Lapinlahden Lähde

We Pop Up -hanke

Osallisuutta kulttuuri- ja luontotapahtumista kaikille!

We Pop-Up hanke on jatkoa Pro Lapinlahti mielenterveysseuran pitkälle vapaaehtoistyön ja tapahtumien perinteelle Lapinlahdessa. Hanke käynnistyi maaliskuussa 2017 ja kestää vuoden 2019 loppuun.

We Pop-Up tarjoaa polun matalan kynnyksen ryhmätoiminnan kautta tuettuun vapaaehtoistoimintaan ja vapaaehtoistyöhon. Hankkeella on myös oma näyttelytila, jossa osallistujilla on mahdollisuus pitää oma näyttely. Toimintamme on avointa ja ilmaista ja sopii erityisen hyvin ihmisille, joilla on elämäntilanteen tai mielenterveyden asettamia haasteita. Uskallus ja itsetuntemus voi olla hukassa ja yksinäisyys vie voimia.

Ryhmätoiminta

Matalan kynnyksen ryhmät ovat säännöllisiä ja avoimia toiminnallisia ryhmiä. Ryhmät tarjoavat mahdollisuuden tavata ihmisiä, oppia ja kokeilla uutta sekä kehittää omia sosiaalisia taitoja. Ryhmiin voi aluksi tulla vain kuuntelemaan ja katselemaan. Jo saapuminen Lapinlahden kauniiseen miljööseen antaa toivoa ja hyvää oloa. Monipuolisista ryhmistä löytyy varmasti jokin kiinnostava aihe, jonka äärelle on mukava tulla tapaamaan ihmisiä.

Matalan kynnyksen ryhmät
  • Avoin lautapeli-ilta tiistaisin klo 17-20 Venetsiatalon Avoin tila (yhteyshenkilö Katri)
  • Kohtaamisten kahvipöytä keskiviikkoisin klo 14-15.30 Kahvila Lähde (yhteyshenkilö Laura)
  • Olohuone perjantaisin klo 17-20 Kahvila Lähde (yhteyshenkilö Tuomas)
  • Tarinateatteri -työpajat sunnuntaisin klo 14-16 Miitti-tilassa (Kahvila Lähteen yläkerta) (yhteyshenkilö Katri)
Työryhmät

Kiinnostuksen ja voimavarojen kasvaessa on mahdollisuus tulla mukaan projekti- ja tapahtumatyöryhmiin. Työryhmissä toteutetaan osallistujien omista ideoista lähtöisin olevia projekteja ja tapahtumia. Jokaista työryhmää ohjaa hanketyöntekijä ja/tai vapaaehtoinen. Ryhmänohjaaja auttaa ja opastaa ryhmää ja varmistaa että kaikki ryhmän jäsenet saavat riittävästi tilaa ja positiivisen ryhmätyökokemuksen. Työryhmissä osallistujilta edellytetään sitoutumista ja vastuunkantoa yhteisen projektin toteuttamisesta. Hankkeessa toteutettuja työryhmiä ovat mm. näyttelytoiminnasta vastaava Näyttelytyöryhmä, Pakopelityöryhmä, Juhannustapahtuma työryhmä, Viherpeukalot viljelykerho, Animaatiotyöryhmä, Sosiaalisten tilanteiden jännittäjät -ryhmä ja Joulutapahtuma työryhmä. Hankkeessa on mahdollisuus tehdä myös vapaaehtoistyötä matalan kynnyksen ryhmien yksittäisten ryhmäkertojen ohjaajana. Ryhmäkerran vetäminen antaa hyvän mahdollisuuden jakaa omaa osaamistaan ja löytää omia taitojaan. Työntekijä on ohjaajan tukena toiminnan suunnittelussa ja toteutuksessa.

Toimintamme tarjoaa ravinteikkaan maaperän inspiroitua, vahvistua, oppia ja jakaa omaa osaamistaan. Tai vain olla, vahvistua mukavan tekemisen ja ihmisten parissa. Toiminta on syrjinnästä vapaata ja päihteetöntä. Lapinlahden historialliset sairaalarakennukset ovat valitettavasti vain osin esteettömiä.

Tervetuloa mukaan toimintaan! Jos haluat lisätietoja, otathan meihin yhteyttä. Otamme myös mielellämme vastaan ryhmiä vierailulle ja esittelemme toimintaamme sekä Lapinlahden upeaa ympäristöä. Teemme myös yhteistyötä eri järjestöjen ja oppilaitosten kanssa.

Yhteystiedot:

  • Laura Kontiala, projektipäällikkö 040-550 9069
  • Katri Ristiniemi, projektiapuri 040-550 7086
  • Tuomas Karisto, projektiapuri 040-550 7789 (tavoitettavissa perjantaisin)
  • Taina Laaksoharju, projektiapuri 040-565 4609
    sähköposti: etunimi.sukunimi@lapinlahdenlahde.fi