» Lapinlahden Huoneteatteri: Tuomas Karisto

Lapinlahden Huoneteatteri on Venetsia-talon portaiden alla sijaitseva intiimi esitystila. Suomen pienin teatteri on avoinna Mental Museumin aukioloaikoina, jolloin tilassa pyörii mm. vaihtuvaa videotaidetta ja ääni-installaatioita. Iltaisin ja viikonloppuisin Huoneteatteri muuttuu monipuoliseksi esitystaiteen näyttämöksi, jossa esitetään muun muassa monologeja, performansseja ja mikroteatteria 1-6:lle katsojalle.

Suomen pienimmässä teatterissa on 7m2 kokoinen ”suuri” näyttämö, sekä lasten taidetoiminnalle omistettu pieni 5m2 näyttämö. Tilassa luodaan yhdessä lasten kanssa perunateatteria, kirppusirkusta ja varjoteatteria. Teatterin aukioloaikoina sinne pääsee tutustumaan myös aikuiset.

Huoneteatterin toimintaideana on tarjota pienimuotoisia ja intiimejä taide-elämyksiä Lapinlahdessa kävijöille; luoda alusta tai tila taiteilijoiden yhteistoiminnalle ja spontaaneille kohtaamisille; antaa arjen ”pienten kertomusten” avautua, merkityksellistyä ja tuottaa suuriakin tunteita. Kotinäyttämön lisäksi Huoneteatterin toiminta ja esitykset leviävät ajoittain myös laajemmalle, vaihtuviin ympäristöihin Lapinlahdessa.

Ohjelmisto vaihtuu viikoittain.

Facebook: Lapinlahden Huoneteatteri

Instagram: huoneteatteri_lapinlahti

www.lapinlahdenhuoneteatteriblog.wordpress.com