Lapinlahden Lähde

Merkityksellistä elämää kohti

25.10.2019

16:30 – 19:30

Selkeyttä omaan elämään merkityksellisyydestä – Kuinka haasteesi ovat elämäsi suurimpia lahjoja?

Työpajassa käydään läpi merkityksellisyyttä ja tarkoituksellisuutta. Käsittelemme sitä mikä voi tuoda ihmiselle merkityksellisyyden tunnetta elämään. Tämä voi olla jokaisella henkilöllä eri ja ei voitane sanoa, että kaikki voisivat vain yhdestä ja samasta asiasta löytää oman merkityksellisyyden tunteensa.

Työpajassa pääset määrittämään oman kukoistavan elämänsä missiosi. Teemme paljon harjoituksia työpajassa ja käymme läpi eri vaiheita, joiden avulla jokainen henkilö voi löytää sen oman juttunsa joka voi tuoda merkityksellisyyden tunnetta elämään. Käymme työpajassa jonkin verran myös aiheesta tehtyä tiedettä ja tutkimusta läpi.

Elämän merkityksellisyyden tärkeyden hyvinvoinnille nosti esiin Viktor Frankl kirjallaan Man’s Search for Meaning. Frankl koki natsisaksan keskitysleirit. Leireillä hän havainnoi ympäristöään ja sitä, mikä auttoi selvinneitä selviämään kuolemien ja kurjuuden yli. Frankl päätyi siihen, että selvinneitä yhdisti voimakas elämän merkityksellisyys, kyky nähdä että tuskan ja kurjuuden toisella puolella on jotain, jota kannattaa tavoitella ja edistää. Myöhemmin tutkimuksissa on laajasti havaittu, että ihmiset joilla on jokin isompi päämäärä tai merkitys elämässään ovat keskimäärin onnellisempia kuin, ne joilla tätä ei ole. Ja tämä päämäärä voi olla ihan mitä vain.
Jos olet siis miettinyt, että mitä sinun pitäisi tehdä elämälläsi, niin tule työpajaan!

Työpajan vetää Juuso Kangas. Juuso on itsensä kehittämisestä ja muiden auttamisesta kiinnostunut henkilö. Hän on perehtynyt erityisesti merkityksellisyyden kokemisen tärkeyteen. Juuso on vetänyt tämän työpajan ennen tätä jo kaksi kertaa. Työpaja on aiemmilla kerroilla saanut hyvää palautetta.

Työpaja on osa Pro Lapinlahti Mielenterveysseura ry:n We Pop Up, hanketta ja sen jokaviikkoista 2 h ja keittiö tapahtumakokonaisuutta
https://www.facebook.com/events/710328932750431/

Vapaa pääsy, kahvitarjoilu!

Osoite:
Lapinlahden Lähde
Lapinlahdenpolku 8, Helsinki
Kahvila Lähde

Lisätietoja WE POP UP -hankkeesta:
Osallisuutta kulttuuri -ja luontotapahtumista kaikille
http://lapinlahdenlahde.fi/fi/venetsia/we-pop-up-toimintaa-venetsiassa/