Skip to main content
kaupunkiluontokeskus käsi grafiikka

Tervetuloa mukaan yhteisöön!

kaupunkiluontokeskus hand

Lapinlahden Lähde -yhteisö on monitahoinen ryhmä ihmisiä, joilla on erilaisia kiinnostuksen kohteita. Meitä kaikkia yhdistää toive maailmasta, jossa ketään ei jätetä jälkeen.

Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajan tasalla siitä, mitä Lapinlahdessa ja Lapinlahdelle tapahtuu

Lapinlahden Lähde oppimis­ympäristönä

Lapinlahdessa jokaisella on mahdollisuus tutkia, kehittää ja löytää uusia taitoja ja kykyjä.

Harjoittele työtaitojasi tai kielitaitoasi ja osallistu toimintaamme suvaitsevassa ja turvallisessa oppimisympäristössä!

Osallistu juuri siihen, mikä sinua miellyttää.

Tulevat työpajat

 

Harjoittelut ja työkokeilut

Harjoittele myyntiä ja asiakaspalvelua

Oletko kiinnostunut oppimaan vastuullisen yrityksen liiketoiminnasta? Tule mukaan Lapinlahden Lähde Oy:n tiimiin!

Harjoittele kahvilatyötä

Kahvila Lähde on keskuksemme sydän. Nautitko tuoreiden sämpylöiden leipomisesta, asiakkaiden kanssa keskustelemisesta ja ruoan valmistamisesta? Liity värikkääseen tiimiimme!

Harjoittele tapahtumaviestintää

Järjestämme tapahtumia ympäri vuoden, ja näiden tapahtumien on tavoitettava tuhansia onnellisia helsinkiläisiä. Liity dynaamiseen tiimiimme ja tutustu siihen, miten keskuksemme luo satoja ilmaisia tapahtumia vuodessa.

Liity jäseneksi!

Liity Pro Lapinlahti mielenterveyseura ry:n jäseneksi

Pro Lapinlahti mielenterveys­seura ry:n jäsenenä olet tärkeä tuki palkitulle toiminnallemme. Pro Lapinlahti vastaa useimmista Lapinlahden Lähteen toiminnoista, joten jäsenenämme tuet samalla suoraan Lapinlahden Lähteen toimintaa! Jäsenenä saat kaksi kertaa vuodessa kattavan jäsenkirjeen, josta saat tietoa yhdistyksen kuulumisista ja tapahtumista.

TULOSSA

Tukijäsen 100 €/vuosi

  • 2 lippua tukijoiden saunavuoroon.
  • Kaksi kertaa vuodessa ilmestyvän jäsenkirjeen.

Vapaaehtois­toiminta

Vapaaehtoisena voit olla mukana luomassa Lapinlahden Lähteestä kaikille avointa kulttuurin ja hyvinvoinnin kohtaamispaikkaa. Tule osaksi innostavaa yhteisöämme – voit olla mukana monessa. Lapinlahden Lähteen vapaaehtoistoimintaa järjestää Pro Lapinlahti mielenterveysseura ry.

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi ottamalla yhteyttä vapaaehtoistyön suunnittelija Katja Liuksialaan, niin jutellaan, mikä voisi olla juuri sinun roolisi Lähteen lämminhenkisessä ja innostavassa yhteisössä. Lapinlahden Lähteelle myönnettiin Helsingin kaupungin vapaaehtoistyön kannustuspalkinto 2016.

Kaikkien Lapinlahti

”Kaikkien Lapinlahti” tarkoittaa turvallista, määrittelyistä vapaata tilaa, jonne aivan jokainen on tervetullut. Vastuullinen Lapinlahti pitää huolta luonnosta, kaupunkilaisten hyvinvoinnista ja toimivasta ympäristöstä, joka ottaa huomioon myös erityistarpeet. Koiratkin ovat tervetulleita Lapinlahteen!

Yhdenvertainen hyvän mielen kohtaamispaikka

Lapinlahden Lähde on kaikille avoin ja ystävällinen kohtaamispaikka, jossa jokainen voi tuntea olevansa tervetullut riippumatta sukupuolesta, iästä, uskonnosta ja vakaumuksesta, seksuaalisesta suuntautumisesta, vammasta, terveydentilasta tai etnisestä tai kansallisesta alkuperästä. Lapinlahti kuuluu jokaiselle, ja tuomitsemme kaiken syrjinnän ja kiusaamisen.

