Valoa kohti -näyttely
Koko päivän tapahtuma
tiistai 05.06.2018 - torstai 28.06.2018

Jaana Kangas ja Anna Ali-Mattila
Valoa kohti
5.-28.6.2018
We Pop-Up-hankeen Avoin tila

Anna Ali-Mattila

Esillä mandaloita, kolmiulotteisia tutkielmia maailmasta, luonnosta, kosmoksesta sekä ihmistoiminnasta niissä.

Mandala on ympyränmuotoon tehty kuvio, joka kuvaa kosmosta symbolisesti tai metafyysisesti. Siinä on voimakas keskusaihe, jonka ympärille piirretään kehiin tai sektoreihin keskusaiheeseen liittyviä asioita. Kuvion keskellä oleva symbolikuvio voi olla esimerkiksi elämänkukan symboli, joka kuvastaa koko maailmankaikkeutta ja sen syntyä. Yleisimmin mandalaa käytetään meditaation tukena auttamaan ihmistä jäsentämään kaaosmaista todellisuutta mielekkääksi.

Anna Ali-Mattila hoitaa vapaaehtoisena Lapinlahdessa mehiläisiä, viljelee pientä palstaa ja on mukana Lähteen Luontotoiminnassa.

Jaana Kangas

Näyttelyn teokset ovat akvarellimaalauksia. Akvarelleissa on aiheita luonnosta kuten kukat, oksat. Maalauksista voi löytää myös lintuja ja perhosia, mutta myös ihmisiä.

Jaana Kangas on helsinkiläinen kuvataiteilija. Hän on opiskellut Pohjoismaisessa taidekoulussa ja Tampereen ammattikorkeakoulussa. Lisäksi hän on lastentarhanopettaja. Jaana on pitänyt useita henkilökohtaisia näyttelyitä ja ottanut osaa lukuisiin yhteisnäyttelyihin Suomessa.

Lisätietoja We Pop-Up näyttelytoiminnasta
Laura Kontiala
laura.kontiala@lapinlahdenlahde.fi
040-550 9069