Galleria Lapinlahti

Galleria Lapinlahti

5.-22.4.2018

ALLER RETOUR
Aino Dudle, Gabriela Falkner, Heta Kuchka, Tero Puha, Harlis Hadjidj-Schweizer, Sebastian Stadler & Birgit Widmer

Taiteilijaesittelytilaisuus Lapinlahden Lähteen auditoriossa torstaina 5.4. klo 17-19. Tervetuloa!

Aller Retour tarkoittaa suomeksi meno-paluu. Se on liike yhdestä pisteestä toisaalle ja takaisin.
Mitä syntyy tuloksena? Kuka on matkalla? Mitä tai ketä tavataan?
Seitsemän taiteilijaa Sveitsistä ja Suomesta ovat tien päällä.

 

 

Taiteilijat:
Aino Dudle (s.1988) suomalais-sveitsiläinen, asuu ja työskentelee Helsingissä.
Aino Dudlen pedagoginen ja taiteellinen työ keskittyy kulttuurien väliseen tilaan ja transkulturaatiossa muodostuviin identiteetteihin. Nämä näkyvän ja näkymättömän manifestaatiot, fyysisen olemassaolon ja näkymättömän paradoksaalinen kytkös näkymättömään ovat hänen inspiraationsa lähde.
www.ainodudle.com

Gabriela Falkner: Home, 2018, installaatio

Gabriela Falkner (1967) asuu ja työskentelee Herisaussa ja St.Gallenissa Sveitsissä.
Falkner työskentelee valokuvauksen, installaatioiden sekä tilainterventioiden parissa. Falkner keskittyy entistä enemmän käsitteellisiin ja paikkasidonnaisiin töihin joissa hän tiivistää tilallisen kontekstin henkilökohtaisella sisällöllä kuten arjella, ajankohtaisilla tapahtumilla, havainnoinnilla, melankolialla tai ironialla.
www.gabrielafalkner.ch

Heta Kuchka (1974) asuu ja työskentelee Helsingissä.
Kuchka yhdistelee video- ja elokuvatöissään omaelämäkerrallisia, todellisia ja fiktiivisiä teemoja. Hän herättää julkista keskustelua valitsemalla aiheita, jotka ovat usein yhteiskunnan sivuuttamia. Yksinäisyys, kodittomuus, kipu ja kuolema.
www.hetakuchka.com

Tero Puha (1971) Suomessa syntynyt, asuu Helsingissä.
Puha on monialainen visuaalinen taiteilija, jonka työt koostuvat valokuvasta, elokuvasta, videosta ja performanssista. Hän käsittelee nykyaikaisia aiheita, kuten kehonkuva, keho sosiaalisena konstruktiona, kuluttajien käytös sekä populaarikulttuuri. Nämä antavat hänen mediataiteelleen kiehtovia ajatuksia sukupuolesta.
www.teropuha.com

Tero Puha, VORTEX, 2018

Harlis Hadjidj-Schweizer (1973) asuu ja työskentelee Bühlerissä ja St.Gallenissa Sveitsissä.
Hadjidj-Schweizer työskentelee sarjoissa. Sarjat mahdollistavat hänelle valitun teeman tutkimisen ja tarkastelun sen eri puolineen ja yksityiskohtineen. Hän valitsee aiheensa ja teemansa ympäristöstänsä, kuten hänen työhuoneensa ympäriltä rapistuneista rakennuksista.
www.harlis.ch

Sebastian Stadler (1988) suomalais-sveitsiläinen, asuu ja työskentelee Zürichissä Sveitsissä.
Stadler työskentelee valokuvauksen ja videon parissa. Hän tutkii todellisuuden monipuolisia havaintoja kuvilla tavanomaisesta.
www.sebastianstadler.ch

Birgit Widmer (1964) asuu ja työskentelee Gaisissa Sveitsissä.
Hänet tunnetaan hänen herkistä piirroksistaan sekä veistoksistaan, joita hän prosessoi installaatioihin. Hänen työnsä tutkii suhdetta luonnon ja kulttuurin välillä. ”Kun Blake kysyy kysymyksen: mikä on materiaalimaailma ja onko se kuollut? Vastaa humaltunut keiju, joka lupaa näyttää hänelle, että kaikki on elävää – maailma, missä jokainen pölyn jyväkin hengittää hänen iloaan.” Lainaus W.J.T. Mitchell
www.birgitwidmer.ch

