Lapinlahden Lähde

Lapinlahti-yhteisön tarjoamat palvelut

Lapinlahden vuokralaiset (mm. sosiaaliset yhdistykset, käsityöläiset, taiteilijat sekä mielen ja kehon terapeutit) tarjoavat monenlaisia terveys-, hyvinvointi- ja kulttuuripalveluita. Tervetuloa tutustumaan heidän toimintaansa!

Lue täältä lapinlahden Lähteen vuokralaisten haastatteluja!

Harrastukset ja ajanviete:

helsingin-shakkiklubi-logo

Helsingin Shakkiklubi

Peli-illat Lapinlahden Lähteellä ovat maanantaisin  klo 18.10 ja torstaisin 18.30 alkaen. Maanantaisin pelataan 5 min. pikapelejä. Torstaisin pelataan 15+15 minuutin ajoilla. Torstaisin myös opetusta. www.helsinginshakkiklubi.fi

Metsätuokio – Eräoppaat

Metsätuokio on yritys, jonka lähtökohtana on syventää ihmisten luontoyhteyttä niin kaupungissa kuin erämaassa. Haluamme ohjata asiakkaita turvallisen retkeilyn, lähiluonnon ja luontoaktiviteettien pariin maalla sekä merellä. Toimintamme tukikohtana on Lapinlahden entinen sairaala-alue, aivan Helsingin keskustan kupeessa. Olemme toimineet Lapinlahdessa vuodesta 2017 lähtien ja olleet mukana lukuisissa yhteisissä tapahtumissa alueen muiden toimijoiden kanssa. Rakkautemme Lapinlahteen sykkii miljöön, mutta myös yhteisöllisen ilmapiirin vuoksi.

Lue lisää Metsätuokiosta heidän esitteestään. Metsätuokio Facebookissa ja Instassa

Yhteystiedot:
metsatuokio@gmail.com
+358440503022
+358404650705
www.metsatuokio.fi

Kulttuuri ja taide:

Arkkitehti Saara Kantele

Monipuoliset arkkitehti- ja suunnittelupalvelut, kokemusta eri mittakaavoista julkisista rakennuksista kalusteisiin. Arvot ovat tärkeä suunnittelua ohjaava tekijä. Jokainen projekti on erilainen, ja vaatii ymmärrystä ja paneutumista. Laadukas suunnittelu syntyy kiinnostuksesta ja kokemuksesta. Puh. 050 5748299 saara@saarakantele.fi saarakantele.fi

Janne J. Salovaara – tohtorikoulutettava

Tutkin kestävyystieteen alaa, koulutusta ja koulutuksen yhteiskuntavaikutuksia. Olen kiinnostunut kestävän kehityksen koulutus- ja ammattialan syntymisestä, sosiaalisesta kestävyydestä ja yhteiskunnan systeemisestä transformaatiosta. Teen väitöskirjatutkimustani Helsingin yliopiston monialaisten ympäristötieteiden tohtorikoulu DENVIssä, HELSUS affilioituna, Tiina ja Antti Herlinin Säätiön rahoittamana. +358 400 588 887 janne.salovaara@helsinki.fi
http://www.jannesalovaara.fi/

Kamran Cafe – Thomas Slätis

Kamran Café r.y. on vuonna 1995 perustettu työryhmä, jonka tavoitteena on visuaalisen viestinnän keinoin tukea kulttuurienvälistä ymmärrystä, arvostusta ja vuorovaikutusta: meitä kiinnostaa ihmiset kaukomaista kotikortteliin. Venetsia-rakennuksessa työryhmän jäsen Thomas Slätis on keskittynyt väkivaltaisten konfliktien mediatisointiin ja haastaa omassa hankkeessaan niihin liittyvän mediakuvaston. thomas.slatis@helsinki.fi

Krista Pellikka – Mum, muusikko

Opetan laulua ja huilunsoittoa lapsille ja aikuisille jo 20 vuoden kokemuksella. Tunnellani käy nuoria aikuisia, pieniä lapsia, aikuisia, senioreita, laulun harrastajia. Opetan myös naislauluyhtyeitä, pidän ryhmä – ja yksilötunteja sekä äänivalmennuksia ja yhteislauluja. Soitan ja säestän pianolla. Yhteisöllisyys on kantava teema kaikessa mitä teen. Olen innostava, kannustava, kokenut ja opettaminen on minulle tärkeää.

