Skip to main content

Ihmisiä Lähteellä: Zaki Azedani, vapaaehtoinen

ihmisiä Lähteellä Zaki Azedani, vapaaehtoinen

Olen käynyt Lapinlahdessa säännöllisesti vuodesta 2017 lähtien, kun siellä ruvettiin järjestämään ”suomi-arabia kielikaveri”-tapaamisia MIITTI-järjestön toimesta. Käyn Lapinlahdessa muutenkin usein ja yleensä saan houkuteltua myös kavereita mukaani. Tämä on niin kaunis ja ainutlaatuinen paikka, että sitä on hyvä muidenkin päästä nauttimaan.

Toissa vuonna MIITTIstä tuttu Alaa kysyi minulta, haluanko ryhtyä vetämään “Opi suomea suomeksi”-tapaamisia Lapinlahdessa? Vastasin tähän “kyllä” ja niin alkoi meidän viikoittaiset tapaamiset Venetsia-rakennuksessa. Aluksi meitä oli tapaamisissa yleensä noin 3–6 osallistujaa. Viime vuoden keväällä siirryimme päärakennukseen. Tuolloin ihmiset alkoivat löytää suomen kielen tapaamiset ja parhaimmillaan meitä oli kesällä 25 ihmistä oppimassa ja puhumassa suomea! Tässä linkissä estiellään toimintaa: https://www.facebook.com/suomisujuu/videos/210956856699568/

Tapaamisten kasvanut suosio yllätti minut ja aloin miettimään, että tarvitsemme toisen ryhmän. Otin yhteyttä kaveriini Herttaan, sillä tiesin hänen tehneen aiemmin vapaaehtoistyötä suomen kielen parissa. Hertta lähti mukaan vetämään uutta ryhmää, joka oli tarkoitettu edistyneille suomen puhujille. Hän otti mukaansa Sannan sekä siskonsa Paulan järjestämään maanantain tapaamisia. Jaettu ilo on paras ilo. 😊

Seuraavaksi meillä oli kaksi aktiivista ryhmää, jotka kokoontuivat joka viikko oppimaan ja puhumaan suomea. Tänä keväänä kasvotusten käytävät tapaamiset menivät tauolle koronaviruksen takia, mutta niitä on paikattu tekemällä Facebook -livelähetyksiä suoraan Lapinlahdesta. Nämä lähetykset ovat parhaimmillaan keränneet kerralla yli 90 katsojaa ruutujen ääreen oppimaan suomea.

Lapinlahdessa tapahtuneet kohtaamiset ovat mahdollistaneet meidän toiminnan. Olen ollut mukana Lapinlahden tapahtumissa sekä järjestäjänä että osallistujana. Olen saanut uusia kavereita ja nähnyt kuinka tuntemattomat ihmiset kohtaavat ensimmäistä kertaa toisensa ja tästä muutaman kuukauden päästä ovat jo kuin parhaat ystävät.

Lapinlahti on ainutlaatuinen ympäristö, jossa on todella arvokasta toimintaa. Tätä tulisi ehdottamasti vaalia


Lapinlahden Lähde

Taiteiden, kulttuurin, mielen hyvinvoinnin ja pienyrittäjyyden keskus Lapinlahden entisessä mielisairaalassa Helsingissä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *