Lapinlahden Lähde

MIITTI-Hanke

MIITTI-hanke on osa Pro Lapinlahti mielenterveysseura ry:n toimintaa Lapinlahden vanhassa psykiatrisessa sairaalassa, ja se käynnistyi vuonna 2017 Suomen opetus- ja kulttuuriministeriön rahoituksen avulla. Hanke järjestää tapahtumia ja työpajoja kaikille ihmisille taustaan katsomatta, ja sen tavoitteena on saattaa ihmisiä yhteen.

Tarjoamme myös työharjoittelupaikkoja opiskelijoille ja työkokeilupaikkoja.

Arvomme

  • Työskentelemme avoimesti luokittelematta ketään.
  • Rakastamme musiikkia, tanssia, ruokaa, keskusteluita, kieliä, taidetta, kanssakäymistä, liikkumista, kulttuureita, erilaisia mielipiteitä, hymyjä, toiveita, unelmia, ihmisiä, Lapinlahtea ja Suomea.
  • Pyrimme viestimään toisillemme helpoilla ja kätevillä tavoilla eri kanavien kautta.

Ilmaistapahtumia

Mielestämme onnellisuuden on oltava ilmaista, joten tapahtumiimme onkin vapaa pääsy.

Tapahtumissamme hymyilemme, nauramme, voimme hyvin, opimme, tapaamme uusia ihmisiä ja saamme uusia ystäviä. Työskentelemme tasa-arvon, monimuotoisuuden ja inhimillisen yhteisyyden puolesta. Uskomme, että ihmisten välinen vuorovaikutus on avain ennakkoluulojen murtamiseen.

Löydät tapahtumiamme Facebook -sivuiltamme ja tapahtumat -sivulta.

Joitain tapahtumiamme:

Run to Sauna: Kokoonnumme Lähteen Saunan ulkopuolella. Tapahtuman juoksu osio kestää noin 40 minuuttia, jonka jälkeen on mahdollisuus rentoutua Lähteen Saunan löylyissä. Kaikki ovat tervetulleita mukaamme!

Opi suomea suomeksi – Learn Finnish in Finnish: Viikottaisessa tapahtumassamme opit suomea rennossa ja hauskassa ympäristössä. Pääpaino on puhetaidoissa ja puhekielen oppimisessa. Käytämme englantia tukikielenä. Joka toinen viikko on kaikille avoin, muutoin varattu edistyneille suomen opiskelijoille.

Learn Finnish and Arabic – Language Exchange: Tapahtumassa opimme vierasta kieltä tandem metodin avulla. Tapahtuma toteutetaan keskiviikkoisin Maunula-talossa ja on kaikille avoin.

Let’s Tango: Viikottaisessa tapahtumassamme opimme Tangoa rennossa ympäristössä matalalla kynnyksellä. Aikaisempaa kokemusta tanssista ei tarvita. Voit tulla tapahtumaamme yksin tai parin kanssa.

Open Kitchen: Tapahtumassa opimme kokkaamaan eri maiden ruokalajeja. Paras tapa oppia on tekemällä, joten valmistelu ja ruoan teko tapahtuu yhdessä. Kokkaamisen jälkeen nautimme ateriasta yhdessä. Tule sellaisena kuin olet, aikaisempaa kokemusta ei tarvita.

Meditative Hatha Yoga – Meditative Hatha Yoga Prana Vidya: Pehmeitä liikkeitä sisältävä hatha jooga sopii useimmille ikäryhmille. Rentouttava hatha jooga on turvallinen liikuntamuoto, joka edistää mielenterveyttä sekä unensaantia. Tapahtuma on torstai iltaisin.

Snacka på svenska: Tässä keskusteluryhmässä sinun on mahdollista oppia puhumaan ruotsia. Tapahtuma toteutetaan maanantai iltaisin.

Guided Meditations: Joka perjantai kokoonnumme yhteen meditoimaan. Ryhmässä keskustelemme vaihtuvista aiheista ja jaamme erilaisia näkemyksiämme.

Kuvagalleria

Infopiste:

Tule tutustumaan toimintaamme Lapinlahden Venetsia-talon Avoimeen tilaan, jossa löydät MIITTI-hankkeen henkilökuntaa. Heiltä saa tietoa muun muassa hankkeen palveluista ja tulevista tapahtumista.

Infopiste on avoinna ke–pe klo 12–17.

Osoite: Venetsia-talo, Fahlanderin puistokuja, 00180 Helsinki.

Sosiaalisen median kanavat:

MIITTI’s Facebook page

MIITTI’s Instagram

MIITTI’s Meetup page

Yhteystiedot:

Alaa Altamimi

Projektipäällikkö
alaa.altamimi(at)lapinlahdenlahde.fi
040 5656096

Amjad Sher

Projektikordinaattori
amjad.sher(at)lapinlahdenlahde.fi
040 5654582

Maija Mustajoki

Hanketyöntekijä
maija.mustajoki(at)lapinlahdenlahde.fi
040 1264 665

Please see the Contact page for more information.