Skip to main content
Pro Lapinlahti Mielenterveyseura logo

Pro Lapinlahti mielenterveysseura

Pro Lapinlahti mielenterveysseura ry on tänä vuonna 35 vuotta täyttävä helsinkiläinen yhdistys, joka on aktiivisesti vaalinut Lapinlahden kulttuuriperintöä ja ollut muokkaamassa Lapinlahtea suljetusta sairaala-alueesta avoimeksi mielen hyvinvoinnin ja kulttuurin tapahtumapaikaksi!

Pro Lapinlahti mielenterveysseura ry
(ark. Pro Lapinlahti)

Pro Lapinlahti toimii yhdessä MIELI Suomen Mielenterveys ry:n kanssa Lapinlahden entisen psykiatrisen sairaalan säilymiseksi kaikille avoimena mielen hyvinvoinnin ja kulttuurin keskuksena – Lapinlahden Lähteenä. Tämän kansalaisten kaupunkiolohuoneena toimivan keskuksen kulmakivinä ovat yhteisöllisyys, vertaisuus, osallisuus, vapaaehtoistoiminta, kulttuuri, luovuus, luonto ja kokonaisvaltainen hyvinvointi.

Yhteystiedot

Nonni mäkikärki kuva

Nonni Mäkikärki

Toiminnanjohtaja

0400 450065

Katja Liuksiala lapinlahden lähde

Katja Liuksiala

Toimintakordinaattori

040 668 3328

Alaa Altamimi

Alaa Altamimi

Koordinaattori
Miitti

Julia Valkonen- Moisei

Koordinaattori
Miitti
Ilona Rautiainen Kaupunkiluontokeskus kuva

Ilona Rautiainen

Koordinaattori
Kaupunkiluontokeskus

Kaupunkiluontokeskus

Koordinaattori
Kaupunkiluontokeskus
Taina Laaksoharju kuva

Taina Laaksoharju

Koordinaattori
Kaupunkiluontokeskus
pro lapinlahti logo
Pro Lapinlahti

Paula Talvikki

Koordinaattori
jennifer Ramirez kuva

Jennifer Ramirez

Viestintä ja Markkinointi
siru valleala kuva

Siru Valleala

Viestintä ja Markkinointi

Juhana Heikkilä

Järjestöassistentti

Jarkko Husso

Järjestöassistentti

Yhdistyksen toimintaan kuuluu muun muassa:

Pro Lapinlahden Tuki Oy:n alla toimivat seuraavat.

MEIDÄN
VISIOMME

Kansalaisjärjestö Pro Lapinlahti ylläpitää ja kehittää Lapinlahdesta kaikkien kaupunkilaisten kukoistavaa taiteen, kulttuurin ja mielen hyvinvoinnin keskusta. Yhdistys toimii yhdessä tekemisen innovatiivisena toiminta-alustana ja edistää uudenlaista kaupunkikulttuuria. Yhdistys tukee Lapinlahden alueella avointa ja ei-kaupallista toimintaa.

Aktiiviset jäsenet ja vapaaehtoiset järjestävät erilaisia kulttuuri- ja hyvinvointitapahtumia alueen kukoistavassa tapahtumakeskuksessa. Yhdistys toimii aktiivisesti kulttuurihyvinvointiajattelun edistämiseksi. Eri kulttuurien välinen vuorovaikutus on luonteva osa Lapinlahden toimintoja.

Yhdistys luo työllistymispolkuja kuntoutujille ja tukee eri syistä syrjäytymisvaarassa olevia. Yhdistys on Helsingin kaupungille arvostettu ja toiminta-alueellaan strateginen aktiivinen kumppani ja tukee mm. alueen hyvinvointitalouden kehittymistä. Yhdistys toimii kestävän kehityksen tavoitteiden mukaisesti ja kiertotaloutta edistäen.

LIITY JÄSENEKSI! 15 €/vuosi

Pro Lapinlahti on MIELI Suomen Mielenterveys ry:n paikallisyhdistys, ja yhdistykseen liitytään sen sivujen kautta: https://mieli.fi/liity-jaseneksi/

Valitse pudotusvalikosta Pro Lapinlahti mielenterveysseura ry.

Jäsenenä olet tärkeä tuki palkitulle toiminnallemme. Pro Lapinlahti vastaa useimmista Lapinlahden Lähten toiminnoista, joten jäsenenämme tuet samalla Lapinlahden Lähteen toimintaa. Jäsenenä saat kaksi kertaa vuodessa kattavan jäsenkirjeen, josta saat tietoa yhdistyksen kuulumisista ja tapahtumista. Jäsenmaksu on 15 €.

Lämpimästi tervetuloa mukaan toimintaan! 🙂

Jäsenrekisterin tietosuojaseloste.

VAPAAEHTOIS­TOIMINTA

Tervetuloa vapaaehtoiseksi!

Vapaaehtoisena voit olla mukana luomassa Lapinlahden Lähteestä kaikille avointa kulttuurin ja hyvinvoinnin kohtaamispaikkaa. Tule osaksi innostavaa yhteisöämme – voit olla mukana monessa. Lapinlahden Lähteen vapaaehtoistoimintaa järjestää Pro Lapinlahti mielenterveysseura.

TUKIHENKILÖ­TOIMINTA

Pro Lapinlahti mielenterveysseuran tukihenkilöt

Kaipaatko keskusteluseuraa? Koetko itsesi yksinäiseksi? Haluatko ulkoilla jonkun kanssa Lapinlahden kauniissa maisemissa?

Tiesitkö, että Pro Lapinlahti mielenterveysseura ry:n kautta voit saada itsellesi tukihenkilön, jota voit tavata lyhyemmän tai pidemmän aikaa?

Kysy rohkeasti lisätietoa koordinaattoriltamme:

Katja Liuksiala lapinlahden lähde