blake kysyy kysymyksen: mikä on materiaalimaailma ja onko se kuollut? Vastaa humaltunut keiju, joka lupaa näyttää hänelle, että kaikki on elävää – maailma, missä jokainen pölyn jyväkin hengittää hänen iloaan.” Lainaus W.J.T. Mitchell
www.birgitwidmer.ch

Performanssit avajaisissa:
Meri Hietala 
”Minulle toimintani on kartoitettujen polkujen, näkyvän ja käsin kosketeltavan maiseman tutkimista sekä näiden yhteiskunnallisten reittien taakse ulottumista. Nuuhkin kertomuksien kulkuja, sävellän auditiivisia ja eteerisiä kosmogrammeja, juhlin diversiteettiä.” merihietala.net

Martina Morger & Wassili Widmer
Heidän työnsä leikittelee kehojen vastakkainasettelulla tilassa. Performatiivisessa hetkessä he luovat pienen universumin. Yksinkertaisten ja voimakkaiden liikkeiden kautta he kertovat konsepteja ja kertomuksia kaksijakoisuudesta, vastakkaisuudesta, symbioosista, työstä sekä hierarkioiden voimasta.
www.martinamorger.com
wassili.org

—-

Galleria Lapinlahti
Lapinlahdentie 1, 2.krs
00180 Helsinki

Avoinna ti-pe klo 12-18, la-su klo 12-17
Open tue – wed 12am – 6pm, sat- sun 12am – 5pm

www.gallerialapinlahti.com