Galleria Lapinlahti

Galleria Lapinlahti

10.-28.1.2018

Johanna Ilvessalo, Paula Tella & Anne Tompuri

Tervetuloa näyttelyn avajaisiin tiistaina 9.1.2018 klo 17-19.
Avajaisissa musiikkiesitys klo 18: Therman, saksofoni, Rannikko, koskettimet, Peltonen, kitara.

Paula Tella: Girls, Julia

Galleria Lapinlahden tammikuun ohjelmassa esillä kolmen taiteilijan ryhmänäyttely; Anne Tompurin maalauksia, Johanna Ilvessalon tilateoksia ja Paula Tellan valokuvia.
Näyttelyn teokset näyttävät itsepintaisesti mutta hiljaisesti kehottavan meitä ajattelemaan yksityisyyttämme yleisellä tasolla.

Johanna Ilvesalon kuvissa ihmisten kasvot ovat piilossa tai kuluneet pois, jolloin heistä on jäljellä vain epämääräinen hahmo, joukko etäisiä muistoja. Valokuvat lakkaavat olemasta muiston tallettajia ja ne saavat uuden roolin unohduksen, hylkäämisen ja vieraantumisen symboleina. Materiaalin valinnoilla on keskeinen rooli teosten merkityksen muodostuksessa; materiaalit joita Ilvessalo käyttää ohjaavat katsojaa kohti teoksen sisältöä ja tulkintaa. Teräs, lasi ja siihen yhdistetty kuva ovat vertauskuvia elämän ja ihmismielen kovuudelle ja hauraudella. Meistä kaikista löytyy teräksenlujuutta, mutta lasin tavoin kaikki voi särkyä hetkessä.

Paula Tellan kuvissa katseen kohteena on nainen. Tella ei kuitenkaan suostu annettuun katsomistapaan, vaan katsoo toisin. Tella rikkoo häpeämättömästi  tabuja ja konventioita, pilke silmäkulmassa, saman aikaisesti kuitenkin vakavana. Tellan kuvissa Nainen on vahva, itsetietoinen, häpeämätön ja rohkea. Hän merkitsee itse oman reviirinsä ja haastaa katsojan. Tellan kuvissa katsomiskokemus kääntyy ylösalaisin ja tuntuu siltä että kuvien naiset esittävät kysymyksen katsojalle: miten katsot meitä?

Anne Tompurin maalaukset rakentuvat vastakohdille; valolle ja pimeydelle. Vaikka ne ensisilmäykselellä näyttävätkin pelkiltä maisemamaalauksilta, joissa näkyy myös ihmisen läsnäolo, maisema on vain lähtökohta kuvalliselle ja teemalliselle kehittelylle. Teokset kuvaavat henkilökohtaisia kokemuksia ja tunteita.

___

Johanna Ilvessalo: sarjasta Silta

Johanna Ilvessalo on valmistunut Kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta 2012. Ilvessalo on osallistunut useisiin yhteisnäyttelyihin 1990-luvun alusta lähtien, viimeisimpinä näyttely Galerie Toolboxissa Berliinissä  2017.Viimeisin yksityisnäyttely oli 2016 Galleria Sculptorissa, Helsingissä. Vuonna 2008 William Thuring-palkinnolla palkitun Ilvessalon teoksia on useiden säätiöiden ja  kaupunkien sekä Nykytaiteen museo Kiasman ja Espoon modernin taiteen museo Emman kokoelmissa. Vuonna 2014 häneltä valmistui ulkoteos Vilnaan ja uusin julkinen teos valmistui 2017 Vantaan Jokiuoman puistoon, teos on Vantaan taidemuseo Artsin kokoelmissa.
Johanna Ilvessalon Taiteilijamatrikkelisivu

Kuvataiteilija ja esitystaiteilija Paula Tella on valmistunut Kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta kuvanveiston osastolta vuonna 2008. Tella työskentelee laaja-alaisesti sekä kuvataiteen että esitystaiteen kentällä. Teoksissaan Tella on kiinnostunut mm. toiston merkitystä prosessissa, erilaisista välitiloista sekä siitä, miten ruumiin sisäinen olemus tai kokemus näyttäytyy ulkoisesti. Paula Tella on naiskuvanveistäjistä koostuvan Piirakkakerho -yhteisötaiteen ryhmän aktiivinen perustajajäsen (alk. 2006). Toisissa tiloissa –esitystaiteen kollektiivin jäsenenä Paula Tella on toiminut aktiivisesti vuosina 2009-2017. Joogaohjaajana Tella on toiminut vuodesta 2007 alkaen.
www.paulatella.com

