10.7. Suomen Kuvataiteen päivä
10:00 - 17:00
tiistai 10.07.2018

Heinäkuussa Lapinlahden Lähteellä vietetään Suomen Kuvataiteen päivän maalaustapahtumaa alkaen klo 10. Tapahtuma toteutuu yhteistyössä Suomen Akvarellitaiteen yhdistyksen kanssa.

Päivän aikana voi maalata vapaasti Lapinlahden alueella tai ohjatussa ryhmässä. Voit myös seurata maalaustapojen esittelyä.
Päivän aikana valmistuneet maalaukset tuodaan Venetsia-rakennukseen klo 17 mennessä.
Maalauksista kootaan näyttely, joka on avoinna Venetsia-rakennuksessa Mental Museumin aukioloaikoina 11- 12.7 eli klo 12-18.
Valtakunnallisesta maalaustapahtumasta kootaan myös nettigalleria.

Ohjelma:

1. ryhmä aloittaa klo 10.00, opettajana Irina Rebnitskaya (taiteen maisteri). Irina esittelee akvarellimaalausta klo 10.00.

2. ryhmä aloittaa klo 12.00, ohjaajana Päivi Uljas (kuvataiteilija). Hän esittelee maalaustekniikoita.

3. Klo 14.00 Anne Purhon maalausdemo.

4. ryhmä aloittaa klo 14.30, opettajana Jaana Kangas (kuvataiteilija (amk), lastentarhanopettaja), Tässä ryhmässä teemme yhteisen suuren maalauksen. Leikkimielisyys ja iloinen mieli mukana, sopii kaikenikäisille erityisesti lapset ja nuoret mukaan.

Ota mukaan omia papereita, siveltimiä, maaleja ja vesikippo. Maalaustarvikkeita saa tarvittaessa ostaa paikanpäältä.

Suomen Kuvataiteen päivä on myös Helene Schjerfbeckin päivä.Hänen veljensä Magnus Schjerfbeck on toinen Venetsia-rakennuksen suunnitelleista arkkitehdeistä.

Lähteen Kahvila tarjoaa makeita ja suolaisia herkkuja päivän ajan. Kahvila auki klo 9.30-16.

P.S Maalaustapahtuman jatkot 11.7.2018 klo 12-18 Lapinlahden Lähteellä Venetsia rakennuksessa ja sen ympäristössä. Voit jatkaa maalaamista mukavassa ympäristössä. Omat maalaustarvikkeet mukaan. Päivän ohjaajana toimii Jaana Kangas. Juhlimme myös Lapinlahden synttäreitä. Auki Mental Museum, Kahvila Lähde, Puoti, Patina, Galleria Lapinlahti ja Lähteen Sauna. Tervetuloa kaikille!