Herkkyys mielen matkakumppanina
18:00 - 19:30
torstai 13.12.2018

Kuinka paljon mielenterveysoireet ovatkin herkkyyden seurausta?

“Herkän ihmisen kompleksi on olla toisten tunteiden pleksi. Sitä itsensä läpi päästää, muiden tunteita sisään säilöää, kunnes löydä ei enää omaa säveltä sisimmän ääreltä.
Herkkyys voi voimistaa myös traumanäkökulmaa. Kun tuntee toisen pelot ja kuormat, syventää se esiin myös oman haavan uomat”.

Marja kertoo omasta kokemuksestaan, kuinka herkkyys on altistanut monille ns. mielenterveysoireille ja vienyt häntä elämässään useasti loppuun palamisen äärelle; niin parisuhteessa, työelämässä kuin vanhemmuuden roolissa.
Marjalla on myös omakohtaista kokemusta Lapinlahden sairaalasta, jossa hän oli neljä kuukautta hoidossa nuorimman lapsensa synnyttyä.

Marja Matikainen on 43-vuotias kahden aikuisen tyttären sekä teini-ikäisen pojan äiti. Hän on ammatiltaan kokemusasiantuntija, psykiatrinen sairaanhoitaja, energiahoitaja ja personal trainer. Marja kirjoittaa paljon runoja ja proosatekstiä, joka on hänen intohimonsa.
Kirjoittaminen on Marjan luova väylä tuoda herkkyyden lahja esiin tiedoksi. Luonto ja liikkuminen ovat tärkeä osa hänen elämäänsä ja hyvinvointia.

Lapinlahden Lähteen auditoriossa on istumapaikat 90 henkilölle.