Tervetuloa kaikille avoimeen ilmastoystävälliseen ruoan tapahtumaan ”Kestävä Ruoka” Lapinlahden Lähteelle 20.9.2025 klo 12-17.
Teemoina ovat ruokahävikin vähentäminen ja tulevaisuuden ruoka. Tarjolla on lähiruokaa, ”uusia” ruoka-aineita sekä puheenvuoroja ja keskustelua ruokakulttuurin ja -järjestelmän kehittämisestä kestävään suuntaan. Paikalla on mahdollisuus nauttia myös Lapinlahden Lähteen kahvion tuotteista ja keittolounaasta.
Ohjelma:
Keskustelut Lapinlahden Lähteen auditoriossa
Ruokahävikin vähentäminen klo 13–14
1. Hävikkihyppy-hanke, hankekoordinaattori Ilo Bruun, Kuluttajaliitto
2. Ruoka tuo ihmiset yhteen -hävikkiruoka ruoka-avussa, hankekoordinaattori Henna Kärki, Keski-Uudenmaan ruoka-apuhanke
3. Otaniemen opiskelijoiden Food Sharing toiminta – ideat ja laajentamismahdollisuudet, Ronja Tammenpää, Aalto yliopisto.
Tulevaisuuden ruoka klo 15–16.15
1. Ruoantuotannon kehitysnäkymiä. FT, dos. Pekka Maijala, Pyhäjärvi-instituutti.
2. BlackGrain From Yellow Fields® – Rypsiöljyn puristuksen sivutuotteesta elintarvikkeeksi. Maria Soini, myyntipäällikkö Apetit Kasviöljy Oy.
3. Ruokavisiot ja mahdollisuudet. ETT Sulo Roukka, Helsingin yliopisto, Elintarvike- ja ravitsemustieteiden osasto.
Maistelutori Lapinlahden Lähteen sisäpihalla (klo 12-17)
Mukana mm. Apetit, Hernis, Jalotofu, Välimeren Ruoka, Satu Kallion luonto- ja luomutuotteet, Lauttasaaren Mutterikahvilan Kahvimopedi, ResQ Club. Jaossa myös Lauttasaaren Marttayhdistyksen kokoamia reseptejä.
Tapahtuman järjestävät Lauttasaari-Seuran Hiilineutraali Lauttasaari 2030 -hanke, Lapinlahden Lähde ja Lauttasaaren Marttayhdistys ry.
Vapaa pääsy!
Lue lisää täältä.