Skip to main content
Lapinlahden Lähde

Media ja graafinen aineisto

Lapinlahti rakennus

#kaikkienlapinlahti

Lapinlahden Lähde on taiteen, kulttuurin ja mielen hyvinvoinnin keskus Helsingissä vanhassa Lapinlahden sairaalassa Helsingin Ruoholahdessa.

Lähde tarjoaa tiloja ja järjestää hyvinvointiin ja kulttuuriin liittyviä tapahtumia, seminaareja ja tilaisuuksia.

Lapinlahden Lähteen toimintaa hallinnoivat yhteiskunnallinen yritys Lapinlahden Lähde Oy sekä MIELI ry:n paikallisyhdistys Pro Lapinlahti mielenterveysseura ry.

Lapinlahteen voi tulla vierailulle, tapahtumiin tai vuokralaiseksi. Tarjoamme lämminhenkisen, inklusiivisen, turvallisen, inspiroivan, rauhoittavan ja kauniin ympäristön olla, tehdä ja luoda.

Lehdistötiedustelut

siru valleala kuva

Siru Valleala

Haastattelu- ja kuvapyynnöt, lehdistön vierailut. Viestintäasiantuntija, Pro Lapinlahti Mielenterveysseura ry
Ville Pellinen-toimitusjohtaja Lapinlahden Lähde Oy

Ville Pellinen

Toimitusjohtaja – Lapinlahden Lähde Oy

Pro Lapinlahti mielenterveysseura ry

Pro Lapinlahti mielenterveysseura ry (ark. Pro Lapinlahti) on helsinkiläinen mielenterveys- ja kulttuuriyhdistys, joka vuonna 2023 juhli 35-vuotista toimintaansa. Se järjestää tapahtumia ja vapaaehtoistoimintaa Lapinlahden Lähteellä.

Pro Lapinlahti toimii yhdessä MIELI Suomen Mielenterveys ry:n kanssa Lapinlahden entisen psykiatrisen sairaalan säilymiseksi kaikille avoimena mielen hyvinvoinnin ja kulttuurin keskuksena – Lapinlahden Lähteenä. Tämän kansalaisten kaupunkiolohuoneena toimivan keskuksen kulmakivinä ovat yhteisöllisyys, vertaisuus, osallisuus, vapaaehtoistoiminta, kulttuuri, luovuus, luonto ja kokonaisvaltainen hyvinvointi.

Miitti-hanke ja Lapinlahden kaupunkiluontokeskus ovat iso osa Pro Lapinlahden toimintaa, kuten myös Lapinlahden kulttuurihistorian vaaliminen, jota yhdistys tekee muun muassa kehittämänsä Mental Museum -toiminnan kautta. Lisäksi Pro Lapinlahti on suunnitellut toimintansa alusta lähtien Lapinlahden kulttuurihistoriallisen miljöön säilyttämiseksi helsinkiläisten hyvinvointia lisäävänä viheralueena.

Lapinlahden Lähde Oy

Lapinlahden Lähde Oy on yhteiskunnallinen yritys. Emme kerää voittoa, vaan mahdollistamme kulttuuri- ja taidealojen sekä hyvinvointialojen mikroyrittäjien toimintaa samalla, kun ylläpidämme ja suojelemme rakennushistoriallisesti arvokasta rakennusta.

Lapinlahden Lähde Oy:n tehtävänä on mahdollistaa taloudellisesti kestävällä tavalla kansalaislähtöinen mielenterveyttä edistävä toiminta entisessä Lapinlahden sairaalassa. Lapinlahden Lähde Oy on tehnyt sopimuksen rakennuksen käytöstä Helsingin kaupungin kanssa ja maksaa vuokraa käyttämistään tiloista. Lähde Oy:n taustaorganisaatio on MIELI Suomen Mielenterveys ry. Lapinlahden Lähteellä toimii noin 200 kulttuuri- ja hyvinvointialan toimijaa.

Lapinlahden mediapaketti

Lapinlahden Lähteen mediapaketti

Kooste Lapinlahden Lähteen 2023 graafisesta aineistosta ja kuvista.