Lapinlahden Lähde

Kevään merkit Uutelassa

15.3.

16.00–19.00 

HUOM. Uusi päivämäärä 15.3.

Tutustutaan yhdessä upeaan Uutelaan Helsingin Vuosaaressa ja tutkitaan kevään merkkejä! Tapaaminen klo 16 kahvila Kampelan luona osoitteessa Uutelantie 1. Kahvila on auki viiteen, joten voit halutessasi tulla jo ennen retkeä nauttimaan kahvit tai napata mukaan evästä.

Kierrämme retkellä Uutelan luontopolkua, ja osallistujista riippuen voidaan kävellä joko ensimmäinen osuus (noin 3 km) tai koko kahdeksikon muotoinen polku (4,5 km). Pysähdymme myös nuotiopaikalle joko Nuottaniemen tai Niemenapajan keittokatokselle. Ota mukaan omaa grillattavaa kuten makkaraa sekä lämmintä juotavaa ja istuinalusta. Ohjaajilla on mukana nuotiopuut.

Lainaus Helsingin kaupungin esitteestä: ”Uutela on Itä-Helsingin laajin ja monipuolisin ulkoilualue. Täältä voit löytää jylhien silokallioiden, rantaniittyjen ja tervaleppien reunustamia rantamaisemia, soita ja metsiä, vanhaa huvila-asutusta sekä historiallisesti arvokkaan Skatan tilan laidunalueineen.”

Täältä löydät Uutelan luontopolun esitteen ja kartan: https://www.hel.fi/hel2/HKR/esitteet/uutela_fi.pdf
Käytämme retkellä luontopolun esitettä, joten voit halutessasi tulostaa tai tallentaa tiedoston itsellesi. Ohjaajilla on myös pari kappaletta mukana.

Luontoretkelle on vapaa pääsy ja reitti on helppokulkuinen. Talviaikaan emme voi taata reittiä täysin esteettömäksi. Retken ohjaavat kaupunkiluontokeskuksen ohjaaja Ilona Rautiainen ja harjoittelija Ami. Ilmoittauduthan retkelle lähettämällä tekstiviestin Ilonalle numeroon 050 518 4073.

Kuva: Timo Newton-Syms (CC BY-SA 2.0)