Skip to main content

Kaupunkiluontokeskus

Kaupunkiluontokeskus järjestää Lapinlahdessa tapahtumia, retkiä sekä luonto- ja taidetyöpajoja. Tarkoituksemme on tarjota Lapinlahden kävijöille ja kohderyhmille paikkalähtöisesti luontoon liittyvää toimintaa, tietoja, taitoja ja inspiraatiota. Kaupunkiluontokeskus on osa Pro Lapinlahti mielenterveysseuran matalan kynnyksen hyvinvointia edistävää toimintaa.
kaupunkiluontokeskus-hand2

Lapinlahden kaupunkiluontokeskus aloitti toimintansa 2018 Helsingin kaupungin kolmivuotisen harrastusrahoituksen turvin. Nyt toimintaamme rahoittaa Helsingin kaupungin ikäihmisten hanke. Viime kaudella hanke keskittyi kulttuuritoimintaan, kaudella 2023–2024 enemmän liikuntaan. Tämän kauden hankkeemme on Liikkeelle Lähteeltä! – Liikkeelle aktivoivaa ja mielekästä tekemistä ikäihmisille.

Kaupunkiluontokeskus järjestää monimuotoista luontotoimintaa. Järjestämme avoimia ja ilmaisia työpajoja, retkiä, tapahtumia ja hyvinvointia ja luontoyhteyttä vahvistavia ryhmiä kuten vaikkapa suosittu Yhteisöviljelykerho.

Paikkalähtöisyys tarkoittaa Lapinlahden puistoon ja yhteisöön nivoutuvaa toimintatapaa, joka ammentaa Lapinlahden puiston ja ihmisten tarjoamista mahdollisuuksista sisältönsä ”Kaikkien Lapinlahti” -idean mukaisesti.

Toivotammekin kaikki tervetulleiksi osallistumaan omien voimavarojen mukaisesti. Kävijänä sinulla on myös mahdollisuus vaikuttaa toiminnan sisältöön.

Teemme mielellämme yhteistyötä eri oppilaitosten, järjestöjen, yritysten tai kaupungin toimijoiden kanssa. Tarjoamme myös harjoittelupaikkoja luontoalan opiskelijoille. Ota rohkeasti yhteyttä!

Yhteyshenkilöt

Taina Laaksohaju

Taina Laaksoharju

taina.laaksoharju@lapinlahdenlahde.fi
Taina on Kaupunkiluontokeskuksen koordinaattori.
Ilona Rautiainen

Ilona Rautiainen

ilona.rautiainen@lapinlahdenlahde.fi
Ilona on kaupunkiluontokeskuksen ohjaaja

Meidän somekanavamme

Yhteisöviljelykerho

Lapinlahden palsta-alueella on yhteispalsta, jossa kokoontuu yhteisöviljelykerho toukokuusta lokakuulle. Kerho on ohjattua toimintaa, joka on tarkoitettu aloittelijoille.

Kerhon rahoittajana kaudella 2023 on Helsingin kaupunki, joka on myöntänyt rahoitusta ikäihmisten harrastustoimintaan. Tästä syystä kerhoon valitaan uusiksi jäseniksi vuonna 2023 pääsääntöisesti yli 55-vuotiaita.

Kerhoon otetaan joka vuosi uusia viljelijöitä, ja noin puolet edellisen kesän viljelijöistä jatkaa.

Kerho kokontuu:

Alkaen 4.5.:
Maanantaisin ja torstaisin klo 17–19.

Juhannuksen jälkeen:
Vain torstaisin klo 17–19.

Mitä on yhteisöviljely?

Katso infotilaisuuden materiaali.

Yhteisviljeilypalstan reseptivihko

Lapinlahden yhteisöpalstalaisten reseptit

Lapinlahden vuoden 2021 yhteisöpalstalaiset innostuivat herkullisista kasveista, ja jakavat nyt reseptinsä kaikille!

Onko sinulla ideoita?

Osallistu ja vaikuta!

Kävijänä sinulla on myös mahdollisuus vaikuttaa toiminnan sisältöön. Teemme mielellämme yhteistyötä eri oppilaitosten, järjestöjen, yritysten tai kaupungin toimijoiden kanssa. Ota rohkeasti yhteyttä!

kaupunkiluontokeskus käsi grafiikka
@lapinlahdenluontokeskus

Kuvia meidän tapahtumista