18.1. Luento: Joustava mieli tukena kriiseissä
18:00 - 19:30
torstai 18.01.2018

Elämänkriiseistä ja resilienssistä luennoi Lähteen auditoriossa Joustava mieli -kirjasarjan kirjoittaja, psykoterapeutti, psykologi Arto Pietikäinen.

Arto Pietikäisen uusi kirja  Joustava mieli tukena elämän kriiseissä suositussa Joustava mieli -kirjasarjassa auttaa kehittämään taitoja vaikeiden tunteiden hyväksyvään kohtaamiseen ja resilienssiin eli joustavuuteen. Vaikeiden tunteiden hyväksyvä kohtaaminen ja myötätuntoinen suhtautumistapa ovat tutkimusten mukaan ratkaisevan tärkeitä ja tukevat toipumisennustetta kriiseissä. Samalla ne ehkäisevät masennusta ja sen uusiutumista.

Jokainen meistä kohtaa elämänsä aikana kriisejä, jotka aiheuttavat psyykkistä kipua. Vaikeuksia on hyvä osata käsitellä toipumista edistävällä tavalla. Joustava mieli -luento esittelee hyväksymis – ja omistautumispohjaisen ohjelman, joka auttaa selviytymään elämänkriiseistä, kuten avioerosta, surutyöstä tai työttämäksi jäämisestä.

Elämänkriisit ja masennus ovat tutkitusti yhteydessä toisiinsa. Vaikea menetys tai surematon suru voivat laukaista masennuksen. Uusimmat tutkimukset korostavat hyväksyvän tietoisen läsnäolon, tunteiden avoimen kohtaamisen, myötätuntoisen itsestä huolehtimisen sekä resilienssin eli toipumiskyvyn merkitystä vaikeista tilanteista selviämisessä.

Luennolle mahtuu 100 osallistujaa. Tervetuloa!