Galleria Lapinlahti

Galleria Lapinlahti

29.3.-16.4.2017
Toni Kitti: The Persistence Of Plastic
Maija Laurinen: Thinking Stillness – Hiljaisuudesta
Hilda Kozári: Vihreä tuoksu

Tervetuloa kolmen näyttelyn avajaisiin tiistaina 28.3. klo 17-19
Taiteilijoiden yhteinen taiteilijatapaaminen pidetään sunnuntaina 16.4. klo 14.

Toni Kitti: The Persistence Of Plastic
”Minä rakastan muovia! Muovi on kuolematonta, sillä se ei maadu. Minä taas maadun. Vuonna 2012 syyskuun 27. päivä minut vietiin Berliinissä sairaalaan hyvin huonokuntoisena. Diagnoosi oli pitkälle edennyt AIDS. Vietin tajunnan toisella puolella kuumehallusinaatioissa kaksi viikkoa ja sain järkiini tullessani huomata, että elämäni oli peruuttamattomasti muuttunut: olin hiv-positiivinen, vakavassa keuhkokuumeessa ja ennustus epävarma. Tuijotin kuolemaa kasvoihin kuukausia.”
Toni Kitin näyttely haastaa katsojansa. Muovisuus, pinta, rumuus, inhimillisyys, elämän rajallisuus, kuolema. Kirkkaat värit ja hymyilevät kasvot ovat totaalisessa ristiriidassa taiteilijan kohtalon kanssa. Aivan kuin leikkiä, paitsi että se ei ole.
Toni Kitti (s.1975) on helsinkiläinen taiteilija, joka on valmistunut Taiteen Maisteriksi Aalto-yliopistosta. Toni Kitin ensisijainen media on valokuva, mutta hän tekee myös liikkuvaa kuvaa ja installaatioita. Hän on osallistunut aikaisemmin ryhmänäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla. Toni Kitin työn perusta on hänen rakkautensa muoviin, minkä kautta hän käsittelee ihmisenä olemisen peruskysymyksiä.

www.tonikitti.com

 

Maija Laurinen: Thinking Stillness – Hiljaisuudesta
Laurisen näyttelyn valokuva- ja videoteokset hahmottelevat kuvaa ajallisuudesta sekä hetkeen pysähtymisen mahdottomuudesta. Pysähtyneisyys ja hiljaisuus rinnastuvat toisiinsa häilyvänä, mutta läpipääsemättömänä rajana, jota ei voi ylittää.
Videoteoksissa ajan kesto on läsnä, mutta valokuvallinen hetki katoaa liikkuvan kuvan virtaan. Näyttelyn valokuvia puolestaan voi ajatella ikään kuin still-kuvina kuvitteellisesta videosta tai elokuvasta, jolloin tapahtunutta muutosta pystyy havainnoimaan yksittäisten kuvien kesken. Hetkiä ei kuitenkaan voi todella erottaa toisistaan edes valokuvan keinoin, vaan muutos on jatkuvaa myös silloin kun kaikki vaikuttaisi olevan pysähdyksissä. Thinking Stillness korostaa muuttumattomuuden mahdotonta olemusta, lakkaamatonta virtaa.
Maija Laurinen (s. 1978) käyttää taiteessaan sekä valokuvaa että videota, ja käsittelee työssään esiintyviä aiheita usein tilan ja maiseman katsomisen kokemuksen kautta. Laurinen on opiskellut sekä elokuvausta että valokuvausta ja on valmistunut Slovakian kuvataideakatemiasta. www.maijalaurinen.com

