Lapinlahden Lähde

Mielen ja kehon virkistystä Lähteellä

torstaisin

15.00–19.00 

Tule nauttimaan kesästä ja virkistymään Lähteelle kivan porukan ja toiminnan parissa.
MIELEN- JA KEHON VIRKISTYSTÄ -ryhmä on sinulle, joka kaipaat rennon lempeää, aistien ja kehon yhteyttä vahvistavaa sisältöä elämääsi juuri nyt!

Ryhmän keskeisiä toimintamuotoja ovat läsnäolon taitoja voimistavat mindfulness harjoitukset ja luontoyhteyden vahvistaminen taiteen, ravinnon sekä luovuuden kautta. Tavoitteenamme on edistää ja helliä mielen ja kehon hyvinvointia. Unohdamme kaikki suorituspaineet sallivassa, moninaisuutta arvostavassa ilmapiirissä.

Kaksi ensimmäistä toimintakertaa painottuvat yksilö- ja ryhmäharjoituksiin joiden avulla tutkitaan muun muassa luontoyhteyttä ja läsnäoloa.Toiminnan kautta tutustumme toisiimme ja samalla myös syvemmin itseemme tässä elämän hetkessä. Kolmannella ja neljännellä kerralla lähdetään ideoimaan ja toteuttamaan Lapinlahden palsta-alueella tulevaa ympärstötaideteosta, jolle ryhmä pääsee itse antamaan teeman ja muodon. Yhteinen ympäristötaideteos tai vaikkapa sadonkorjuusoppa rakentuu sitä mukaa kun syvennämme yhteyttä luontoon ja luovuuteen, tehden erilaisia yksilö-ja ryhmäharjoitteita.

Ryhmän toteuttama teos tulee esille Lapinlahden palsta-alueelle, jossa juhlitaan to 26.8 perinteistä Pro Lapinlahden sadonkorjuujuhlaa. Juhlapäivänä ohjelmassa palstoilla tulee olemaan muun muassa erilaisia ohjelmanumeroita ja yhteinen ruokailu. Tekemämme teos jää alueelle viikoksi, ja se puretaan kesätoiminnan viimeiselle kerralla To 2.9
Päätöskerralla puramme myös ajatuksia ja kokemuksia kurssista, ruokailemme ja kerromme myös avoimesta ryhmätoiminnasta ja vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksista Lapinlahdessa, joita on läpi vuoden.

Kesätoimintaa vetävät Lapinlahden Lähteen Kaupunkiluontokeskuksen ohjaaja Taina Laaksoharju, yhteisötaitelija Tuomas Karisto sekä mahdollisesti myös muita vierailevia vetäjiä.

Toiminnan rahoitus on saatu Viola Raninin säätiöltä, minkä ansiosta ryhmä on osallistujille ilmainen. Toivomme, että voit sitoutua ryhmään, mutta voit tulla myös vaikka muutamaan tai yhteenkin kertaan. Ilmoittaudu kuitenkin sähköpostilla tai lomakkeella Tainalle, mille kerroille voit osallistua.

Kertoja on yhteensä kuusi aina torstaisin 29.7.- 2.9. klo 15-19.

Tiedustelut: taina.laaksoharju@lapinlahdenlahde.fi
Ilmoittaudu mukaan 26.7. mennessä lomakkeella: https://forms.gle/KJz8t9aEADWzk5cT8