Lapinlahden Lähde

Huuto Goes Lapinlahti – Artist Talk: Tilojen merkitys kohtaamiselle

29.3.

18.00–20.00 

Lapinlahden Lähteen auditorio
Vapaa pääsy

Maaliskuun taidekeskustelussa puhutaan tilojen merkityksestä taiteen tekemiselle sekä niiden merkityksestä kohtaamiselle. Millainen ilmapiiri tukee luovuutta, taiteilijan työskentelyä ja mielenterveyttä? Millaisia eroja on nähtävissä työskentelyssä, joka tapahtuu yksin verrattuna työskentelyyn yhteisöllisissä tiloissa? Millainen merkitys on tilalla, jossa taide ja katsoja kohtaavat? Kuinka merkityksellisiä ovat taiteilijan ja yleisön väliset autenttiset kohtaamiset? Miten tila määrittelee taiteen merkitystä ja arvoa? Miten tämä tulisi huomioida kaupunkisuunnittelussa ja kohteiden suojelussa?

Mukana keskustelemassa ovat mm. Lapinlahden Lähteen tilasuunnittelija, taiteilija ja Galleria Huudon jäsen Kasper Muttonen, Kuvataiteen talo ry:n puheenjohtaja ja kuvataiteilija Joonas Ahlava sekä muut puhujat vahvistuvat pian.

Tilaisuudessa on varattu aikaa yleisökysymyksille ja sen jälkeen on mahdollista tutustua Lapinlahden Lähteessä esillä oleviin näyttelyihin.

Keskustelutilaisuuksien sarja jatkuu toukokuussa, jolloin teemana on mielenterveys. Syksyn tilaisuuksissa keskustellaan mm. outsider-taiteesta ja vieraillaan Galleria Huudon uusissa tiloissa Kalasatamassa.