Skip to main content

Hur kan jag underteckna invånarinitiativet för Lappviken?

Kuvassa allekirjoituskehotus ja QR-koodi

Tack för att du är med och säkrar Lappvikens framtid!

Nedan hittar du detaljerade skriftliga instruktioner om hur du deltar i invånarinitiativet. Elektroniskt deltagande med inloggningsuppgifter till internetbank presenteras också i en instruktionsvideo, som du hittar här (på finska).

Instruktionerna

För att delta i invånarinitiativet måste du

A) vara invånare i Helsingfors ELLER 

B) äga eller besitta fast egendom i Helsingfors ELLER

C) vara namntecknare i en sammanslutning, en inrättning, en stiftelse eller ett företag, som har sitt säte i Helsingfors.

Du kan underteckna initiativet även om du är under 18 år.

Du kan underteckna invånarinitiativet för Lappviken

a) elektroniskt på adressen https://www.kuntalaisaloite.fi/sv/initiativ/35731. Du måste antingen ha en fungerande e-postadress eller kunna autentisera dig starkt  med inloggningsuppgifter till internetbank, mobil autentisering eller ett certifikatkort. Skrolla ner på sidan. Klicka på knappen “Delta i initiativet”. Välj antingen stark autentisering eller e-postautentisering.

  • Stark autentisering med inloggningsuppgifter till internetbank: (Se instruktionsvideon här, på finska.) Välj din bank så kommer du till bankens tjänst. Skriv ditt användarnamn. Öppna din banks inloggningsprogram och ange ditt lösenord. När du har loggat in visas dina uppgifter på skärmen. Tryck på knappen “Fortsätt till tjänsten”. När du återvänder till kuntalaisaloite.fi-tjänsten, klicka på “Spara” och ditt deltagande sparas. Om du är osäker på om ditt deltagande har sparats, kan du försöka igen och tjänsten informerar dig om att du redan har deltagit.
  • E-postautentisering: Skriv ditt förnamn, efternamn och e-postadress i de angivna fälten. Om du inte är bosatt i Helsingfors, välj grunden för ditt rätt att delta i initiativet. Klicka på knappen “Skicka bekräftelselänken”. Gå till din e-post och öppna meddelandet du fick. Om du inte hittar meddelandet kan du leta efter det i din skräppostmapp. Klicka på knappen “Bekräfta deltagande” i meddelandet, dvs. på länken som tar dig till kuntalaisaloite.fi-tjänsten. Ditt deltagande kommer då att sparas.

ELLER

b) på papper på många olika ställen. Fyll i de uppgifter som krävs, underteckna blanketten och lägg den i den röda brevlådan.

  • Underskriftspunkten i huvudbyggnaden är i Gallerikorridoren, i slutet av smala korridoren bakom Caféet Lähde. Dörrarna till huvudbyggnaden är öppna under kontorstid på vardagar och under öppettiderna för Caféet Lähde på helger.
  • Vi ordnar också kampanjevenemang och samlar underskrifter runt om i staden. Du kan få information om evenemang genom att följa våra SoMe-kanaler eller prenumerera på vårt kampanjnyhetsbrev (på finska).

Du kan delta i detta initiativ bara en gång.

Ditt namn kommer att vara synligt för den person som ansvarar för initiativet. Ditt namn kommer att överlämnas till Helsingfors stad och staden kan komma att publicera namnet i  samband med att invånarinitiativet behandlas.

Ett varmt tack för din hjälp! <3

Underteckna invånarinitiativet och hjälp bevara Lappviken!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *