Lapinlahden Lähde

Lapinlahti loves art and life 10.7.2021

10.7.

12.00–17.00 

Keskikesän nelipäiväisessä tapahtumassa juhlistamme Lapinlahden 180 vuotta. Kesäinen kaupunkikeidas kutsuu taiteesta ja hyvinvoinnista kiinnostuneita mukaan tapahtumaan , jossa kaikki pääsevät rentoutumisen ja luovuuden lähteille!
Ohjelma täydentyy. Tulossa on ohjelmaa niin talon vuokralaisilta kuin vierailijoiltakin. Luvassa on avoimia ovia, infopisteitä sekä työpajoja. Lisäksi musiikkia ja yllätysohjelmaa.
Osallistumme Suureen maalauspäivään 10.7 (www.maalaustapahtuma.fi) – useampana päivänä Lapinlahdessa on mahdollista uppoutua maalaamaan tai piirtämään puistossa tai sisätiloissa.
Päärakennuksen auditoriossa jaetaan maalaustarvikkeita.
Tapahtuman yhteydessä järjestetään myös historiakierroksia sekä kerrotaan Lapinlahden nykytoiminnasta.
Sairaalan ensimmäinen potilas saapui historiakirjojen mukaan Lapinlahteen 11.7.1841. Lapinlahden sairaalatoiminta lakkautettiin vuonna 2008 ja vuodesta 2015 lähtein alueella on ollut nykyistä kulttuuriin ja mielen hyvinvointiin liittyvää toimintaa. Lapinlahden Lähde ja Lapinlahden Tilajakamo ovat vuokranneet rakennukset Helsingin kaupungilla. Tiloissa järjestetään avointa toimintaa ja lisäksi alueella työskentelee satoja taitelijoita, hyvinvointialan toimijoita sekä pienyrittäjiä. .
Lapinlahti loves art -tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran kesällä 2016 (nimellä Lapinlahden Lähde loves Art)
Alueella vakituisesti toimivat kahvilat, terassit, galleriat ja muut palvelut ovat avoinna tapahtuman ajan.
Kahvila Lähde, Hävikkiruokaravintola Loop, Venetsia Ambience, Cafe Metsäpaahtimo by SampoKone, Lähteen sauna, Lähteen Puoti, Lähteen Patina, Metsätuokio, Galleria Kuja, Galleria Loop, Inartes Instituutti, Kammio, Hävikkikukkakauppa Kukkis, Mental Museum Lapinlahden Lähde ja Lapinlahden Lähteen kaupunkiluontokeskus.
Tervetuloa elvyttemään kehoa, mieltä ja luovuutta virkistävään ympäristöön kanssamme!
Lisätietoja talon toiminnasta ja toimijoista:
Auditoriossa ja lippputangon tuntumassa ulkona info-ja ea piste, josta voit kysyä myös tarkempia ohjelmatietoja ja muuta opastusta.

LAUANTAINA 10.7

  • klo 10.30
    Schjerfbeckin haudalla käynti, kokoontuminen Lapinlahden etuportilla.

 

  • klo 11 Lapinlahden etuportilta opastus Lähteen Puodin, Lähteen Patinan ja Hävikkikukkakauppa Kukkiksen kulmille, jossa tapahtuman infopiste.

 

  • klo 12-16
ARTIM EGO taidetapahtuma (Mitra Matouf) klo 12-18:
lauluja, tauluja ja tanssia:
  • Klo 15 musiikkiesitys: Pune, kanteleen kaltainen vanha persialainen soitin santur à Lapinlahden entisen sairaalan puutarhapihalla , piano- ja saksofonimusiikkia.
Akvarelliohjeistusta Auditoriossa
Maalaustarvikkeita saa auditoriosta, jotka kuitataan nimellä ja palautetaan samaan paikkaan tapahtuman aikana.

Facebook: https://fb.me/e/YJ3bami8