Performanssit avajaisissa:
Meri Hietala
”Minulle toimintani on kartoitettujen polkujen, näkyvän ja käsin kosketeltavan maiseman tutkimista sekä näiden yhteiskunnallisten reittien taakse ulottumista. Nuuhkin kertomuksien kulkuja, sävellän auditiivisia ja eteerisiä kosmogrammeja, juhlin diversiteettiä.” merihietala.net

Martina Morger & Wassili Widmer
Heidän työnsä leikittelee kehojen vastakkainasettelulla tilassa. Performatiivisessa hetkessä he luovat pienen universumin. Yksinkertaisten ja voimakkaiden liikkeiden kautta he kertovat konsepteja ja kertomuksia kaksijakoisuudesta, vastakkaisuudesta, symbioosista, työstä sekä hierarkioiden voimasta.
www.martinamorger.com
wassili.org

— IN ENGLISH —

Gallery Lapinlahti 5.-22.4.2018

ALLER RETOUR
Aino Dudle, Gabriela Falkner, Heta Kuchka, Tero Puha, Harlis Hadjidj-Schweizer, Sebastian Stadler & Birgit Widmer

Welcome to the opening on wednesday 4th April, 5-7pm.
Performances in the opening: Meri Hietala, Martina Morger & Wassili Widmer

Aller Retour means go and back. it is a move from one point to the other and back. What is the result of it? Who is on the road? What or who do we meet or meet again?
7 Artists from Switzerland and Finland or both are on the road.

Aino Dudle, Fragments of Home

Artists:
Aino Dudle (1988), lives and works in Helsinki, Finland.
Her educational and creative work focuses on transcultural identities of different spaces and cultures. These manifestations of the visible and invisible – the paradox of physical existence and its affiliation to the invisible – are her main source of inspiration.
www.ainodudle.com

Gabriela Falkner (1967), lives and works in Herisau and St.Gallen, Switzerland.
Her work includes photography, installations and interventions. Falkner focuses on exploring the essence of a theme or place through the lens of every-day life, often articulated with hints of sadness and irony.
www.gabrielafalkner.ch

Heta Kuchka (1974), lives and works in Helsinki, Finland.
Kuchka combines autobiographical, realistic and fiction themes in her video and film work. She stirs public debate through the selection of themes that are often ignored by society. Loneliness, homeless, pain and death.
www.hetakuchka.com

Tero Puha (1971), born in Finland, lives in Helsinki, Finland.
Puha is a multidisciplinary visual artist working with photography, film, video and performance. Dealing with contemporary issues such as body image, body as a social construction, mass consumer behavior and pop culture, his media art covers enthralling ideas on gender.
www.teropuha.com

Harlis Hadjidj Schweizer (1973), lives and works in Bühler and St.Gallen, Switzerland.
Hadjidj-Schweizer works in series. Series give her the chance to study and explore a self chosen theme in all its facets and details. She chooses subjects and themes from her environment such as the run-down buildings around her art studio.
www.harlis.ch

Sebastian Stadler (1988), lives and works in Zürich, Switzerland. He is Finish and Swiss.
Stadler works with photography and video. He studies the diverse perceptions of reality through pictures of the unspectacular.
www.sebastianstadler.ch

Sebastian Stadler: Great Circle, 2018, inkjet print

Birgit Widmer (1964), lives and works in Gais, Switzerland. She is known for her delicate drawings and sculptures, which she processes to installations. Her work explores the relation between nature and culture. “When blake asks the question: what is the material world and is it dead? Answers a drunken fairy who promises to show him that everything is alive, a world where every dust grains exhale his joy. “Quote W.J.T. Mitchell
http://www.birgitwidmer.ch/

Performances at the opening by
Meri Hietala
merihietala.net

Martina Morger & Wassili Widmer
www.martinamorger.com
wassili.org

————–

Galleria Lapinlahden näyttelyhaku syksylle 2018 – Open Call for fall 2018

(IN ENGLISH BELOW)

