18.1. Luento: Joustava mieli tukena kriiseissä
18:00 - 19:30
torstai 18.01.2018

Jokainen meistä kohtaa elämänsä aikana kriisejä, jotka aiheuttavat psyykkistä kipua. Vaikeuksia on hyvä osata käsitellä toipumista edistävällä tavalla. Joustava mieli -luento esittelee hyväksymis – ja omistautumispohjaisen ohjelman, joka auttaa selviytymään elämänkriiseistä, kuten avioerosta, surutyöstä tai työttämäksi jäämisestä.

Elämänkriisit ja masennus ovat tutkitusti yhteydessä toisiinsa. Vaikea menetys tai surematon suru voivat laukaista masennuksen. Uusimmat tutkimukset korostavat hyväksyvän tietoisen läsnäolon, tunteiden avoimen kohtaamisen, myötätuntoisen itsestä huolehtimisen sekä resilienssin eli toipumiskyvyn merkitystä vaikeista tilanteista selviämisessä.

Myös aikuisena voi kehittää taitoja vaikeiden tunteiden hyväksyvään kohtaamiseen ja resilienssiin eli joustavuuteen.  Tähän ohjaa myös Arto Pietikäisen uusi kirja  Joustava mieli tukena elämän kriiseissä suositussa Joustava mieli -kirjasarjassa. Vaikeiden tunteiden hyväksyvä kohtaaminen ja myötätuntoinen suhtautumistapa ovat tutkimusten mukaan ratkaisevan tärkeitä ja tukevat toipumisennustetta kriiseissä. Samalla ne ehkäisevät masennusta ja sen uusiutumista.

Elämänkriiseistä ja resilienssistä luennoi Joustava mieli -kirjasarjan kirjoittaja, psykoterapeutti, psykologi Arto Pietikäinen.
Luennolle mahtuu 100 osallistujaa. Tervetuloa!