Skip to main content

Escape to happiness -Building happiness

escape to happiness logo

Pro Lapinlahti mielenterveysseura Ry on kumppanina kaksivuotisessa EU hankkeessa (2023-24) Escape to Happiness – building happiness among adults. Se on Erasmus + hanke, jossa seitsemän Euroopan maata yhdessä kehittää innovatiivisia, erityisesti aikuisille suunnattuja koulutuskonsepteja ja -menetelmiä. Kehitämme ja tarjoamme työkaluja kohderyhmän kanssa työskenteleville kasvattajille siitä, miten he voivat monipuolisemmin edistää osallistujien hyvinvointia. Luomme edellytyksiä opetus-, harrastus- ja kurssitoiminnan sisällöllisen laadun kehittämiseen edistääksemme aikuisten laajempaa hyvinvointia. Hankkeessa tuotetaan menetelmiä ja hyvinvointia tukevia opetussisältöjä aikuisten hyvinvoinnin edistämiseksi, mm. hyvinvointia tukevien käytänteiden opas, oppimisalusta ja hyvinvointiteemainen pakohuonepeli.

Projektin maat: Slovenia (koordinaattori), Kroatia, Italia, Portugali, Kypros, Bosnia-Herzegovina, Suomi

Ajankohtaista

Escape to happiness -pakopelihuone on PIAN VALMIS!

Escape to happiness on aikuisille (+18 v) suunnattu hyvinvointiseikkailu, jonka tarkoituksena on selvittää, mitä tapahtui Evelynille hänen matkallaan, ja minne hän katosi. Matkalla voit kokea oivalluksia omaan hyvinvointiin liittyen. Kyseessä ei siis ole perinteinen paineenalainen pakopeli, jossa tavoitteena on päästä huoneesta ulos ennen määräaikaa. Aikaa menee max 2 h. Pelin jälkeen siis osallistutaan palauteistuntoon.

Pelin suomenkielinen versio on pian valmis! Tulossa myös varaussivu. Voit  kerätä oman porukan, ota yhteyttä sopiaksesi ajankohdan  taina.laaksoharju(at)lapinlahdenlahde.fi tai 040 172 8181. Suomenkielistä versiota pääsee kokeilemaan syksyllä.

Hankkeesta: 

Projektissa on kerätty tähän mennessä hyviä toimintamalleja aikuisten hyvinvoinnin tukemiseksi kaikista maista. Nyt on ilmestynyt opas, jossa esitellään yhteensä 40 toimintamallia hyvinvoinnin edistämiseen. Opasta voivat hyödyntää kaikki aikuisten parissa työskentelevät ohjaajat ja opettajat eri aloilla ja erilaisissa organisaatioissa.

Hankkeen tavoitteet:

  • Lisätä aikuisten motivaatiota osallistua viralliseen ja epäviralliseen aikuiskoulutukseen ja harrastus/virkistystoimintaan,
  • Lisätä aikuisten välistä sosiaalista vuorovaikutusta,
  • Parantaa aikuisten hyvinvointitaitoja ja itsetuntemusta,
  • Kouluttaa aikuisten kanssa toimivia soveltamaan menetelmiä ja kehitettyjä työkaluja omassa ohjaus- tai opetustyössään.

Hankkeen tulokset:

  • Aikuisten hyvinvointia edistävät käytännöt: 40 parasta käytäntöä aikuisten onnellisuuden edistämiseksi. (Valmis)
  • Taitomatriisi: Aikuisoppijoiden taitojen arviointi ja parantaminen. (Valmis)
  • Pakohuone: Pako onneen – interaktiivinen hyvinvointiseikkailu. (Työn alla)
  • Sisältöä opettajankoulutukseen. (Tulossa 2024)
  • Verkko-oppimisalusta. (Tulossa 2024)

Nyt myös suomenkieliset ‘Hyvinvointia edistävät käytännöt’ oppaat on julkaistu! Lataa ne käyttöösi alta:

Lataa suomenkielinen lyhyempi opas tästä.

Lataa kokopitkä ‘Hyvinvointia edistävät käytännät -OPAS tästä ( 139 s.)

Englanninkielinen opas ‘Booklet of Good practices’

Lataa englanninkielinen lyhyempi opas (56 sivua) tästä. 

Tutustu kokopitkään oppaaseen (137 sivua) täältä.

Heräsikö kysyttävää? Ota yhteys projektikoordinaattori Taina Laaksoharjuun, p. 040 172 8181 tai taina.laaksoharju(at)lapinlahdenlahde.fi.

Lue tuore Uutiskirje täältä!