Lapinlahden Lähde tarjoaa kaupunkilaisille tasavertaista osallistumista, taidetta, tapahtumia, elämyksiä, hyvinvointia lisääviä palveluja, koulutusta, vapaaehtoistyötä, tuettuja työmahdollisuuksia ja elvyttävää luontokosketusta. Kuka tahansa on osa välittävää, sosiaalisesti vastuullista Lapinlahden yhteisöä vain tulemalla paikalle. Yhteisö kannustaa ja auttaa ponnistamaan ruohonjuuritasolta, vaikka elämässä olisi ollut vaikeuksiakin.

Lapinlahdessa toimii esimerkiksi monikulttuurinen MIITTI-hanke, joka järjestää tapahtumia, työpajoja ja kielikursseja kaikille taustaan katsomatta. Lue lisää: MIITTI-hanke

Parhaillaan Lapinlahdelle suunnitellaan myös LGBTQIA+-kohderyhmille suunnattuja elämyspaketteja.

lapinlahden lähteen yhteysö

Saavutettava Lapinlahti – kaikkien kynnysten yli

Lapinlahden Lähde tekee paljon työtä sen eteen, että tiloihin olisi esteetön pääsy ja tarjolla selkeät ohjeistukset. Pyörätuolin käyttäjä voi tutustua esteettömyysoppaaseen, joka ohjeistaa kynnysten ylittämisessä ja antaa parhaat vinkit Lapinlahteen saapumiseen. Tällä hetkellä päärakennuksen ensimmäiseen kerrokseen, jossa sijaitsee muun muassa kahvila, Mental Museum, taidenäyttelytiloja ja inva-wc, on esteettömin pääsy.

Lapinlahden alue pyrkii olemaan mahdollisimman esteetön, mutta historiallinen miljöö ei kaikilta osilta ole täydellinen. Kun saavut paikalle, kysy apua – lapparilaiset auttavat mielellään! Voit myös soittaa numeroon: +358406494188 tai +358406494189

Verkkosivuilla, sosiaalisessa mediassa ja Lapinlahden muussa viestinnässä panostetaan selkeään kieleen ja saavutettavuuteen, kuten vaihtoehtoisiin teksteihin (alt) ja tekstityksiin. Koko talon kokouksissa on paikalla viittomakielen tulkki.

Lapinlahden yhteisö toivoo voivansa poistaa niin fyysiset kuin henkisetkin kynnykset!

Lapinlahti on turvallisempi tila

Lapinlahden Lähteellä voit kokea ympäröivän tilan turvalliseksi. Täällä voit olla oma itsesi elämäntilanteestasi riippumatta. Lapinlahdelle ovat tervetulleita myös kaikkein haavoittuvaisimmassa asemassa olevat, ja paikka tarjoaa erilaisia työllistymismahdollisuuksia sekä mielen hyvinvoinnin palveluja ja tapahtumia. Tule sellaisena kuin olet!

Turvallisemman tilan periaatteet:

Kunnioita

Kunnioita ihmisten erilaisuutta, valintoja, identiteettiä, omaa tilaa, rajoja ja mielipiteitä.

Välitä

Välitä siitä, mitä muille kuuluu ja kohtaa ihmiset avoimin mielin. Välitä itsestäsi ja pidä huolta myös fyysisestä tilasta ympärilläsi. Anna kaikille mahdollisuus osallistua keskusteluun.

Ajattele

Ennakoi ja ehkäise tilanteita, joissa toinen voi kokea olonsa epämukavaksi. Pohdi, kuinka sanasi vaikuttavat ympäristöösi. Ymmärrä, ettet tiedä kaikkea.

Kommunikoi

Ole ystävällinen, kohtelias ja avoin. Tervehdi, auta ja pyydä itse apua. Vältä tekemästä oletuksia. Pyydä anteeksi ja puutu, jos huomaat epäasiallista käytöstä.

Rentoudu

Uudet asiat ovat mahdollisuuksia oppia ja kehittyä. Ole armollinen itsellesi ja muille.

lapinlahti säätion konsertti mckoo rappari kuva

Ilmoittaudu mukaan!

Mitä haluaisit tehdä?
Mistä olet eniten kinnostunut?

Sinun tulee hyväksyä ja olla tietoinen siitä, että kun lähetät alla olevan lomakkeen meille, tietosi tallentuvat vapaaehtoisrekisteriimme.

Minkälaiset vapaaehtoistehtävät sinua kiinnostavat?