» Valokuvaaja: Niclas Warius

Residenssitaiteilija – Venetsian kolmas kerros

Työskentelen taiteessani asetelmien parissa, joita rakennan ja kuvaan. Vanha kulunut miljöö kerrostumineen ja epätäydellisyyksineen on minulle lähes edellytys luovaan työskentelyyn.

“Valokuvasarjan nimi, jota työstän on Vanitas. Kuviani varten rakennan symbolisesti latautuneen kohtauksen lainatuista, löydetyistä tai oman sukuni vanhoista esineistä. Tämä prosessi vie minut toiseen aikaan ja paikkaan, toiseen maailmaan, jossa ikään kuin syntyy alttari jollekulle tai jollekin. Kuvat toimivat näin monumentteina tai kollaaseina jonkun toisen elämästä tai jostakin tapahtumasta tai paikasta. Hylätyt rappeutuvat talot, erityinen tarina, outo vanha esine tai kuollut lintu voivat käynnistää minussa asetelmanrakennusprosessin, jonka lopputuloksena on valokuva. Kuvani liikkuvat kauneuden ja katoavaisuuden äärellä.”

Tarvitsin projektia varten lyhempiaikaista (3 kk) työhuonetta ja valintani osui Lapilahden Sairaalaan ja Venetsia-rakennukseen. Sijainti ja ilmapiiri ovat erinomaiset rauhalliseen omaehtoiseen työskentelyyn.

www.niclaswarius.com