Galleria Lapinlahti

Galleria Lapinlahti

8.7.-13.8.2017
Nykyisen ajanhetken jälkeinen aika

Tulevaisuutta ja kaupunkitilaa käsittelevä nykytaiteen näyttely Nykyisen ajanhetken jälkeinen aika on avoinna Galleria Lapinlahdessa sekä sitä ympäröivässä Lapinlahden puistossa 8.7.-13.8.

Tervetuloa avajaisiin perjantaina 7.7. klo 17-19.

Taiteilijakollektiivi Kunstin Tulevaisuusvaliokunta tarkastelee pitkän ja keskipitkän aikavälin kysymyksiä tulevaisuuden näkökulmasta. Se tutkii vaihtoehtoisia tulevaisuuksia, niiden haasteita ja mahdollisuuksia sekä tunnustelee heikkoja signaaleja. Tulevaisuusvaliokuntaa kiinnostaa mikä on mahdollista, mikä on todennäköistä, mikä on toivottavaa ja mikä epätoivottavaa. Olennaisena osana teemaan kuuluvat riskit ja yllätykset eli mustat joutsenet.

Mukaan näyttelyyn on kutsuttu taiteilijat:
Vera Arjoma, Brains on Art -ryhmä (Alexander Alafuzoff, Henri Kotkanen, Kasperi Mäki-Reinikka & Jari Torniainen), Forest Camp -ryhmä, Petri Eskelinen, Jenni Eskola, Marja Kanervo, Iiris Kaarlehto, Anni Laakso, Lehmusruusu & Rauhala, Taneli Rautiainen, Arja Renell, Juha Valkeapää & Kari Sivonen.

Näyttelyn oheistapahtuma tiistaina 11.7. Lähteen auditoriossa:
klo 16 Yhteisnäyttelyn taiteilijat esittelevät teoksiaan

Klo 17  Taloustieteilijä Mika Pantzar: ”Onko tulevaisuus ansa?”
Helsingin yliopiston professori KTT Mika Pantzar on julkaissut satoja artikkeleita kuluttaja-, teknologia- ja innovaatiotutkimuksen alueilta. Tämän hetken kiinnostuksen kohteena ovat datatalous sekä uudet massiiviset kvalitatiiviset ja kvantitatiiviset aineistot, niiden akateeminen ja kaupallinen käyttö.

Klo 18  Hyönteiskokki Topi Kairenius: ”Jauhelihasta jauhomatoihin”
Topi Kairenius on hyönteiskokki ja pienpanimoyrittäjä. Hän on tehnyt hyönteisravintoa tunnetuksi vuodesta 2012 alkaen luennoimalla aiheesta ja järjestämällä tapahtumia niin Suomessa kuin ulkomailla. Ruokailu on murroksessa ja lihankulutukselle etsitään eettisiä ja ekologisia vaihtoehtoja. Hyönteiskokki Kairenius kertoo, mikä tulee olemaan hyönteisten rooli pohjoismaisessa ruoka- ja ravintolakulttuurissa. Kairenius on tehnyt hyönteisravintoa tunnetuksi vuodesta 2012 sekä luennoimalla että järjestämällä tapahtumia Suomessa ja kansainvälisesti.

Viikonloppuna la 5.- su 6.8. klo 13-16 Galleria Lapinlahdessa
Arja Renellin performanssi, jossa laboratorioinstallaatio otetaan käyttöön ja tutkijaopiskelijat jatkavat kalojen tutkimustyötä yleisön edessä. Tutkituista kaloista jäljelle jääneistä osista valmistetaan näyttelyvieraille maistiaisia. Tutkittavat kalat saadaan Nuasjärven entisiltä ammattikalastajilta, jotka eivät enää saa kaloja myytyä, vaikka Eviran mukaan kala on syömäkelpoista. Kaivokselta rakennettu purkuputki on laskenut jätevesiä Nuasjärveen alkuvuodesta 2016. Kaivos joka on kaupunkiarjesta kaukana, tuleekin yllättäen lähelle.

Näyttelyyn ja oheistapahtumiin on ilmainen sisäänpääsy.

Lapinlahdentie 1, 2.krs, 00180 Helsinki
Avoinna: ti-pe klo 12-18, la-su klo 12-17.
info(at)gallerialapinlahti.com
Galleria Lapinlahti Facebookissa
Galleria Lapinlahti Instagramissa

Galleria Lapinlahti on n.135m² kokoinen, useista huoneista koostuva avoin nykytaiteen tila, joka poikkeaa hillitystä galleriasta. Siinä näkyy historian kerroksellisuus ja aikakausien jättämät jäljet. Vanhoja tapettikerroksia ja kattorakenteita on näkyvissä. Yleisö on löytänyt Galleria Lapinlahden hyvin. Näyttelyissämme on käynyt ensimmäisen 5kk:n aikana n. 10 000 taiteen katsojaa ja kokijaa. Galleria Lapinlahti on eräänlainen koelaboratorio, se luo mahdollisuuden luoda uutta ja tehdä jotain toisin. Tutustu Galleria Lapinlahden näyttelykalenteriinNäyttelyihin on vapaa pääsy. Galleria Lapinlahden sisäänkäynti kulkee Kahvila Lähteen kautta. Huomaathan, että kulku näyttelyihin 2. kerrokseen ei ole esteetön.

Gallery Lapinlahti

Lapinlahdentie 1, 2. floor, 00180 Helsinki
The exhibitions are open:
tue – fri: 12am – 6pm, sat – sun: 12am – 5pm
e-mail: info(at)gallerialapinlahti.com
Gallery Lapinlahti in Facebook

Taiteilijakollektiivi Kunst

KUNST--logo_300pxGalleria Lapinlahtea koordinoiva ja näyttelyitä kuratoiva Taiteilijakollektiivi KUNST on keväällä 2013 perustettu yhteistoiminnallinen yksikkö. Kollektiivissa toimivat taiteilijat Christina Holmlund, Pia Paldanius, Jarmo Palola, Sirpa Päivinen, Anu Suhonen ja Julia Weckman. Yhdessä teemme, puhumme ja suunnittelemme, myös toteutamme. Järjestämme näyttelyitä, kehittelemme projekteja ja hankkeita, saamme aikaan asioita, jotka vievät taiteen sanomaa tai sen tekemistä eteenpäin.
Suunnittelemme Galleria Lapinlahden toimintaa, järjestämme näyttelyhakuja ja valitsemme gallerian taiteilijat. Välillä on hyvä tehdä yhteistyötä, vaikkapa erilaisten, eri asioita osaavien ihmisten kanssa. Olemme avoimia kaikenlaiselle yhteistyölle – kaupunkien, koulujen, yhdistysten, yritysten, tai yksittäisten ihmisten kanssa. Kaikesta voi syntyä jotain mielenkiintoista! Tutustu meihin!

Näyttelykalenteri
Näyttelyhaku
Tekniset tiedot
Käytävägalleria