Lapinlahden Lähteen tukijat

Tärkeää tukea vapaaehtoisilta

Tärkeimmät tukijamme Lapinlahden Lähteellä ovat vapaaehtoisemme, joita on kertynyt jo hyvä joukko niin Kahvila Lähteelle kuin tapahtumien järjestelytehtäviinkin. Vapaaehtoiset ovat meillä se voima, joka luo pohjan kaikelle toiminnallemme vanhassa Lapinlahden sairaalassa. Oman ajan ja taitojen antaminen Lähteen hyväksi on myös arvokkainta, jota voimme tukijoiltamme saada. Myös sinä olet tervetullut riveihimme kahvilaan, näyttelyvalvojaksi, valokuvaajaksi, timpuriksi tai siivoojaksi. Voit myös tehdä jotain aivan muuta! Ota yhteyttä, niin jutellaan, mikä voisi olla juuri sinun roolisi Lähteen mahtavassa yhteisössä!

Lähteen ihmiset

Lapinlahden Lähteellä toimii joukko ihmisiä pitämässä pyörät pyörimässä. Meihin voi törmätä Lähteellä joka päivä. Tutustu meihin!

Jaana MerenmiesJaana Merenmies, Lähteen vaalija

”Olen Lähteen vaalija ja haluan viedä Lähdettä eteenpäin. Koordinoin kokonaisuutta ja pidän huolen, että samoja tavoitteita ajavat tahot voivat tulla tekemään tätä työtä kanssamme. Kokeilukulttuurin avulla voimme luoda uusia toimintamalleja ja ehkä jopa yritystoimintaa. Näen Lapinlahden suuren potentiaalin kaupunkilaisten mielen hyvinvoinnin vahvistajana, jonka avulla kaikki voivat löytää mielekästä tekemistä. Lähde voi olla opiskelijoille oppimisympäristö tai jo eläköityneelle harrastuspaikka hienossa kulttuurihistoriallisessa paikassa. Se historia, joka täältä huokuu voidaan päivittää nykyajan tarpeisiin sitä kuitenkin kunnioittaen.”

 

Anna KohoAnna Koho, Lähteen hanslankari

”Päädyin Lähteelle puolivahingossa. Kävelin puiston läpi vapaaehtoisinfoon toukokuisena iltapäivänä vuonna 2015. Paikan miljöö, historia, luonto ja arkkitehtuuri yhdistettynä ihmisten energiaan saivat minut tulemaan uudestaan ja uudestaan. Teen parhaani, jotta näillä resursseilla rakennuksen käyttäjät viihtyvät ja voimme yhdessä pitää vanhan rakennuksen elossa. Yritän löytää korjaustarpeisiin lentäviä ratkaisuja talon historiaa kunnioittaen. Oma pääpainoni on kulttuurissa, projektien luomisessa, yhdessä musisoinnin mahdollisuudessa. Taiteen läsnäolo ja voima sekä tekemisen ilo ovat täällä yhdistäviä voimia.”

Roosa LindholmRoosa Lindholm, Lähteen viestijä

”Tulin Lähteelle opiskelijaharjoittelijana tietämättä paikasta juuri mitään. Asteltuani Länsiväylän ali ja hautausmaan ohi sairaalapuiston portille kirpeänä, mutta aurinkoisena pakkasaamuna, olin myyty. Jo samana päivänä huomasin, että Lähde vie mukaansa. Nyt työntekijänä hoidan Lähteellä sisäistä ja ulkoista viestintää. Haluan olla mukana edistämässä Lähdettä, sillä paikassa vallitsee ainutlaatuinen, yhteisöllinen henki, joka jokaisen kaupunkilaisen tulisi kokea. Täällä saa olla ja kohdata.”

 

Mekin kannatamme Lähdettä!

Lähteen takana on järjestöjen, organisaatioiden ja yhdistysten lisäksi paljon yksityisiä henkilöitä, taiteilijoita ja mielenterveys- ja kulttuurialojen ammattilaisia. Lue alta lisää, miksi juuri he haluavat olla mukana tärkeässä toiminnassamme!

Anja Snellman kirjailija

Anja Snellman

kirjailija

 

 

Emma Salokoski laulaja

Emma Salokoski

laulaja

 

 

Jussi Lehtonen näyttelijä

Jussi Lehtonen

näyttelijä

 

 

Olavi Sydänmaalakka

Olavi Sydänmaanlakka

toiminnanjohtaja

Mielenterveyden keskusliitto

 

Kristian Wahlbeck

Kristian Wahlbeck

kehitysjohtaja

Suomen Mielenterveysseura

 

Riitta Konkola

Riitta Konkola

toimitusjohtaja-rehtori

Metropolia

 

Tellervo Kochta-Kalleinen

Tellervo Kochta-Kalleinen

taiteilija

 

 

Markku Raivio

Markus Raivio

musiikkiterapeutti

muusikko