Lapinlahden Lähde

Olohuone – joka perjantai

22.11.2019 – 6.12.2019

16:00 – 19:00

Tervetuloa viettämään Lapinlahden Lähteelle perjantain alkuiltaa mukavan ja yhteisöllisen ohjelman merkeissä!

We Pop Up – hankkeen OLOHUONE on joka viikko toistuva tapahtuma, jossa voit löytää yhteisöllisen ja turvallisen tilan, jossa voit kohdata muita ja huolehtia myös itsestäsi. Erilaiset teemat johdattavat oppimaan uutta ja jakamaan kokemuksia yhdessä. Keittiön puolelta saat aina ilmaiseksi kahvia tai teetä. Välillä siellä myös kokkaillaan, jonka jälkeen istutaan yhteisen pöydän ääreen syömään. Joka perjantai Lapinlahden Lähteellä klo 16-19.

Toiminta tapahtuu Kahvila Lähteen tiloissa sekä Miitti-tilassa Auditorion yläpuolella. Lämpimästi Tervetuloa!

TOISTUVAT TEEMAT JA SISÄLLÖT

OLOHUONE
Joka viikko Auditorion yläpuolella oleva Miitti-tila tarjoaa paikan, jossa voi keskittyä kuuntelemaan itseään ja huolehtimaan omasta hyvinvoinnista. Tilassa on muun muassa ohjattua meditaatiota, hyvinvointiin ja itsensä kehittämiseen liittyviä työpajoja sekä ennen ryhmätoimintaa mahdollisuus ottaa vaikkapa päikkärit.

VIERASHUONE
Noin joka toinen viikko saamme paikalle mielenkiintoisen vieraan, joka johdattelee paikalla olijat erilaisiin aiheisiin ja teemoihin. Alustuksia ja esittelyjä eri aiheista. Virikkeitä ja vinkkejä muualla tapahtuvasta toiminnasta. Mahdollisuuksia osallistua ja verkostoitua.

LUKU- /KIRJOITUSHUONE
Kerran kuukaudessa uppoudutaan sanojen maailmaan. Luovan kirjoittamisen työpajoja ja lukupiirejä- ja lukuvinkkejä. Syksyn aikana tutustutaan muun muassa Aleksis Kiveen ja juhlistetaan merkkikirjailijoiden syntymäpäiviä. Pieni lukemisto, josta voit lainata tai ottaa omaksi kirjoja.

KERHO- /TYÖ- /ASKARTELUHUONE
Syksyn aikana toiveiden mukaan voimme käynnistää erilaisia pienryhmiä, joissa ryhmä kokoontuu yhteisen tavoitteen ja projektin pohjalta esimerkiksi kutomaan, ompelemaan tai nikkaroimaan.

KYLPYHUONE / SAUNA
Syksyn aikana muutaman kerran saunomme yhdessä, ja hemmottelmme itseämme esimerkiksi jalkakylvyillä.

VAATEHUONE
Muutaman kerran syksyllä vaatteidenvaihtokirppiksiä tai vaatteiden tuunausta.

KEITTIÖ
Tarjoamme paikalla olijoille kahvia ja teetä. Kerran kuukaudessa myös kokataan yhdessä ja katetaan pitkä pöytä, jonka äärellä syödään yhteisöllisesti.

Tapahtuman järjestää Pro Lapinlahti mielenterveysseura ry:n We Pop Up – Osallisuutta kulttuuri-ja luontotapahtumista kaikille – hanke, jota rahoittaa STEA.

Yhteyshenkilö
Tuomas Karisto
p.040-550 7789 (ma, pe)
tuomas.karisto@lapinlahdenlahde.fi

Saavutettavuus:
Lapinlahteen pääsee hyvin julkisilla. Raitiovaunu 8 pysähtyy Marian sairaalan kohdalla, ja Ruoholahti on lähin metroasema. Pysäkeiltä on noin 5 minuutin kävelymatka.

Kahvila Lähde sijaitsee Lapinlahden päärakennuksessa, sisäänkäynti pääportilta katsoen vasemmasta kulmasta. Valitettavasti rakennus ei ole esteetön. Kahvllatiloissa pieniä korokkeita ja Auditorioon kaksi porrasaskelmaa. Talossa on uusittu inva-wc ja sisäänkäyntiin kiinteistön sivussa erillinen kiinteä luiska.

Lisätietoja esteettömyydestä ja saapumisesta
Kahvila Lähde
info(at)lapinlahdenlahde.fi
040 178 3454