Lapinlahden Lähde

Sydämellinen kiitos Lapinlahden kulttuuriperinnön puolustamisesta!

Eilen Helsingin kaupunkympäristölautakunnassa päätettiin hylätä esitys Lapinlahden myymisestä kiinteistökehittäjä NREP Oy:lle. Sen sijaan kaupunki lähtee etsimään ratkaisua, joka paremmin turvaa alueen kulttuurihistorialliset arvot, mielenterveystyön ja kansalaislähtöisen toiminnan sekä puiston luontoarvot. Päätös ei myöskään poissulje rakennusten pysymistä osittain tai kokonaan kaupungin omistamina.

Päätöksestä voi lukea tarkemmin lautakunnan tiedotteesta ja YLE:n uutisoinnista asiasta.

MTV:n aamu-uutiset kävivät myös paikan päällä Lapinlahdessa tänään aamulla kuulostelemassa, mitä päätös tarkoittaa nykyisen toiminnan suhteen: https://www.mtv.fi/sarja/uutisaamu-33001003008/uniikki-lapinlahden-sairaala-alue-muutoksessa-1256179

Olemme iloisia ja kiitollisia kaupunkiympäristölautakunnan päätöksestä, joka mahdollistaa sen, että voimme lähteä kehittämään toimintaa ja Kaikkien Lapinlahtea sosiaalisesti, ekologisesti, kulttuurisesti ja taloudellisesti kestävällä tavalla. 

Kaupunkilaisten toive Lapinlahden suhteen on kuultu ja toivomme, että kaupunki tarttuu tarjoukseemme lähteä kehittämään toimintaa yhdessä tästä eteenpäin.

Lämpimin terveisin, Lapinlahden Lähde ja Pro Lapinlahti ry

Kommentit on suljettu.