Voit tilata minut myös esiintyjäksi perhejuhliin, häihin, hautajaisiin tai tanssittajaksi. Laulaen tai huilua soittaen, yksin tai bändin kanssa. Tai jos kaipaat tilaisuuteesi yhteislaulattajaa, tulen mielelläni!

Krista Pellikka, Mum
laulupedagogi
oopperalaulaja
huilisti
kristapellikka.simplesite.com
krista.pellikka(at)hotmail.fi

Kuvataiteilija Kaarina Helenius

Kuva Kaarina Heleniuksen palveluista

Puh. 040 568 6476. Lisätietoa osoitteissa kaarina.helenius@kaadesign.fi ja https://fi-fi.facebook.com/pages/category/Artist/Kaarina-Helenius.

Kuvataiteilija Kasper Muttonen

Kuvataiteilija, jonka yksi kiinnostuksen aihe on arkkitehtuuri ja arkkitehtuurin vaikutteiden käyttäminen kuvataiteen maailmassa. Työskentely Venetsia-talossa on ollut palloilua taiteellisten ideoiden toteutuksen ja rakennuksen auki saamisen välillä sekä vapaaehtoisena että palkattuna koordinaattorina.

Käsityöläinen Arja Renko

Hei kaikki tuunauksen ja taidekäsityön fanittajat!
Minulla on työhuone kolmannessa ”ylihoitajien ”kerroksessa (huone numero 33). Maalaan siellä uniikkeja silkkimaalauksia ja myös huiveja.
Olen saanut koulutuksen Kuopiossa (ent.KOTO) erityistekniikoiden osastolla ja hallussani on lukuisia muitakin tekniikoita; mm.nahka-huovutus-neule-paju-juuri-tuohi-suutarintyöt-kankaanpainanta.
Kurssitan mielelläni eri-ikäisiä luovuuden saloihin. Teen myös vaatteita. Korjaan vaatteita. Pidennän ja kavennan vaatteita. Uusin vetoketjuja, ja voin vaikka surauttaa uudet verhot! Ota rohkeasti yhteyttä niin saat uutta potkua vaatekaappiisi. Tai jos haluat uuden tekniikan haltuusi.

P.s. Olen päivisin myyjän ammatissa, mutta viikonloput ovat useimmiten vapaat.
Yhteistyöterveisin
arjarenko(at)gmail.com, 040-2457279

Lapinlahden taidekoulu

Lapinlahden taidekoulu tarjoaa tyhy -ja virkistyspäiviä tiimeille ja työporukoille. Maailmalla suosittu Pop-in maalaus taide-elämys. Paint & Wine tunnemaalausta syntymäpäiviin tai juhliin. Leonardo Workshop kehittämis -ja suunnittelupäiviin. Tule nauttimaan maalaamisesta ammattitaiteilijan ohjauksessa työpajoissa, joissa jokaisesta löytyy ihan oikea taiteilija. Lapinlahden taidekoulu on profiloitunut nykymaalaukseen tyylin ja tekniikan kehittämiseen. Työpajat ohjaa kokenut taideopettaja, kouluttaja Mikko Bossa. 

www.lapinlahdentaidekoulu.com

Lapinlahti LAB

Lapinlahti LAB on monitaiteellinen kollektiivi, jossa työskentelee monialaisia taiteilijoita mm. visuaalisen kulttuurin, kuvataiteen, teatterin, nukketeatterin, valokuvauksen ja opetusaloilla. Järjestämme kursseja ja tapahtumia tilauksesta ja muuten vaan. 

Olemme:
Anna-Leena Kinnunen
Pia Koskimaa
Sara Pathirane
Vilma Tihilä

Yhteys: lapinlahtilab(at)gmail.com

Lapparin Laulutunnit – Tmi TuaSofia

Lapparin Laulutunnit on vokologi Tua Hakanpään (FM, MuM) toiminimiyritys, joka myy Lapinlahdella laulu- ja puheäänen valmennusta yksityis- ja pienryhmätunteina.

Ihmisen ääni on yhtä yksilöllinen kuin sormenjälki. Ääni voi kertoa kantajastaan monia asioita; iän, sukupuolen, sosiaalisen aseman, kotipaikan ja mielentilan. Äänellä voi myös parhaassa tapauksessa ilmaista hyvin tarkasti omia ajatuksiaan ja omaa maailmankuvaansa. Äänenkäyttöä voi laajentaa puheesta lauluun, jolloin ilmaisuvoima vaan kasvaa. Joskus oma ääni on hukassa, se ei kulje, eikä sillä saa ilmaistua niitä asioita, joita haluaisi. Tähän ongelmaan vastaa Lapparin Laulutunnit. Opetan ääntä Vokologin näkökulmasta, toisin sanoen harjoitan äänen optimaalista toimintaa. Työni koostuu pitkälti ääntöelimistön ilmaisuvoimaa heikentävien toimintamallien kuulonvaraisesta tunnistamisesta ja uudelleenohjelmoinnista. Kannustan tunneillani itseilmaisuun improvisoinnin keinoin.

Lisätietoja ja tuntivaraukset: www.tuahakanpaa.info

Terveys ja hyvinvointi:

Armonia

Venetsia-rakennuksessa sijaitseva Armonia on esitystaiteellinen kokemus, yhteinen tila ja elämänpalvelus.  Se on harkiten suodatettu kokonaisuus pelkistettyä estetiikkaa, joka palvelee rauhoittumista, itsetutkiskelua ja henkistä kasvua. Tilan oppaina toimivat pitkän ja monipuolisen tekijäkokemuksen omaavat taiteilijat. Armonian tavoitteena on luoda turvallinen kollektiivinen ilmapiiri, tila, jossa kukin voi olla tavallaan, osallistuen tai vetäytyen. Työryhmä järjestää säännöllisesti avointa toimintaa ja tapahtumia. Lisäksi järjestämme tilauksesta erilaisia työpajoja ja kursseja ryhmille. Armonia-yhteisö Facebookissa ja Internetissä.

Ekspressiivisen taideterapian Instituutti Inartes

Inartes on ekspressiivisen taideterapian Suomessa toimiva asiantuntijaorganisaatio, jonka ovat perustaneet Sveitsissä ylemmän korkeakoulututkinnon suorittaneet taideterapeutit. Inartes Instituutti järjestää alan ohjaus-, jatko- ja täydennyskoulutusta. Instituutti järjestää avoimia kursseja, luentotilaisuuksia, täsmäkoulutusta eri yhteisöille sekä tarjoaa konsultointia ja työnohjausta. Inartes tarjoaa ekspressiivisen taideterapian ja muun vastaavan luovan terapian palveluja yksilö- tai ryhmäterapiana ja järjestää myös taiteiden välisiä tilaisuuksia, kuten näyttelyjä ja esityksiä. Inartes Instituutilla on yhteistyösopimus Sveitsin opetusministeriön alaisen korkeakoulun European Graduate Universityn (EGS) kanssa. Opetus on hyväksytty osaksi EGS-yliopiston tutkintovaatimusten mukaista ekspressiivisen taideterapian maisterin tutkintoa. Ota yhteyttä: +358 407704299 ja inartes@inartes.fi  www.inartes.fi

Evipro

Evipro tarjoaa asiakkaidensa tarpeisiin räätälöityjä mielenterveys- ja päihdetyön asiantuntijapalveluja. Kokeneet asiantuntijamme ovat työskennelleet pitkään mielenterveys- ja päihdetyön kentällä johtotehtävissä, työntekijöinä, tutkijoina, valmentajina sekä palvelujen kehittäjinä. Palvelujamme ovat työnohjaus, coaching, räätälöidyt koulutukset, konsultointi, arviointi ja tutkimus. Evipro on kansainvälisen European Conference on Mental Health -tapahtuman tuottaja ja vastuullinen järjestäjä.

www.ecmh.eu
www.evipro.fi

Hierontapalvelu Taukotila

Joutohetkiä kehollesi ja mielellesi hieronnalla. Yksityisasiakkaile, ryhmille ja yhdistyksille. Lisätietoa osoitteesta bit.ly/taukotila tai numerosta 044 918 6847.

Hoivapalvelu Helmi&Toivo

Helmi&Toivo välittää henkilökohtaista apua ja kotihoitoa. Asiakas ja arjen haasteet kohdataan kokonaisuutena ja paperiasioidenkin hoidossa autetaaan.  Meillä on aikaa asiakkaalle.  Tuotamme kotiin inhimillistä ja laadukasta apua terveytesi ja kotisi hoidossa. Palvelemme yksityisasiakkaita sekä kaupungin palvelusetelillä. Yhteydenotot: 0409364535 / hoivapalvelu.helmi.toivo(at)gmail.com
www.helmijatoivo.fi

ILO ELää -klinikka

Emme voi paljonkaan vaikuttaa ympäristöömme tai haasteisiin, joita eteemme tulee. Sen sijaan voimme vaikuttaa sisäiseen maailmaamme kuten mielialaamme, onnellisuuteemme ja tapaamme suhtautua niin yksityiselämän kuin työelämän haasteisiin.

Tarjoan apua, tukea ja oivalluksia työelämän ja yksityiselämän haasteissa. Koulutukseni on kasvatustieteiden maisteri ja psykologian kandidaatti. Toimin valmentajana (coach) sekä työnohjaajana (SOSPED, STOry). Olen myös sosiaalipedagoginen hevostoimintaohjaaja (hevosterapeutti) ja tuleva kognitiivinen terapeutti. Ota yhteyttä, niin mietitään yhdessä, miten voin parhaiten auttaa sinua tai työyhteisöäsi. Älä epäröi ottaa yhteyttä. Vahvuuteni on kyky kuunnella, auttaa ja kannustaa sinua!

Yhteydenotot ja ajanvaraukset 040 161 8895 ja jaana(at)iloelaa.fi.
www.iloelaa.fi
www.facebook.com/IloElaa

Lyhytterapiakeskus Helsinki

Terapiaa tavallisille ihmisille
Ratkaisukeskeinen lyhytterapia on käytännönläheistä matalan kynnyksen keskusteluapua. Siinä ei etsitä syitä tai syyllisiä, eikä kaivella menneitä. Ongelmien sijaan keskitytään ratkaisuihin, eletään tässä hetkessä ja katsotaan tulevaisuuteen.

Me olemme terapeutteja tästä maailmasta. meidät on koulutettu kuuntelemaan, meillä on vaitiolovelvollisuus, mutta ei valkoista takkia.

Ajanvaraus: asiakaspalvelu(at)lyhytterapiahelsinki.com tai Heli Väre: heli(at)lyhytterapiahelsinki.com, p. 045-1067618.
https://lyhytterapiahelsinki.com

Osteopaatti Anneli Talvitie

Monipuoliset lempeät osteopatia hoidot vauvoille, lapsille ja kaiken ikäisille aikuisille. Asiakkaiden tulosyinä mm vauvojen itkuisuus, refluxi, toispuoleisuus, kehon toiminnan häiriöt, kehityksen viivästymät, selkä/niskakivut, päänsärky, toipuminen traumoista ja leikkauksista, suolistopulmat, väsymys, unipulmat yms. 1. krs huone 18. Ajanvaraukset txt/puh 0400-704418 ja anneli.talvitie(@)gmail.com. annelitalvitie.com ja www.facebook.com/osteopaattiannelitalvitie

PsyKat

Katarina Meskanen, psykologi, valmentaja, kouluttaja.
Psykologipalveluja inhimillisellä sydämellä, koulutuksia vankalla ammattitaidolla ja valmennusta aidolla innostuneisuudella. Yksilöllisesti räätälöityjä palveluja: mm. yksittäiset konsultaatiot, valmennukset, lyhytterapiajaksot, pidempi psykologin keskusteluhoito. Mahdollisuus koulutuspsykoterapiaan. Erikoisosaamisalueina syömishäiriöt ja häiriintynyt syöminen, tunnesyöminen, syömisen psykologia, painonhallinnan pulmat, elämäntapamuutokset, kehonkuvan haasteet ja itsetunnon ongelmat. Yhteydenotot: 040-1411418 tai katarina.meskanen@psykat.fi www.psykat.fi
www.facebook.com/psykat.fi
www.instagram.com/psykat.fi

Psykologi ja coach Anu Tevanlinna

Toimin coachina, uravalmentajana ja soveltuvuusarviointipsykologina. Coaching on positiivisiin muutoksiin johtavaa valmennusta, joka lisää työ- ja elämäntyytyväisyyttä sekä hyvinvointia. Valmennuksen teemat voivat liittyä työhön ja uraan tai laajemmin elämään. Asiakkainani käy erityisesi yrittäjiä, korkeasti koulutettuja asiantuntijoita ja ruuhkavuosia eläviä vanhempia. www.anutevanlinna.com

