Skip to main content

Ihmisiä Lähteellä – Tiina ja Hanna

Ihmisiä Lähteellä Tiina ja Hanna

Lapinlahden Lähde tarjoaa mahdollisuuksia erilaisiin oppilaitosharjoitteluihin. Toimintaterapeuttiopiskelijat Tiina ja Hanna tekivät harjoittelunsa siellä keväällä 2020 ja ovat sen jälkeen jääneet mukaan vapaaehtoistoimintaan. He kuvaavat Lapinlahtea koko perheelle sopivana paikkana, jonka arvo on siinä, että puiston miljöö on avointa, luonnonvaraista eikä liiaksi rakennettua. Molempien mielestä tällaisia paikkoja ei muualla kantakaupungissa ole ja siksi alueen säilyminen olisi erityisen tärkeää.

Harjoittelussaan Lapinlahden Lähteellä Tiina ja Hanna ylläpitivät Toiminnan lähteellä- nimistä Instagram-tiliä.
“Ihmisten tulisi aina kiinnittää huomiota levon, vapaa-ajan ja työn väliseen tasapainoon. Tämä korostui erityisesti ihmisten jäädessä etätöihin koronan vuoksi. Instagramin kautta pääsimme antamaan ihmisille tekemistä sekä erilaisia hyvinvointivinkkejä arjessa selviytymiseen ja positiiviseen mielenterveyteen.”

”Lapinlahti on paikkana avoin ja tänne soljahtaa helposti sekaan itsekin. Saa tulla vaikkapa vapaaehtoiseksi eikä kukaan kysele liikaa taustoistasi.”

Tiina ja Hanna näkevät paikan arvon erityisesti tulevan ammattinsa kautta. Kahvila Lähde tarjoaa jo nykyisellään paikkoja mielenterveyskuntoutujille ja työkokeiluille mutta mahdollisuuksia olisi nykyistäkin enemmän. Lapinlahden Lähde voisi tarjota tulevaisuudessa vieläkin moninaisempia ja monipuolisempia mahdollisuuksia työkokeiluille ja työllistymiselle.

He toteavat, että päättäjät tuntuvat usein haluavan, että kaikki olisi tilastoitavissa. Lapinlahden Lähteellä on valtava määrä kävijöitä, joiden hyvinvointia paikka ja toiminta edesauttaa – sitä vaan on vaikea mitata tarkasti.


Kahvilan toiminta on vain osa kaikkea sitä, miten Lapinlahden toiminta tukee jaksamista ja antaa voimaa. Paikka on mittaamattoman arvokas mielenterveyskuntoutujille, mutta myös muille.
“Meidän tulee miettiä paikan tulevaisuudesta puhuttaessa myös tulevia sukupolvia ja sitä, että mitä ihmiset tarvitsevat voidakseen hyvin kasvavalla kaupunkialueella.


Lapinlahden Lähde

Kulttuurin, mielen hyvinvoinnin ja pienyrittäjyyden keskus Lapinlahden entisessä psykiatrisessa sairaalassa Helsingissä. Olemme turvallisempi, yhdenvertainen tila ja tuomitsemme kaiken syrjinnän.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *