Lapinlahden Lähde

Eveliina Harjuhahdon näyttely Venetsia-talossa

TAITEEN TEKEMINEN ON ANTANUT VALTAVASTI VOIMAA

Jyväskyläläisen Eveliina Harjuhahdon elämässä on meneillään yksi isoimmista jutuista. Kesäkuun lopussa avautui hänen ensimmäinen taidenäyttelynsä Lapinlahden Lähteen Venetsia-rakennuksessa. ”Se on järisyttävä asia. Maalaaminen on muuttanut elämääni ja auttanut eteenpäin.”, Harjuhahto kertoo innostuneesti.

Maalaaminen on kiinnostanut Harjuhahtoa pienestä pitäen. ”Kerroin aikanaan isoisälleni, että minusta tulee taiteilija. Myöhemmin olen opiskellut valokuvausta Pekka Halosen akatemiassa kahden vuoden ajan.”, Harjuhahto sanoo.

Eveliina Harjuhahto.

Niinkuin noin puolet suomalaisista myös Eveliina Harjuhahto on kärsinyt elämänsä aikana  mielenterveysongelmista. ”Vuosien varrella mielenterveysongelmat ovat kiusanneet, mutta taiteen tekeminen on auttanut kuntoutumisessa paljon. Olen saanut uutta itsevarmuutta ja tuntuu, että pystyn asioihin”, Harjuhahto pohtii.

Näyttely, ”Seasons of Getting Better”, eli käännettynä vaikkapa ”Parantumisen vuodenajat”, koostuu sadunomaisista, surrealistisista maalauksista. ”Kaikissa on taustalla paljon tarinoita omasta elämästäni. Aiheet tulevat suoraan päästäni.”, Harjuhahto kertoo.

“The way out” maalaus.

Harjuhahto maalaa akryylillä kankaalle ja työskentely taidetarvikeliikkeessä on tuonut paljon tietoa mm. eri materiaaleista.

Venetsia-talo löytyi näyttelypaikaksi Suomen Mielenterveysseuran kautta, josta Harjuhahto ohjattiin ottamaan yhteyttä Lapinlahden Lähteeseen, sillä teemana oli kuntoutuminen.

”Maalaaminen on ollut todella voimaannuttava asia ja se on muuttanut elämäni suunnan”, Harjuhahto toteaa tyytyväisenä.

Emilian taidenäyttely Seasons of getting better Venetsia-rakennuksessa Lapinlahden Lähteellä 26.7. asti. Avoinna ti-to klo 12-18, la klo 12-16 sekä tapahtumien yhteydessä.

Toimittanut: Pekka Niemiaho

Kommentit on suljettu.