Lapinlahden Lähde

Osallistu kuntavaalikeskusteluun!

Kuntavaaleihin on noin kaksi kuukautta aikaa, ja käynnistämme verkossa vaalipäivään 18.4.2021 asti kestävän elävän ja osallistavan kansalais-, ehdokas- ja päättäjäkeskustelun Helsingin kaupunkisuunnittelusta ja sen ydinarvoista sekä avainperiaatteista. Kutsumme teidät kommentoimaan kuntavaalipaneelissa 18.2. esiin nostettuja teemoja ja aiheita lyhyen videokommentin tai -kannanoton muodossa. Pyrimme julkaisemaan niitä kaikissa kanavissamme, kuten verkkosivuillamme, Facebook-sivuillamme, Twitter-kanavallamme, osana Kenen Helsinki? -verkkokeskustelua. Kuntavaalipaneelitallenteen voitte katsoa Lapinlahden Lähteen YouTube-kanavalta, ja sen pääteemat olivat seuraavat:

  • Mielenterveys, kokonaishyvinvointi, lähiluonto ja hyvinvointia tukeva kaupunkitila. Millaisessa kaupungissa on hyvä olla? Millainen kaupunkitila tukee mielenterveyttä?
  • Kansainvälinen metropolikilpailu. Mitkä ovat Helsingin vetovoimatekijät ja mitkä tekevät siitä uniikin? Mitä Helsingissä tulisi vaalia?
  • Osallisuus ja kaupunkidemokratia. Kenen ehdoilla kaupunkia kehitetään? Miten saadaan kaikki mukaan ja kaikkien ääni kuuluviin?

Voitte vastata paneelikeskustelussa esitettyihin argumentteihin tai jo julkaisemiimme videokommentteihin lähettämällä meille enintään 3 minuuttia kestävän videon. Suosittelemme, että noudatatte seuraavia ohjeita sen kuvaamisessa:

  • Varmistakaa, että puheenne kuuluu selkeästi. Lisäksi saavutettavuusvaatimusten vuoksi video on tekstitettävä, jos haluatte, että videonne on katsottavissa yli kaksi viikkoa. Videon tekstittäminen on joka tapauksessa hyvä ja yleisön huomioiva teko.
  • Kuvatkaa video lähtökohtaisesti 16:9-kuvasuhteella vaakatasossa. Ei ole kuitenkaan suuri katastrofi, vaikka video olisi muullakin kuvasuhteella – tärkeintä on, että kuva ja ääni ovat selkeitä.
  • Pyydämme teitä keskittymään Kenen Helsinki? -kuntavaalikeskustelun teemoihin. Sana on vapaa, mutta muistattehan kuitenkin olla asiallisia.
  • Voitte lähettää valmiin videon meille valitsemallanne tavalla. Suosittelemme WeTransferiä (https://wetransfer.com/). Sivusto ei vaadi rekisteröitymistä, ja sinne voi helposti lähettää haluamansa videotiedoston. Lähettämisen jälkeen sivusto antaa latauslinkin, jonka voitte lähettää osoitteeseen ville.pellinen(at)lapinlahdenlahde.fi. Jos haluatte, voitte toki jakaa videonne meille muutakin kautta, esimerkiksi Dropboxin kautta tai YouTube-linkkinä.
  • Emme odota saati edellytä videolta suurta tuotannollista vaivannäköä. Rennosti kuvattu, asiallinen video palvelee verkkokeskustelun yleisöä parhaiten.
  • Olette myös lämpimästi tervetulleita kuvaamaan videonne Lapinlahden kulttuurihistoriallisesti upeaan ympäristöön!

Pidätämme itsellämme kaikki oikeudet julkaista tai olla julkaisematta videokommentteja. Lähtökohtaisesti pyrimme kuitenkin julkaisemaan kaikki meille lähetetyt kommentit. Emme tulee irrottamaan videokommentteja asiayhteydestään ja otamme teihin erikseen yhteyttä, jos haluamme julkaista vain osia videoistanne.

Mikäli teillä on mitä tahansa kysyttävää tai tarvitsette apua videon kuvaamisessa, älä epäröi olla yhteydessä meihin. Suurkiitos jo etukäteen, jos päätät osallistua videokommentillasi Kenen Helsinki? -verkkokeskusteluun – mitä moniäänisempi keskustelusta tulee, sitä parempi!

Kommentit on suljettu.