Lapinlahden Lähde

Minäkö hullu?

24.5.

18.00–19.00 

Aleksis Kiven käytävä, päärakennuksen 2. krs
Vapaa pääsy

Mielenterveystoipujien tuottamasta materiaalista syntynyt immersiivinen Minäkö hullu? -näytelmäteos pureutuu luovuuteen ja mielenterveyteen kuljettaen kokijansa Nikkilän psykiatrisen sairaalan historiaan. Teos pohtii taiteilijuutta: mitä se on ja mitä se vaatii? Kulkevatko nerous ja hulluus käsi kädessä? Kuka tämän määrittelee?

Taiteen Sulattamon uuden produktion esityksiä nähdään Helsingin kaupunginmuseon 22.4.2022 avautuvassa Rikki – kun mieli särkyy -näyttelyssä. Näyttely esittelee Nikkilän psykiatrisen sairaalaan esineistöä ja potilastöitä sekä käsittelee mielenterveyttä yksilöllisenä ja yhteiskunnallisena ilmiönä. Minäkö hullu? -teos pohjautuu Nikkilässä potilaina olleiden kirjailijoiden L.Onervan, Uuno Kailaan ja Elmer Diktoniuksen runoihin ja kirjoituksiin, sekä tämän päivän mielenterveystoipujien kokemuksellisiin teksteihin, jotka ovat syntyneet näyttelyesineistön innoittamina.

Minäkö hullu? -esitys nähdään Lapinlahden lähteellä Mental Health Art Week -viikolla tiistaina 24.5. klo 18–19 Aleksis Kiven tilassa 2 kerros.. Esitykseen mahtuu 40 henkilöä.

Käsikirjoitus: Helena Ryti ja Taiteen Sulattamon työryhmä
Ohjaus ja dramaturgia: Helena Ryti
Näyttelijät: Helena Ryti, Ritva Sorvali ja Eveliina Lafghani
Tuotanto: Taiteen Sulattamo ry