Lapinlahden Lähde

Lapinlahden Avoimet Ovet

24.11.2019

12:00 – 17:00

Tervetuloa tutustumaan Lapinlahden palveluihin ja taiteilijoiden työhuoneisiin sunnuntaina 24.11.2019 klo 12-17. Yli 40 kulttuuri- hyvinvointi- ja taidealan toimijaa esittelee palvelujaan ja tuotteitaan omilla työhuoneillaan ja galleriakäytävän tapahtumakujalla.

Voit hankkia tapahtumasta joululahjaksi esimerkiksi hieronnan, taidetta, brunssilahjakortin, taidekurssin tai tietokirjan. Hävikkiruokaravintola Loopissa tarjolla ilmastoystävällinen sunnuntailounas klo 12-16 ja muun muassa Wasted-hävikkileipäolutta. Alueelta löydät myös kaksi kahvilaa, kombuchakaupan ja leipomon.
Päivän aikana nähdään avoimia miniluentoja ja esittelyitä auditoriossa ja voit myös käydä ilmaisilla tutustumistunneilla vaikkapa mediaatiotuokioissa. Päivän lopuksi nähdään tunnelmallinen konsertti auditoriossa, johon on vapaa pääsy.

— Ohjelma auditoriossa —

Klo
12.00-12.15 Artenomi ja kotiteollisuusohjaaja Arja Renko esittelee käsityökursseja ja työskentelyään
12.30-12.45 Osteopatia terveytesi tukena -miniluento, osteopaatti Anneli Talvitie
13.00-13.30 Lapinlahden Lähteen toiminnan esittely ja missä mennään Lapinlahden ideakilpailussa, Katja Liuksiala, Pro Lapinlahti ry:n puheenjohtaja
13.45-14.15 Hermosto haluaa lomalle -miniluento rentoutumisen merkityksestä hyvinvoinnille, Visit Peace, Essi Nousu
14.30-14.45 Kehollinen hengitys -hiljentymis -ja läsnäoloharjoitus, sekä meditataatiohetki. Ohjaajana Auli Nissinen, Inspirit Healing
15.00-15.30 Ekspressiivinen taideterapia, Susanna Partio, Inartes Instituutti (Huom. tässä kohdassa aiemmin ollut ohjelma peruuntui)
16.00-17.00 Auditoriossa kajahtaa -konsertti. Oopperalaulaja Krista Pellikka ja pianisti Taija Ojala. Luvassa tunnelmoivaa ja sävykästä musiikkia vahvalla tulkinnalla.

— Ohjelma Venetsia-rakennuksessa ja saunalla —

Klo
12.30-13.00  SampoKoneen kahvinpaahtodemo Venetsia-rakennuksen edustalla. Demossa tietoa kahvin viljelystä liittyen ekologisuuteen ja laatuun. Kahvilajeja voi myös maistella Venetsiaan avautuvassa kahvilassa.

12.00-17.00 Tutustumista  Metsätuokion luontotoimintaan Venetsia-rakennuksen edustalla. Aluksi pystytämme yhdessä laavuja ja telttoja ja klo 13 alkaen sytyttelemme nuotiota. Voit ostaa nuotiolla valmistettuja nokkoslettuja, pannukahvia tai pakuriteetä, ja myymme myös lahjakortteja opastetuille luontoretkille. Retkemme sopivat niin erityisryhmille kuin kenelle tahansa, joka kaipaa luonnossa liikkumiiseen varmuutta tai mukavaa uutta seuraa.

13.00-16.00 Tutustu Kaupunkiluontokeskukseen ja Luonnonystäviin. Askartelua luonnonmateriaaleista. Paikalla We Pop-Up hankkeen työntekijä Taina Laaksoharju.

12.00-17.00 Sekasauna Lähteen saunalla. Ota mukaan pyyhe ja uimapuku. Löylyihin mahtuu kerralla 10 henkilöä, saunalla on yksi pukuhuone. (Aikuiset 7€, eläkeläiset, työttömät ja opiskelijat 5€, lapset 3€, maksut Kahvila Lähtelle.)

— Muuta ohjelmaa —

Klo
14.00-15.00 Lapinlahden Lähteen historiakierros. Lähtö kahvilan edestä. Maksu 12€ Kahvila Lähteelle. Oppaana Risto Ruuth.

12.00 ja 14.00 Lapinlahden Lähde Oy:n vuokrattavien työhuoneiden esittelykierros. Lähtö galleriakäytävältä päärakennuksesta. Vetäjänä Tuula Sundman, toimitusjohtaja, Lapinlahden Lähde Oy

13.00-17.00 Tasatunnein Visit Peace -keskuksessa tutustumistunteja, mm. kehollisia palautumismenetelmiä ja meditaatiota. (päärakennuksen B-rappu)

12.00-16.00 Tasatunnein joululaulutyöpaja vanhassa Terapiatalossa, kesto 45min. Työpajassa on mahdollista tutustua omaan ääneen ja laulamisen perustekniikkaan tuttujen joululaulujen avulla. Ohjaajana vokologi ja laulupedagogi Tua Hakanpää. Osallistuminen ei vaadi aiempaa osaamista. Mukaan mahtuu aina viisi kokeilunhaluista henkilöä kerrallaan.

13.00-15.00 Lautapelien pelaamista Aleksis Kiven käytävällä, 2 krs. Tule pelaamaan porukassa lautapelejä. Järjestää: We pop-up hanke

Lisäksi walk in hierontoja päärakennuksessa ja erilaisten kahvien maistelua Venetsiassa.
Myös Mental Museum, Lähteen Puoti ja Patina, Kahvila Lähde ja alueen taidenäyttelyt ovat auki koko tapahtuman ajan.
#kaikkienlapinlahti

Saapuminen:
Lapinlahden Lähde sijaitsee noin kymmenen minuutin kävelymatkan päässä Ruoholahden metroasemalta. Pääset lähelle myös raitiovaunulla ja bussilla. Jos saavut autolla, suosittelemme Ruoholahden ostoskeskuksen parkkihallia, josta on noin 5 minuutin kävelymatka Lähteelle. Myös Hietaniemen hautausmaan ja Ortodoksisen hautausmaan välisellä tiellä on pysäköintipaikkoja, muista parkkikiekko.
Tapahtumatila ei ole esteetön, mutta 1. kerrokseen pääsee asennettavia liuskoja pitkin.

Toimintaa esittelevät:
Inartes instituutti, Lapinlahden taidekoulu, Hieroja Anne Himberg, Heimo, Combucha Company, Lähteen Puoti, Osaava vanhemmuus hanke, We Po-Up hanke, Visit Peace, Taitera Tmi, Miitti-hanke, Ja Media Production, Lähteen Patina, Hävikkiruokaravintola Loop, Lapinlahden palstaviljelijät, Artenomi Arja Renko, Maanpäällisen paratiisin perustamisyhdistys ry, Inspirit Healing, Kahvila Lähde, Osteopaatti Anneli Talvitie, Sanattu, Förmaaki, Metsätuokio, Miridium Tmi, Kamran Cafe rf, Lapinlahden Lähteen kaupunkiluontokeskus, Sari Saareks, Graafinen suunnittelija Riikka Haahti, KuToMiNe, Tua Hakanpää, Basam Books, Lapinlahti Lab, Pro Lapinlahti ry, Osuuskunta Lapinlahden Tilajakamo, Lapinlahden Lähde Oy