Hilda Kozári: Vihreä tuoksu
”En lupaa sen enempää kuin vähempääkään: Galleria Lapinlahden pieneen näyttelytilaan, entisen mielisairaalan rakennukseen, tulee “vihreä tuoksu”. Vihreä väri symboloi niin luontoa, kasvua, rauhaa, hedelmällisyyttä ja onnea, kuin vapauttakin. Toisaalta joissakin kulttuureissa se merkitsee epäonnea, ilkeyttä, kateutta tai uskottomuutta. Rosmariinin ja unikon kodan viekas viherrunouteni kertoo muistoistani ja ympäristöstäni: onnellisuudestani, pettymyksistäni, toivostani ja kaipuustani.”
Kuvataiteilija Hilda Kozárin moniaistiset ja osallistavat teokset aktivoivat näyttelyiden kävijöitä ja haastavat museoita ja gallerioita aivan uudenlaiseen lähestymistapaan. Aistipajat, keskustelutilaisuudet ja yhteisöprojektit näyttelevät tärkeää osaa Kozárin työprosessissa. Myös näkövammaisten kanssa toteutetuilla projekteilla on ollut vaikutusta hänen taiteeseensa.
Vuodesta 1991 Hilda Kozári on pitänyt näyttelyitä gallerioissa (Studio, MUU, Sculptor, Knoll), museoissa (mm. Budapestissa, Helsingissä, Kööpenhaminassa ja Los Angelesissa), yksityisissä ja julkisissa tiloissa. Hänen teoksensa ILMA, Helsingin, Budapestin ja Pariisin tuoksu ja Terve kuuluvat Kiasman kokoelmaan. Hän on osallistunut yhteisnäyttelyihin mm. Mäntän kuvataideviikoilla, Helsingin Taidehallissa ja Kiasmassa. Kozári on tehnyt julkisia teoksia myös puistoihin Etelä-Hermannissa Helsingissä sekä Leinelässä Vantaalla.

Tervetuloa näyttelyihin!

Galleria Lapinlahti

Lapinlahdentie 1, 2.krs, 00180 Helsinki
Avoinna: ti-pe klo 12-18, la-su klo 12-17.
info(at)gallerialapinlahti.com
Galleria Lapinlahti Facebookissa
Galleria Lapinlahti Instagramissa

Galleria Lapinlahti on n.135m² kokoinen, useista huoneista koostuva avoin nykytaiteen tila, joka poikkeaa hillitystä galleriasta. Siinä näkyy historian kerroksellisuus ja aikakausien jättämät jäljet. Vanhoja tapettikerroksia ja kattorakenteita on näkyvissä. Yleisö on löytänyt Galleria Lapinlahden hyvin. Näyttelyissämme on käynyt ensimmäisen 5kk:n aikana n. 10 000 taiteen katsojaa ja kokijaa. Galleria Lapinlahti on eräänlainen koelaboratorio, se luo mahdollisuuden luoda uutta ja tehdä jotain toisin. Tutustu Galleria Lapinlahden näyttelykalenteriinNäyttelyihin on vapaa pääsy. Galleria Lapinlahden sisäänkäynti kulkee Kahvila Lähteen kautta. Huomaathan, että kulku näyttelyihin 2. kerrokseen ei ole esteetön.

Gallery Lapinlahti

Lapinlahdentie 1, 2. floor, 00180 Helsinki
The exhibitions are open:
tue – fri: 12am – 6pm, sat – sun: 12am – 5pm
e-mail: info(at)gallerialapinlahti.com
Gallery Lapinlahti in Facebook

Taiteilijakollektiivi Kunst

KUNST--logo_300pxGalleria Lapinlahtea koordinoiva ja näyttelyitä kuratoiva Taiteilijakollektiivi KUNST on keväällä 2013 perustettu yhteistoiminnallinen yksikkö. Kollektiivissa toimivat taiteilijat Christina Holmlund, Pia Paldanius, Jarmo Palola, Sirpa Päivinen, Anu Suhonen ja Julia Weckman. Yhdessä teemme, puhumme ja suunnittelemme, myös toteutamme. Järjestämme näyttelyitä, kehittelemme projekteja ja hankkeita, saamme aikaan asioita, jotka vievät taiteen sanomaa tai sen tekemistä eteenpäin.
Suunnittelemme Galleria Lapinlahden toimintaa, järjestämme näyttelyhakuja ja valitsemme gallerian taiteilijat. Välillä on hyvä tehdä yhteistyötä, vaikkapa erilaisten, eri asioita osaavien ihmisten kanssa. Olemme avoimia kaikenlaiselle yhteistyölle – kaupunkien, koulujen, yhdistysten, yritysten, tai yksittäisten ihmisten kanssa. Kaikesta voi syntyä jotain mielenkiintoista! Tutustu meihin!

Näyttelykalenteri
Näyttelyhaku
Tekniset tiedot
Käytävägalleria