Lapinlahden Lähde

Urbaani kaamosretriitti: Jooga goes taideterapia

14.12.2019 – 15.12.2019

14:00

Pimeää ei tarvitse pelätä ja kaamos on mahdollisuus. Talvi on levon, uudistumisen ja itsestä huolehtimisen aikaa. Pohjoisen pitkää synkkyyttä vastaan taistellaan, vaikka meillä on sisäänrakennettu mekanismi selvitä Suomen oloissa ympäri vuoden. Sen sijaan että karkaisit aurinkoon, entä jos inspiroituisit pimeästä?

Jooga ja taideterapia tukevat toisiaan. Terapeuttinen jooga auttaa avaamaan kehon ja mielen lukkoja, vahvistaa ilmaisukykyä ja kehittää itsetuntemusta. Kehollinen läsnäolo lisää ilon ja tyytyväisyyden tunteita, jotka helpottavat kaamoksesta selviytymistä. Retriitin harjoitukset sopivat kaikille ikään, sukupuoleen ja kehotyyppiin katsomatta. Aiempaa kokemusta joogasta tai taiteen tekemisestä ei tarvita.

Ekspressiivinen taideterapia on monitaiteellista. Siinä liikutaan ääni-ilmaisun, kuvan, luovan kirjoittamisen sekä luovan liikkeen alueilla. Ekspressiivisessä taideterapiassa ainutlaatuista on myös siihen liittyvä tapa analysoida ilman, että tehdään tulkintoja tai oletuksia.

Retriitillä opimme tutkimaan omaa ja muiden taidetta ilman ulkopuolisia merkityksiä tai arvolatauksia, ja annetaan ääni tekijän kokemukselle. Opimme sanoittamaan omia tunteitamme, ja myös hieman taiteen tekniikoita. Kuvallisen työskentelyn lisäksi käytämme apuna luovaa kirjoittamista ja ääni-ilmaisua. Kaikessa tekemisessä noudatetaan aktiivisen suostumuksen mallia, eli mihinkään ei ole pakko osallistua.

Viikonlopun aikana vuorotellaan kehossa ja oman ilmaisun parissa. Teemaan sovelletut joogaharjoitukset rentouttavat, lisäävät liikkuvuutta, tasapainottavat sekä vahvistavat kehoa. Lisäksi ne tyhjentävät mieltä ja tekevät tilaa uusille ajatuksille. Tilan avulla pääsemme paremmin käsiksi alitajunnan voimavaroihin.

Retriitti järjestetään Helsingissä Lapinlahden Lähteellä, Inartes Instituutin tiloissa. Tapahtumasta luodaan turvallinen tila, jossa kaikenlainen syrjintä on kiellettyä, ja jossa on helppo olla oma itsensä ja työstää esiin nousevia teemoja. Tilassa ei ole peilejä.

Retriitti on täysin vegaaninen ja noudattaa zero waste -periaatetta mahdollisuuksien mukaan. Taidemateriaalit ja tarjoiltavat ovat vegaanisia ja lisäksi taidetyöskentelyssä hyödynnetään kierrätysmateriaaleja.

Aikataulu:
Lauantai 23.11. klo 14-18
Sunnuntai 24.11. klo 13-17

Päivät sisältävät teetä ja välipalaa.

Hinta 120 € (sis. alv)

Ilmoittautuminen tästä linkistä:
bit.ly/2oIyzBo

Lisätiedot: info@gretalive.com

Huom! Ryhmäkoko pidetään pienenä, joten paikkoja rajoitettu määrä! Mikäli osallistujia ilmoittautuu tarpeeksi, pääsee mukaan kaksi vähävaraisempaa osallistujaa ilmaispaikoille. Voit kysellä ilmaispaikoista kaksi viikkoa ennen retriittiä.

OHJAAJAT:

Mimosa Puumalainen on ekspressiivinen taideterapeutti (4-vuotinen, yliopistovalvottu koulutus), auktorisoitu seksuaalineuvoja, sosionomi (amk & yamk) sekä muotoilija amk, joka tekee terapeuttista työtä intersektionaalisesta näkökulmasta.

Reetta Linnea on terapeuttiseen hathajoogaan erikoistunut sertifioitu ohjaaja (World Yoga Alliance 200h) ja taiteen tuottaja (amk), joka rakastaa yhdistää taiteen kokemusta ja luovaa ilmaisua kehotietoisuuteen.

Kumpikin ohjaaja pyrkii edistämään maailmaa, jossa ihmiset voivat paremmin ilman jatkuvaa kulutusta, kauas lentämistä ja “suuria muodonmuutoksia”.

 

***

Ystävät!

Lähipiirissä sattuneen sairastapauksen vuoksi joudumme valitettavasti siirtämään ensimmäisen retriitin ja yhdistämään sen suoraan seuraavaan, 14.-15.12. järjestettävään retriittiin. Pahoittelemme isosti tästä mahdollisesti aiheutuvaa säätöä, osallistujille on ilmoitettu henkilökohtaisesti muutoksesta.

Uusi retriitti järjestetään 14.-15.12. samassa tilassa ja samoin speksein. Hieman muuttuneet kellonajat on päivitetty tämän tapahtuman tietoihin.

Huomioi Early Bird kaverikamppis, joka on voimassa marraskuun loppuun. Ilmoittaudu yhdessä ystävän kanssa, ja kurssin hinta on 120 € (norm. 160 €).