Galleria Lapinlahden näyttelyhaku syksylle 2018 on avautunut. Haussa on näyttelyajat heinä-joulukuulle 2018. Näyttelyhaku loppuu maanantaina 16.4.2018

Näyttelytilaa voivat hakea kaikki ammattitaiteilijat ja työryhmät kaikenlaisille nykytaiteen muodoille. Galleria Lapinlahteen toivotaan erityisesti monitaiteellisia, moniaistillisia ja sektorirajat ylittäviä näyttelyitä.
Tarkemmat ohjeet näyttelyhakuun löytyvät näyttelyhakusivulta. Tutustu ohjeisiin huolellisesti!

OPEN CALL FOR GALLERY LAPINLAHTI – exhibition times july – december 2018

Who can apply: Professional artist or artist groups of all fields and mediums. The gallery focus on contemporary art.

The deadline for applications: monday 16th april 2018 at 24:00.
Send your application as one (1) pdf-file (max 3MB), send it by email to: info(at)gallerialapinlahti.com
Name your email: ”Gallery Lapinlahti / your name / Open Call FALL 2018”

Lapinlahdentie 1, 2.krs, 00180 Helsinki
Avoinna: ti-pe klo 12-18, la-su klo 12-17.
info(at)gallerialapinlahti.com
Galleria Lapinlahti Facebookissa
Galleria Lapinlahti Instagramissa

Galleria Lapinlahti on n.135m² kokoinen, useista huoneista koostuva avoin nykytaiteen tila, joka poikkeaa hillitystä galleriasta. Siinä näkyy historian kerroksellisuus ja aikakausien jättämät jäljet. Vanhoja tapettikerroksia ja kattorakenteita on näkyvissä. Yleisö on löytänyt Galleria Lapinlahden hyvin. Näyttelyissämme on käynyt ensimmäisen vuoden aikana n. 20 000 taiteen katsojaa ja kokijaa. Galleria Lapinlahti on eräänlainen koelaboratorio, se luo mahdollisuuden luoda uutta ja tehdä jotain toisin. Tutustu Galleria Lapinlahden näyttelykalenteriinNäyttelyihin on vapaa pääsy. Galleria Lapinlahden sisäänkäynti kulkee Kahvila Lähteen kautta. Huomaathan, että kulku näyttelyihin 2. kerrokseen ei ole esteetön.

Gallery Lapinlahti

Lapinlahdentie 1, 2. floor, 00180 Helsinki
The exhibitions are open:
tue – fri: 12am – 6pm, sat – sun: 12am – 5pm
e-mail: info(at)gallerialapinlahti.com
Gallery Lapinlahti in Facebook
Gallery Lapinlahti in Instagram

 

Taiteilijakollektiivi Kunst

KUNST--logo_300pxGalleria Lapinlahtea koordinoiva ja näyttelyitä kuratoiva Taiteilijakollektiivi KUNST on keväällä 2013 perustettu yhteistoiminnallinen yksikkö. Kollektiivissa toimivat taiteilijat Christina Holmlund, Pia Paldanius, Jarmo Palola, Sirpa Päivinen, Anu Suhonen ja Julia Weckman. Yhdessä teemme, puhumme ja suunnittelemme, myös toteutamme. Järjestämme näyttelyitä, kehittelemme projekteja ja hankkeita, saamme aikaan asioita, jotka vievät taiteen sanomaa tai sen tekemistä eteenpäin.
Suunnittelemme Galleria Lapinlahden toimintaa, järjestämme näyttelyhakuja ja valitsemme gallerian taiteilijat. Välillä on hyvä tehdä yhteistyötä, vaikkapa erilaisten, eri asioita osaavien ihmisten kanssa. Olemme avoimia kaikenlaiselle yhteistyölle – kaupunkien, koulujen, yhdistysten, yritysten, tai yksittäisten ihmisten kanssa. Kaikesta voi syntyä jotain mielenkiintoista! Tutustu meihin!

Näyttelykalenteri
Näyttelyhaku
Tekniset tiedot
Käytävägalleria