Sisäisen orvon viisaus
18:00 - 19:30
tiistai 22.01.2019

Meissä jokaisessa asuu torjuttu lapsi, sisäinen orpo, joka on joiltain osin jäänyt tiedostamattomaan näkymättömäksi. Se on ihmisen osa maailmassa, joka ei koskaan kykene aukottomasti huolehtimaan kaikista tarpeistamme. Illan keskustelu perustuu tyttären ja isän yhdessä kirjoittaman kirjaan, joka tarkastelee hylätyn kokemuksen merkitystä monipuolisesti ihmislajin ja yksilön historian, mielen, kehon ja sosiaalisten suhteiden näkökulmista.

Kirjassa pohditaan yleisimpiä tiedostamattomia toimintamalleja eli onnenohjelmia, joiden avulla ihminen alitajuisesti tavoittelee turvallisuutta, hyväksyntää ja rakkautta. Miten toimintamallit syntyvät? Miten ne vaikuttavat elämässämme? Kun jokin malleista kriisiytyy, orvon kokemus tulee pintaan. Kuitenkin kun kohtaamme sisäisen orvon pimentoon jääneet toiveet, tarpeet ja pelot, alamme kulkea erillisyydestä kohti rohkeaa läsnäoloa. Sisäinen orpo on viisas opas, joka näyttää tien kotiin. Näkyväksi tuleminen auttaa luomaan itseä kunnioittavia toimintamalleja, jotka avautuu kohti hyväksyvää läsnäoloa, rohkeaa uusiutumista ja sisäisesti kestävää viisautta. Orvon kokemuksen alla odottaa rakkaus ja paluu kotiin.

Kaisa Kuurne on sosiologi ja sosiaalisen hyvinvoinnin tutkimuksen dosentti, joka on tutkinut elämän murtumia ja kuulumisen kysymystä. Hän opiskelee arkkityyppistä psykologiaa Dr. Clarissa Pinkola-Estésin oppilaana ja ohjaa yksilöitä ja ryhmiä rohkeaan uusiutumiseen. Hän on joogaopettaja ja opiskelee joogaterapiaa.

Simo Kuurne on erikoislääkäri ja terapeutti, joka on vuosikymmenten ajan hoitanut stressistä ja elämänkriiseistä kärsiviä ihmisiä uusiutuvaan läsnäoloon. Hän on kehittänyt ja vetänyt dialogisia ja toiminnallisia hiljaisuuden retriittejä sekä toiminut mentorina lukuisissa kasvuprosesseissa yksilöille ja yhteisöille. Tapahtuma on yhteistyötä Basam Books-kustantamon kanssa.