Lapinlahden Lähde

Lapinlahti tutuksi

18.8., 25.8., 8.9., 19.9.

 

Tervetuloa Kaikkien Lapinlahteen! Lapinlahti tutuksi -tapahtumasarja on tarkoitettu sinulle, jota kiinnostaa Lapinlahden Lähde ja sen toiminta, mutta et oikein tunne paikkaa etkä oikein tiedä, mitä kaikkea se pitää sisällään. Tapahtumiin, ihmisiin ja toimintoihin sinut opastaa ohjaaja-opas Taina Laaksoharju, joka pyöritti aiemmin Lähteen kaupunkiluontokeskuksen toimintaa. Tapaamiset on suunniteltu siten, että tutustut Lapinlahden harrastusmahdollisuuksiin ja palveluihin mahdollisimman kattavasti. Ehkä löydät täältä oman juttusi! Voit osallistua yhteen, kahteen tai vaikka kaikkiin kohtaamisiin. Ne ovat ilmaisia, mutta ilmoittaudu kuitenkin vähintään päivää ennen Tainalle, p. 040 172 8181. Tapaamme aina Lapinlahden sairaalarakennuksen pääportilla.

Ohjelma:

 • To 18.8. klo 15. Talo tutuksi Taiteiden yössä
  Aluksi noin tunnin kestävä kierros taloon tutustuen: mm. taidenäyttelyihin, Aleksis Kiven huoneeseen ja talon toimijoihin. Klo 16 alkaen osallistumme Taiteiden yön ohjelmaan, muun muassa auditoriossa esityksiä katsellen ja osallistumme Luovat tiimit -työpajaan, jossa kehitetään vuorovaikutustaitoja yhteistyöpelien avulla. Lue lisää Taiteiden yö Lapinlahdessa -tapahtumasta.
 • To 25.8. klo 17–19. Puutarha tutuksi sadonkorjuujuhlassa.
  Aloitamme klo 17 tutustumalla yhteisöviljelykerholaisiin ja palsta-alueeseen. Klo 18 alkaen Sadonkorjuujuhlassa nautimme puutarhan sadosta myyntipöytien äärellä ohjelmasta nauttien. Luvassa on muun muassa elävää musiikkia ja monitaideteos “Nahka”. Lue lisää Sadonkorjuujuhlan ohjelmasta.
 • To 8.9. klo 15–18. Venetsia tutuksi: kukkaterapiaa, taidetta ja hemmottelua.
  Tervetuloa veden äärelle hemmoteltavaksi! Aluksi tutustumme Venetsian ajankohtaisiin toimintoihin ja näyttelyihin. Sitten luvassa on kukka-aiheinen hemmottelutuokio, jossa saat toteuttaa luovuuttasi kukkia maalaten tai niitä asetellen. Tarjolla on kukkaisteetä (voit ottaa omia eväitä myös mukaan). Teemme myös pienen kukkaismeditaation.
 • Ma 19.9. klo 16.30–19.30. Historia tutuksi ja muistiluento.
  Tutustumme Lapinlahden mielenkiintoiseen historiaan puistokierroksella, jonka jälkeen on mahdollisuus osallistua auditoriossa klo 18 alkavaan Äitini muistina -kirjailta: Mitä voimme oppia muistisairailta ihmisiltä?’ Hanna Jensen kertoo kirjansa tarinan. Luennolla Jensen pohtii erityisesti sitä, miten kohdata muistisairas ihminen mahdollisimman arvostavasti. Lue lisää Äitini muistina -kirjaillasta.