Lapinlahden Lähde

Mediatiedote 11.1.2019

LAPINLAHDEN VUOKRANEUVOTTELUT JATKUVAT
Kaupunki jättää kompromissiehdotuksen tammikuun 24. päivä

Lapinlahden sairaalan väliaikaiset päävuokralaiset Lapinlahden Lähde ja Osuuskunta Tilajakamo kokoontuivat tänään neuvonpitoon kaupunkiympäristön kanssa. Neuvotteluissa käytiin läpi mm. päävuokralaisten jättämää vastatarjousta uudeksi neliövuokrahinnaksi. Neuvotteluja tiedettiin jo ennalta mutkistavan kaupungin jättämä irtisanomisilmoitus, joka toteutuessaan tarkoittaisi talon tyhjentämistä ja kaikkien alivuokralaisten irtisanomista heinäkuun alkuun mennessä.

Päävuokralaiset hylkäsivät viime vuoden lopulla kaupungin vuokratarjouksen, joka oli 9 e/neliö ja perustui kaupungin teettämiin korjauksiin rakennuksessa sekä puistoalueella. Vuokralaisten vastatarjous on 5 euroa neliöltä. Vuokralaisten mukaan kaupunki pyrkii maksattamaan väliaikaisilla vuokralaisilla talon varhaisempaa laiminlyöntiä ja siitä aiheutuneita korjauskustannuksia. Vuokralaisille ei myöskään kuulu sellaiset korjaukset, jotka tehdään tulevia pysyviä vuokralaisia/omistajia varten. Tällaisia ovat olleet mm. kaupungin tekemät rakennuksen ulkomaalaus ja käytävien ennallistus. Yleisen puiston kunnostus ei ole kuulunut vuokralaisille.

Nykyinen vuokrataso on 3,62 euroa neliöltä, koska vuokralaiset ovat itse vastanneet rakennuksen sisäosien kunnosta ja ylläpidosta. Kaupungin oman laskelman mukaan voimassa oleva neliövuokra kattaa hoitokulut, jotka koostuvat lämmityksestä, sähköstä sekä vedestä. Kaupunki ei tästä huolimatta ollut tämän päivän neuvotteluissa valmis laskemaan omaa pyyntöään 9 eurosta, eikä lämmennyt päävuokralaisten jättämään vastatarjoukseen. Kaupunki ilmoitti laativansa lisälaskelmia, ja jatkavansa neuvotteluja sekä tekevänsä kompromissiehdotuksen 24.1.2019.

Kaupunki on avannut 4.1.2019 avoimen ideakilpailun Lapinlahden sairaalarakennuksen korjaussuunnitelmasta ja tulevasta käytöstä. Sairaalakiinteistö siirtyy kilpailuvoittajan hallintaan arviolta vuoden 2021 alussa.

Artikkelikuva: Risto Ruuth

Kommentit on suljettu.