 

 

Anne Tompuri: sarjasta Maisema

Anne Tompuri on valmistunut kuvataideakatemiasta vuonna 1987. Tompuri on osallistunut lukuisiin yhteisnäyttelyihin  1980-luvun alusta lähtien. Viimeisimpänä Stadtgalleria Kielissä, Kouvolan taidemuseossa, Espoon modernin taiteen museo EMMAssa ja Kiasmassa 2017. Hän on pitänyt useita yksityisnäyttelyitä, joista viisi Galleria Heinossa, Helsingissä, viimeisin 2015. Anne Tompurin teoksia on useiden säätiöiden, yksityiskokoelmien ja museoiden kokoelmissa mm. Kiasman, Espoon modernin taiteen museon EMMAn, Sara Hildenin ja Kuntsin modernin taiteen museon kokoelmissa.
www.annetompuri.fi

Yhteinen taiteiljatapaaminen pidetään sunnuntaina 28.1. klo 15. Tervetuloa!

 

 

 

 

Galleria Lapinlahti on avoinna ti-pe klo 12-18 ja la-su klo 12-17.

Galleria Lapinlahti
Lapinlahdentie 1, 2.krs
00180 Helsinki

www.gallerialapinlahti.com

 

Lapinlahdentie 1, 2.krs, 00180 Helsinki
Avoinna: ti-pe klo 12-18, la-su klo 12-17.
info(at)gallerialapinlahti.com
Galleria Lapinlahti Facebookissa
Galleria Lapinlahti Instagramissa

Galleria Lapinlahti on n.135m² kokoinen, useista huoneista koostuva avoin nykytaiteen tila, joka poikkeaa hillitystä galleriasta. Siinä näkyy historian kerroksellisuus ja aikakausien jättämät jäljet. Vanhoja tapettikerroksia ja kattorakenteita on näkyvissä. Yleisö on löytänyt Galleria Lapinlahden hyvin. Näyttelyissämme on käynyt ensimmäisen 5kk:n aikana n. 10 000 taiteen katsojaa ja kokijaa. Galleria Lapinlahti on eräänlainen koelaboratorio, se luo mahdollisuuden luoda uutta ja tehdä jotain toisin. Tutustu Galleria Lapinlahden näyttelykalenteriinNäyttelyihin on vapaa pääsy. Galleria Lapinlahden sisäänkäynti kulkee Kahvila Lähteen kautta. Huomaathan, että kulku näyttelyihin 2. kerrokseen ei ole esteetön.

Gallery Lapinlahti

Lapinlahdentie 1, 2. floor, 00180 Helsinki
The exhibitions are open:
tue – fri: 12am – 6pm, sat – sun: 12am – 5pm
e-mail: info(at)gallerialapinlahti.com
Gallery Lapinlahti in Facebook

Taiteilijakollektiivi Kunst

KUNST--logo_300pxGalleria Lapinlahtea koordinoiva ja näyttelyitä kuratoiva Taiteilijakollektiivi KUNST on keväällä 2013 perustettu yhteistoiminnallinen yksikkö. Kollektiivissa toimivat taiteilijat Christina Holmlund, Pia Paldanius, Jarmo Palola, Sirpa Päivinen, Anu Suhonen ja Julia Weckman. Yhdessä teemme, puhumme ja suunnittelemme, myös toteutamme. Järjestämme näyttelyitä, kehittelemme projekteja ja hankkeita, saamme aikaan asioita, jotka vievät taiteen sanomaa tai sen tekemistä eteenpäin.
Suunnittelemme Galleria Lapinlahden toimintaa, järjestämme näyttelyhakuja ja valitsemme gallerian taiteilijat. Välillä on hyvä tehdä yhteistyötä, vaikkapa erilaisten, eri asioita osaavien ihmisten kanssa. Olemme avoimia kaikenlaiselle yhteistyölle – kaupunkien, koulujen, yhdistysten, yritysten, tai yksittäisten ihmisten kanssa. Kaikesta voi syntyä jotain mielenkiintoista! Tutustu meihin!

Näyttelykalenteri
Näyttelyhaku
Tekniset tiedot
Käytävägalleria