Galleria Lapinlahti

Galleria Lapinlahti

18.10. – 05.11.2017
Jussi Meuronen, Unski Antti Immonen & Väinö Makkonen: SKEEMA

Tervetuloa avajaisiin tiistaina 17.10. klo 17-19.

Jussi Meuronen: ”Kaikki eivät voi paeta riviin”, sekatekniikka mdf-levylle, 150x120cm, 2017

Pyrimme teoksiemme kautta kuvaamaan nykyisen kulttuurin hajanaisuutta, jossa lainataan osia historiasta ja muovataan ne erilaiksi kokonaisuuksiksi, realiteeteiksi ja kokemusmaailmoiksi. Yritämme hallita informaation tuottamien tunteiden kaaosta jäsentämällä ne kuviksi. Informaatiotulvan tuottamat ahdistus ja uhkakuvat jäävät teoksiin kommenteiksi ja puheenvuoroiksi. Olemme kiinnostuneet erityisesti tavasta, jolla hahmotamme todellisuutta kuvien kautta ja siitä, miten näemme maailman kuvien läpi. Keskeisiä teemojamme ovat identiteetin rakentuminen, ulkopuolisuuden tunne ja näihin liittyvät välitilat. Käsittelemme traumoja ja inhimillisiä pelkoja, jotka aiheuttavat ulkopuolisuutta ja eristäytymistä. Taide on kannanotto inhimillisyyden puolesta.

Näyttely koostuu eri tekniikoin toteutetuista maalauksista. Maalauksen kieli on muokkaantunut valokuvan myötä. Pyrkimyksenä on  esteettinen jälki, jota valokuva maalauksesta tuottaa, tiedostamatta. Maalauskieli pelkistyy kontrastiseksi ja teräväksi valokuvassa ja nykypäivänä usein tarkastelemme maalauksia valokuvattuina. Valokuvasta on tullut osa maalausta, ei vain teoksen tallentamisen muoto. Näyttelyn muu osa koostuu veistoksesta ja videoteoksista sekä Väinö Makkosen performanssista.

Galleriassa pidetään kaksi avointa työpajaa la 21.10. ja su 22.10. liittyen Musta Sorsa -taideprojektiin. Kyseessä on kokeilu prosessinomaisesta näyttelyn rakentamisesta. Unski Antti Immosen ja Väinö Makkosen pitämät työpajat tuottavat sisältöä, joka kulkee limittäin varsinaisen näyttelyn kanssa. Taiteilijat työstävät teemoja kuten hulluus, murtuminen, epätasapaino ja syrjäytyminen. Makkonen ohjaa osallistujia virittäytymään työpajan aiheeseen tanssillisten ja liikkeellisten harjoitteiden kautta, Unski Antti Immonen ja valokuvaaja Ella Karttunen dokumentoivat prosessia ja näitä kuvia jatkotyöstetään piirtäen ja maalaten. Valmiit teokset tulevat osaksi näyttelyä.
www.mustasorsa.weebly.com/

 

Jussi Meuronen (s.1982) Maalaaminen on minulle keino saada maailmasta kiinni. Taiteessani on pohjimmiltaan kyse tunteiden analysoinnista ja tunnistamisesta. Teoksissani käytän yleensä useita materiaaleja, esimerkiksi printtejä kollaasitekniikalla, joihin lisään maalia, liimaan ja hion, kunnes löytyy jotain mielenkiintoista kuvallista tarttumapintaa. Olen valmistunut Kuvataideakatemiasta kesällä 2016 kuvataiteen maisteriksi ja toiminut aktiivisesti kuvataitelijana vuodesta 2011 saakka, jolloin valmistuin Taidekoulu Maasta.
www.jussimeuronen.com 

Unski Antti Immonen & Väinö Makkonen: Nimetön sarjasta ”Historiallisia kuvia”, 42 x 59 cm, pigmenttituloste, 2017

Unski Antti Immonen (s.1981) Olen valmistunut kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta 2015 ja kuvataitelijaksi Taidekoulu Maasta 2011. Olen pitänyt viisi yksityisnäyttelyä ja osallistunut useisiin ryhmänäyttelyihin.
www.ammoinen.fi

Väinö Makkonen (s.1982) Mielikuvitus on ollut minulle aina merkittävä osa elämääni.En halua rajoittua johonkin tiettyyn tekniikkaan tai muotoon, vaan minulle on keskeisintä kertoa tarina. Jo lapsena olin kiinnostunut teatterista. Koen olevani silta katu- ja korkeakulttuurin välillä. Veimme varkautelaisten tanssijoiden sekä muusikoiden kanssa teatteriin hip hop -kulttuuria 2000-luvun alussa, jolloin se oli vielä harvinaista suomalaisen teatterin kentällä.

 

 

 

Lapinlahdentie 1, 2.krs, 00180 Helsinki
Avoinna: ti-pe klo 12-18, la-su klo 12-17.
info(at)gallerialapinlahti.com
Galleria Lapinlahti Facebookissa
Galleria Lapinlahti Instagramissa

Galleria Lapinlahti on n.135m² kokoinen, useista huoneista koostuva avoin nykytaiteen tila, joka poikkeaa hillitystä galleriasta. Siinä näkyy historian kerroksellisuus ja aikakausien jättämät jäljet. Vanhoja tapettikerroksia ja kattorakenteita on näkyvissä. Yleisö on löytänyt Galleria Lapinlahden hyvin. Näyttelyissämme on käynyt ensimmäisen 5kk:n aikana n. 10 000 taiteen katsojaa ja kokijaa. Galleria Lapinlahti on eräänlainen koelaboratorio, se luo mahdollisuuden luoda uutta ja tehdä jotain toisin. Tutustu Galleria Lapinlahden näyttelykalenteriinNäyttelyihin on vapaa pääsy. Galleria Lapinlahden sisäänkäynti kulkee Kahvila Lähteen kautta. Huomaathan, että kulku näyttelyihin 2. kerrokseen ei ole esteetön.

Gallery Lapinlahti

Lapinlahdentie 1, 2. floor, 00180 Helsinki
The exhibitions are open:
tue – fri: 12am – 6pm, sat – sun: 12am – 5pm
e-mail: info(at)gallerialapinlahti.com
Gallery Lapinlahti in Facebook

Taiteilijakollektiivi Kunst

KUNST--logo_300pxGalleria Lapinlahtea koordinoiva ja näyttelyitä kuratoiva Taiteilijakollektiivi KUNST on keväällä 2013 perustettu yhteistoiminnallinen yksikkö. Kollektiivissa toimivat taiteilijat Christina Holmlund, Pia Paldanius, Jarmo Palola, Sirpa Päivinen, Anu Suhonen ja Julia Weckman. Yhdessä teemme, puhumme ja suunnittelemme, myös toteutamme. Järjestämme näyttelyitä, kehittelemme projekteja ja hankkeita, saamme aikaan asioita, jotka vievät taiteen sanomaa tai sen tekemistä eteenpäin.
Suunnittelemme Galleria Lapinlahden toimintaa, järjestämme näyttelyhakuja ja valitsemme gallerian taiteilijat. Välillä on hyvä tehdä yhteistyötä, vaikkapa erilaisten, eri asioita osaavien ihmisten kanssa. Olemme avoimia kaikenlaiselle yhteistyölle – kaupunkien, koulujen, yhdistysten, yritysten, tai yksittäisten ihmisten kanssa. Kaikesta voi syntyä jotain mielenkiintoista! Tutustu meihin!

Näyttelykalenteri
Näyttelyhaku
Tekniset tiedot
Käytävägalleria