Skip to main content

Juhla- ja tapahtumatilat

Juhla- ja tapahtumatilat keskellä Helsinkiä rauhallisessa puistomiljöössä.

Lapinlahden Lähteen vuokrattaviin tapahtumatiloihin tulvii luonnonvaloa vanhasta puistosta. Tilat sopivat esimerkiksi yksityistilaisuuden, koulutuspäivän, yleisöluennon tai teatteriesityksen järjestämiseen.

Päärakennuksen ensimmäisen kerroksen auditorioon ja neuvotteluhuoneeseen voidaan järjestää esteetön pääsy.

Vuokraa meiltä tapahtumatila ja tue samalla avointa toimintaa ja kulttuuria helsinkiläisten hyväksi. Jokainen saamamme euro hyödynnetään toiminnassamme, tapahtumissamme ja tilojen kunnostuksessa.

Lapinlahden Lähde pohjapiirustus animoitu

Auditorio

Esteetön pääsy, Fläppitaulu, Piano, Videotykki, Älytelevisio
Kahvila Lähde Lapinlahden Lähde Helsinki

Kahvila Lähde

Astiasto, Esteetön pääsy, Jääkaappi / Pakastin, Keittiö, Näyttelyvalaistus, Piano, Wc
Lapinlahden Lähde Osasto 5

Osasto5

Esteetön pääsy, Fläppitaulu, Jääkaappi / Pakastin, Keittiö, Piano, Wc, Älytelevisio
Kuvassa on katettuja pöytiä Aleksis Kiven juhlatilassa..

Aleksis Kiven juhlatila ja salonki

Astiasto, Fläppitaulu, Jääkaappi / Pakastin, Keittiö, Parveke, Piano, Wc, Älytelevisio
Kuvassa on Valo-tila, etualalla on pöytä ja tuoleja, taeempana sohva ja televisio. Oikealla on kirjahylly.

Valo-tila

Parveke
Kuvassa on etualalla pöytä, jolla on kannettava tietokone. Taaempana on kehään asetettuja pöytiä ja tuoleja.

Pylvässali

Fläppitaulu, Parveke, Piano, Videotykki, Wc

Kuvassa päärakennuksen vuokrattavat tapahtumatilat.

Tärkeää tietoa:
Kuvat, joissa on koristelu, ovat esimerkkejä. Jos tarvitset pöytäliinaa tai muita koristeita, ota yhteyttä asiakaspalveluumme, jotta voimme auttaa sinua.

Valitse alta sopiva tila tapahtumallesi

Tilavaraukset

Tilat varataan huonekohtaisilta sivuilta.

Lisäpalvelut

Tapahtumatiloja vuokraavat voivat tilata meiltä myös erilaisia lisä- ja ohjelmapalveluita tapahtumatilojensa oheen. 

Tapahtumiin voi tilata aamiaisen, lounaan ja iltapäiväkahvin. Myös oheisohjelmaa, kuten joogaohjauksia sekä opastettuja kierroksia, järjestetään. Opastetut kierrokset voivat käsitellä sairaalan ja psykiatrian historiaa, entisiä Lapinlahden sairaalan potilaita tai sairaalan puistoa.

Voit myös olla suoraan yhteydessä meihin osoitteessa [email protected], niin voimme yhdessä rakentaa teille juuri teille sopivan tapahtuma-, ohjelma- ja palvelukokonaisuuden!

Kaikki hinnat sisältävät arvonlisäveron.
 • Pöytäliinat

  15 €/kpl
 • Siivous

  Aleksis Kiven juhlatila ja Puutarhapiha 200 €, kaikki muut tilat 125 €.
 • Vahtimestari

  Aloitusmaksu 50 € + 30 €/h
 • Tekniikkaa

  (äly-TV ja äänentoisto + opastus käyttöön)
  100 €/tilaisuus
 • Catering

  Kysy tarjous!

 • Ohjelmapalvelut

  Kysy tarjous!

