» Kuvataiteilija: Kasper Muttonen

Kuvataiteilija, jonka yksi kiinnostuksen aihe on arkkitehtuuri ja arkkitehtuurin vaikutteiden käyttäminen kuvataiteen maailmassa. Työskentely Venetsia-talossa on ollut palloilua taiteellisten ideoiden toteutuksen ja rakennuksen auki saamisen välillä sekä vapaaehtoisena että palkattuna koordinaattorina.

2014 Kasper Muttonen teki Lapinlahden Lähde installaation eli suurikokoisen 5x6x3,5 metrisen puurakennelman/veistoksen Lapinlahden sairaalan päärakennuksen eteen. Installaatiolla avattiin nyt voimissaan olevaa Lapinlahden Lähde hanketta silloin tyhjillään olevaan rakennukseen. 2015 meni toisenlaisissa maisemissa sekä Suomen Rooman Instituutin Villa Lanten taiteilija-ateljeessa sekä Skr:n Schloss Wiepersdorf residensseissä. 2016 alettiin suunnitella Venetsia-talon käyttöönottoa ja vihdoin 2017 keväällä päästiin hommiin tyhjentämään rakennusta romusta sekä ensimmäiset vuokralaiset alkoivat suunnitella toimintaa talossa.

Venetsia-talo on ollut sekä paikka tehdä ja suunnitella taidetta että prosessi, jossa työn lisäksi on päässyt olemaan läsnä rakennuksessa, joka elää luonnonaikojen ja valon mukaan harvinaisella tavalla kaupungin keskustan vieressä. Osa näistä mielikuvista heijastui yksityisnäyttelyn teoksiin Venetsia-Veden Tila näyttelyssä, joka pidettiin WE Pop Up hankkeen Avoimessa Tilassa sekä muualla Venetsia-talossa 2017 loppuvuodesta.

Kasper Muttonen on Lappeenrantalaissyntyinen kuvataiteilija, joka asuu ja työskentelee Helsingissä ja on toiminut lähivuosina eri taiteilijaresidensseissä kuten Pariisissa, Baselissa, Roomassa ja Brandenburgissa Saksassa. Yksityisnäyttelyitä on ollut Helsingin lisäksi Saksassa Berliinissä ja Freiburgissa, ryhmänäyttelyitä Bergenissä Norjassa, Gislavedissa Ruotsissa ja Berliinissä sekä Baselissa. Lapinlahden lisäksi Kasper Muttonen toimii aktiivijäsenenä taiteilijavetoisessa Galleria Huudossa, jonka Jätkäsaaren galleriakompleksin suunnittelu on ollut yksi lähivuosien projekteista. Loppuvuodesta 2018 vuorossa on ensimmäinen ryhmänäyttely New Yorkissa Galleria Huudon näyttelyryhmän kera joka toteutetaan vaihtona New Yorkilaisen