Lapinlahden Lähde

Elävien ääniä – Pyhäinpäivä Lapinlahdessa

31.10.

15.00–20.00 

Elävien ääniä on rauhoittumisen ja tunnelmoinnin perinteinen maksuton Pyhäinpäivän tapahtuma Lapinlahden Lähteellä. Ohjelma käynnistyy iltapäivällä ja hämärän tultua syttyvät tunnelmalliset lyhdyt sairaalan lehmuskujalle

OHJELMA

Päärakennus

Auditorio
Lyhytelokuva, Seilin saareni – Mitt Själö lyhytelokuvan (v.2006) esittelee asiantuntija Anne-Marie Heselius. Elokuvan kesto on 19 minuuttia ja sen jälkeen aikaa on varattu keskustelulle.

Turun saaristossa olevalle Seilin saarelle pystytettiinensimmäinen spitaalihospitaali ja myöhemmin mielisairaala, jossa loppuaikoina oli vain naispotilaita. Elokuva käsittelee Tetra-taideryhmän potilaiden muistoksi pystyttämän muistomerkin syntyä ja siihen liittyviä teemoja. Elokuva on kuvataiteeseen ja musiikkiin nojautuva, Seilin muistoista kertova elokuvallinen runoelma.
Turvavälit huomioiden otamme näytöksiin 50 henkilöä saapumisjärjestyksessä. Kaksi näytöstä klo 16 ja klo 18.

Aleksis Kiven juhlakäytävä klo 17

“På svartvita trösklar” – runomusiikkiesitys pohjautuu Elsa Boströmin teksteihin. Esityksestä vastaavat Mira Berglund – Fitzpatrick, Tony Shaw & John Millar.

Kahvilassa Kirje minulle – työpaja klo. 15.00–20.00

Kirjoita kirje itsellesi menneisyyteen tai tulevaisuuteen. Voit kirjoittaa toteutuneista haaveista, tulevaisuuden toiveista, suruista – kaikesta mitä haluat sanoa itsellesi? Kirjeen avulla pääset tarkkailemaan ajatuksiasi ja tunteitasi sekä pohtimaan elämääsi enne, nyt ja tulevaisuudessa. Työpajassa tarkempi ohjeistus sekä materiaalit.

Venetsia-rakennus

Luontomystiikkailta 17.00–20.00

Askarteluillassa pääset tekemään oman taikatalismaanisi, joka askartelun päätteeksi poltetaan ja näin pääset näkemään vilauksen omasta tulevaisuudestasi. Vaihtoehtoisesti voit tehdä symbolin jollekin irti päästettävälle asialle.

Sauna

Pyhäinpäivän sauna klo. 13.00–17.00

Saunaan ja saunomiseen on aina liittynyt paljon mystiikkaa, perinteitä sekä uskomuksia. Muinaisissa kansantarinoissa painotetaan saunomisen kuuluvan päiväsaikaan, jotta pimeän tullen saunan lauteet olisivat vapaana vainajille ja tuonpuoleisen olennoille.
Pyhäinpäivänä tarjoamme mahdollisuuden sekasaunaan päivällä 13.00–17.00. Maksu ja lippu 10 € Kahvila Lähteeltä päärakennuksesta.

Alueella auki myös:
Kahvila Lähde klo 12.00–20.00
Mental Museum klo 12.00–20.00
Lähteen Puoti klo 12.00–17.00 
Lähteen Patina klo 12.00–16.00

Leipää ja Dead can dance-musiikkia Venetsian Ambience-tilassa klo. 15.00–20.00 Lapinlahden Lähde pyrkii kaikessa toiminnassaan minimoimaan koronaviruksen tartuntariskiä.
Järjestämissämme tapahtumissa pidämme huolta turvaväleistä ja käsihygieniasta.