Yhteisömme kasvaa tuellanne

Lapinlahden lähde yhteisö osoittaa tukensa

Lapinlahden Lähde Oy toimii yhteiskunnallisen yrittäjyyden periaattein eli rahallisen voiton maksimoinnin sijaan taloudellisesti kestävästi yhteiskunnallisia päämääriä tavoitellen.

Lapinlahdessa missionamme on tarjota taiteiden, kulttuurin ja mielen hyvinvoinnin toimijoille toimivia, turvallisia ja kohtuuhintaisia tiloja sekä yhteisön suojaa ja tukea. Lisäksi tarjoamme ihmisille harjoittelu-, työkokeilu- ja työpaikkoja tavoitteenamme kehittää heidän työkykyään ja mahdollistaaksemme heille siirtymisen avoimille työmarkkinoille tai Lapinlahti-yhteisön pitkäaikaiseen palvelukseen.

Kaiken tämän teemme arvomaailmaltamme yhteisöllisesti, ekologisesti kestävästi, sosiaalisesti vastuullisesti ja inklusiivisesti sekä mielen hyvinvointia edistäen, elävää taide- ja kulttuurielämää vaalien ja luonnollista, rakennettua, toiminnallista ja aineetonta kulttuuriperintöä suojellen. Kaikki tuottomme suunnataan Lapinlahden toimintojen ylläpitämiseen ja kehittämiseen.

Lapinlahden Lähden sisäpiha kevätpäivänä

Helsingin historiallinen helmi

Vuonna 1841 avattu Lapinlahden sairaala palveli yli 160 vuotta yhtenä Suomen ja Euroopan edistyksellisimmistä psykiatrisista sairaaloista. Luonnonkauniilla Helsingin Lapinniemen ympäristöllä ja upealla C.L. Engelin ja A. F. Granstedtin arkkitehtuurilla oli jo itsessään rauhoittava ja tervehdyttävä vaikutus sairaalan potilaille.

Sairaalassa myös kokeiltiin sekä kehitettiin vuosikymmenten ja -satojen varrella useita edistyksellisiä hoitomuotoja mielen sairauksiin ja mielenterveyden häiriöihin. Lapinlahden sairaala oli myös läpi toimintahistoriansa keskeinen paikka Suomen psykiatrien koulutukselle ja uraauurtavalle psykiatriselle tutkimukselle.

Sairaalatoimintojen lakkauttamisen jälkeen Lapinlahden uljasta mielenterveystyön perinnettä tässä kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa ympäristössä on jatkanut ja jatkaa Lapinlahti-yhteisön ylläpitämä ja kehittämä taiteiden, kulttuurin ja mielen hyvinvoinnin keskus.

Lapinlahden Lähde yleisötapahtuma

Kulttuurin ja mielenterveyden keidas

Lapinlahteen voi tulla lyhytaikaiselle vierailulle, pidempiin tapahtumiin tai pitkäaikaiseksi vuokralaiseksi. Tarjoamme kaikille lämminhenkisen, inklusiivisen, turvallisen, inspiroivan, rauhoittavan ja kauniin ympäristön olla, tehdä ja luoda.

Satunnaisille kävijöille Lapinlahti tarjoaa lukuisia kahviloita, ravintoloita, puoteja, hyvinvointipalveluita, historiakierroksia ja ihan vain tilaa olla, ihmetellä ja mietiskellä.

Tapahtumiin tarjoamme historiallisesti upeat ja toimivat tilat niin kokouksille, juhlille kuin toiminnallisille päivillekin. Meiltä saatte halutessanne tilojen lisäksi myös tapahtumatekniikan, tapahtumatuotanto-osaamista, oheis- ja ohjelmapalveluita sekä catering-palveluita.

Pitkäaikaiset työtilavuokralaiset saavat todella haluttujen Lapinlahden työhuoneiden lisäksi itselleen jäsenyyden energisessä ja sydämellisessä Lapinlahti-yhteisössämme.