Psykologi, coach, kouluttaja ja psykoterapeutti Satu Pihlaja

Sanattu – Sanataiteellisia ja kirjallisuusterapeuttisia palveluita

Sanattu toteuttaa kunkin asiakkaan toiveita vastaavaa sanataide- ja kirjallisuusterapiaohjausta, luovan kirjoittamisen opetusta, kirjoittajavalmennusta sekä kustannustoimitusta ja tekstintuotannon palveluita. Olet sitten yksityishenkilö, yhdistys tai yritys, Sanattu on olemassa sinua varten sekä riveillä että niiden väleissä. Sanoita itsesi ja maailmasi!

+358 40 833400 / jenni.hurmerinta(at)sanattu.fi
http://sanattu.fi/home/ ja https://www.facebook.com/sanattu/

SEISHIN SHIATSU

Shiatsu on japanilainen, rentouttava hoitomuoto, joka voi auttaa mm. lihaskipuihin, unettomuuteen ja erilaisiin stressioireisiin. Hoito tehdään lattialla pehmeän patjan päällä vaatteiden läpi. Terapeutti käy kämmenillä ja sormilla painellen ja venytellen läpi koko kehon, ja hoidon jälkeen olo tuntuu kevyeltä ja vetreältä.

Ajanvaraus: p. 045 262 2911 (Mira) tai vello.fi/seishinshiatsu
www.seishinshiatsu.com
info@seishinshiatsu.com

Taideterapeutti
Minna Hujanen

Taideterapiassa yhdistyvät keskustelu ja monimuotoinen luova työskentely. Mitään taiteellista osaamista ei tarvita! Terapeutti etsii yhdessä kanssasi, millainen taidetyöskentely sopii sinulle parhaiten. Se voi olla esimerkiksi maalaamista, kirjoittamista, installaatioiden rakentamista tai erilaisten symbolisten hahmojen käyttämistä. 

Yhteydenotot: taideterapeutti.hujanen(at)gmail.com

Terapeutti Janne Typpi

Työskentelen Lapinlahden työhuoneellani peliongelmassaan eri vaiheissa olevien asiakkaiden kanssa. Erityisalaani ovat urheiluvedonlyöntiin sekä oman talouden hallintaan liittyvät kysymykset. Liiallinen rahapelaaminen koskettaa oman tai läheisen peliongelman kautta lähes joka neljättä suomalaista.

Otan vastaan uusia asiakkaita tällä hetkellä. Ajanvarauksen (tapaaminen/puhelu) saa keskimäärin kolmen päivän päähän, akuutissa tilanteessa nopeamminkin. Aikoja on saatavilla päivisin, iltaisin ja viikonloppuisin.

Yhteystiedot: Puh. 040 221 0476

Sähköposti: janne.typpi(ät)gmail.com

www.peliterapia.com

VISIT PEACE
– Kehon kautta mielenrauhaan

Visit Peace on lämminhenkinen elpymisen keskus. Olemme erikoistuneet stressiperäisten vaivojen hoitoon ja ennaltaehkäisyyn monipuolisesti toimintakykyä ja voimavaroja vahvistaen. Kehollisuus sekä sosiaalisten suhteiden ja luontoyhteyden ymmärtäminen kytkeytyvät keskeisesti tähän tavoitteeseen.

Ohjaamme sekä yksityisasiakkaita että ryhmiä hyvinvoinnin tielle. Toimintaamme kuuluvat mm. psykofyysinen fysioterapia, manuaaliset hoidot, liikeharjoittelun ja tietoisuustaitojen ohjaus, voimavaravalmennukset sekä pari- ja yksilöterapia. Yrityksille ja muille ryhmille on myös tarjolla luentoja, työpajoja ja kursseja.

 Ota yhteyttä ja lähde kanssamme matkalle kohti mielenrauhaa!

visitpeace.fi
facebook.com/visitpeacehelsinki
instagram.com/visitpeacehelsinki

Muut palvelut

HUONEKALUUVERHOOMO

VERHOOMO DANIELSSON:

Johanna Danielsson:0405067977

VERHOOMO KATI E:

Katja Nieminen: 0405525204

verhoomokajo@gmail.com