Lapinlahden Lähde

Luonto, kulttuuri ja ihminen, osa 1

26.11.2019

18:00 – 19:30

Lapinlahden Lähteen kaupunkiluontokeskus aloittaa tapahtumasarjan, jossa käsitellään luonnon, kulttuurin ja ihmisen suhdetta.
Palkitun näytelmäkirjailija Pipsa Longan näytelmissä ympäristön ja luonnon muuttumisen teemaa on käsitelty lempeästi ja ihmisen rajallisuutta ymmärtävällä tavalla. “Lauluja harmaan meren rannalta” (2011) näytelmä kertoi runollisesti ihmisistä nousevan merenpinnan rannalla ja “Toinen luonto” (2018) esitti kipeällä tavalla kuvia ihmisen ja luonnon suhteista.”Lauluja harmaan meren rannalta” voitti vuoden parhaan näytelmän Lea-palkinnon. Millaisena haasteena Lonka kokee luonnon näyttämöllistämisen ja millaisia aiheita hänelle on työn alla tällä hetkellä? Yhteistyössä säveltäjän kanssa hän on myös tutkinut kirjoittamista suorassa yhteistyössä konkreettisen luonnon kanssa.

Lonkaa haastattelee näytelmäkirjailija ja dramaturgi Taija Helminen.

Pipsa Lonka on vuonna 1977 syntynyt näytelmäkirjailija ja dramaturgi, joka valmistui Teatterikorkeakoulusta teatteritaiteen maisteriksi vuonna 2007. Longan tuotanto on monipuolinen, kattaen lukuisia näytelmiä sekä lapsille ja aikuisille, dramatisointeja ja kuunnelmia. Vapaa pääsy. Tapahtumakahvio avoinna klo 18 saakka.