Skip to main content

Vapaaehtoistoiminta

Vapaaehtoisena voit olla mukana luomassa Lapinlahden Lähteestä kaikille avointa kulttuurin ja hyvinvoinnin kohtaamispaikkaa. Tule osaksi innostavaa yhteisöämme – voit olla mukana monessa. Lapinlahden Lähteen vapaaehtoistoimintaa järjestää Pro Lapinlahti mielenterveysseura ry.

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi ottamalla yhteyttä vapaaehtoistyön suunnittelija Katja Liuksialaan, niin jutellaan, mikä voisi olla juuri sinun roolisi Lähteen lämminhenkisessä ja innostavassa yhteisössä. Lapinlahden Lähteelle myönnettiin Helsingin kaupungin vapaaehtoistyön kannustuspalkinto 2016.

 • Lapinlahden Lähde Vapaaehtoinen Risto

  Risto

  “Olen toiminut Lapinlahden Lähteellä vapaaehtoisena 1.8.2015 lähtien. Näihin runsaaseen liki kahteen ja puoleen vuoteen on mahtunut moninaisia tehtäviä. Olen alkuun toiminut kahvilassa, siivonnut, siirrellyt kalusteita ja ollut sauna-aktiivi yms. Kaiken ohessa olen innostunut Lapinlahden historiasta.”
 • Ihmisiä Lähteellä Tiina Törö

  Tiina

  Tiina on ollut vapaaehtoisena Lapinlahdella monenlaisessa toiminnassa mukana. Hän on mm. pitänyt pienryhmissä rentoutus- ja hengitysharjoituksia, luennoinut samoista aiheista ja ollut näyttely- ja museovahtina.
 • ihmisiä Lähteellä- Atso

  Atso

  Olen ollut “Lapparissa” vapaaehtoisena satunnaisesti vuodesta 2019 lähtien ja säännöllisemmin tämän vuoden alusta. Alkuaikoina autoin silloin tällöin kahvilalla päärakennuksessa ja tutustuin myös saunan toimintaan. Nykyisin majuroin yleisiä saunavuoroja joka toinen sunnuntai.

Kuva: Siiri Lundström

Mitä voit tehdä vapaaehtoisena?

Lapinlahden Lähteen Vapaaehtoiset
Jaa hyvinvointia kulttuurin ja liikunnan parissa

Kohtaa ihmisiä ja järjestä hyvän mielen tuokioita tai perusta toimintaryhmä taiteen, kulttuurin tai liikunnan parissa. Voit toimia myös näyttelyvahtina. Lähteellä toimii lisäksi taide- ja käsityömyymälä sekä kirpputori, joiden toimintaan voit osallistua.

Tule talkoo-, remontti- tai keittiöavuksi

Tule mukaan hyvän mielen porukkaamme. Rakenna, roudaa, leivo tai auta kahvilassa, kunnossapidossa ja somistuksessa. Osallistu talkoisiin ja tapahtumajärjestelyihin tai saunamajurin tehtäviin. Saat uusia ystäviä ja mieluisaa tekemistä toiveittesi mukaan. Toimit käytännön tehtävissä tärkeässä roolissa.

Vaikuta viestimällä

Someta, kuvaa, bloggaa, ota kantaa tai kirjoita. Kohtaa ihmisiä tapahtumissa ja kerro mielen hyvinvoinnin vahvistamisesta. Voit hyödyntää taitojasi ja mielenkiintosi kohteita, kokeilla ja oppia uutta. Vaikutat tärkeän asian puolesta.

Tarjoa osaamistasi

Tarjoa apua markkinointiin, ohjelmaa tapahtumiimme tai jaa ammatillista osaamistasi. Lähteen arjessa on monta tehtävää, jotka odottavat tekijäänsä ja itsensä keksijää. Tule käymään ja juttelemaan!

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi!

Huomioi, että lähettäessäsi alla olevan lomakkeen meille, tietosi tallentuvat vapaaehtoisrekisteriimme.

Minkälaiset vapaaehtoistehtävät sinua kiinnostavat?