Lapinlahden Lähde

Retkiruokailtamat

21.11.2019

17:00 – 20:00

Ruoka maistuu luonnossa ja on oleellinen osa retkeilyharrastusta. Tule mukaan oppimaan nuotioruokataitoja Lapinlahden Lähteen kaupunkiluontokeskukselle. Jos ilma sallii, katsellaan samalla tähtiä kirkkaalta taivaalta Lapinlahden puistossa. Oppaina toimivat eräoppaat Risto ja Ella. Kulujen kattamiseksi 10 e osallistumismaksu maksetaan suoraan oppaille. Ilmottautuminen metsatuokio@gmail.com.

“Niin pitkällä vaelluksella kuin lyhyemmällä päiväretkelläkin on
mielestämme päivän kohokohtana luonnossa valmistuvat eväät. Teemmepä sen nuotiolla tai retkikeittimellä, niin luonto saa pöperöt maistumaan paremmalta.”

Tapaamme Lapinlahden sairaalan Venetsian rakennuksessa sijaitsevalla Lapinlahden Lähteen kaupunkiluontokeskuksella klo 17.00. Venetsia-rakennus on punainen tiilitalo päätalon takana rannassa.
Käymme läpi malliesimerkkien avulla niin päiväretkelle kuin pidemmälle vaellukselle tarvittavia ravintosisältöjä, pakkaamista ja määriä. Esittelemme omia suosikkireseptejä ja edullisia vaihtoehtoja valmiille retkimuonalle.
Tämän jälkeen menemme nuotion äärelle ja valmistamme pieniä aterioita ryhmissä niin retkikeittimellä, risukeittimellä kuin nuotiolla. Saamme yhdessä tehtyä kokonaisen menun, jota kaikki pääsevät maistamaan.
Lopettelemme noin klo 20.00 jonka jälkeen halukkaat voivat ostaa 10€ saunalipun sekasaunaan. Saunassa pääsette kuuntelemaan puhe- ja draamataiteen opettaja Ilkka Hautalan tarinoita. Ota mukaan omat ruokailuvälineet, muki ja
soppalautanen ja tarvittaessa saunakamppeet..