Skip to main content
Pro Lapinlahi ry:n

KUJE – Uudenmaan kulttuurihyvinvoinnin yhteyspiste

Uudenmaan kulttuurihyvinvoinnin yhteyspiste kokoaa yhteen tietoa ja tekee näkyväksi järjestöjen toteuttamaa kynnyksetöntä taide- ja kulttuuritoimintaa sekä harrastusmahdollisuuksia. Tavoitteena on edistää taide- ja kulttuuritoiminnan saavutettavuutta sekä vahvistaa kulttuurihyvinvointitoimijoiden keskinäistä yhteistyötä Uudenmaan alueella.

Kuje logo

Kohderyhmä

Kehittämishankkeen pääkohderyhmänä ovat Uudellamaalla asuvat täysi-ikäiset mielenterveystoipujat. Kulttuurihyvinvointiverkoston keskeisenä yhteiskunnallisena tavoitteena on entisestään lisätä toiminnan kohderyhmien oikeutta kulttuuriin ja samalla vahvistaa ja tukea kohderyhmän kokonaisvaltaista osallisuutta ja hyvinvointia, kun heidät tavoitetaan aiempaa laajemmin ja kun ihmisiä saadaan aiempaa kohdennetummin kutsuttua ja ohjattua juuri heille sopivan, mielen hyvinvointia vahvistavan taide- ja kulttuuritoiminnan pariin.

Toimintaa kehitetään yhteistyössä Uudenmaan alueen psykiatria- ja päihdepalveluiden, taide- ja kulttuuri- sekä mielen hyvinvoinnin palveluja tarjoavien järjestöjen kesken. Tavoitteena on luoda uudenlaisia yhteistyömalleja ja saumattomampia palveluketjuja kolmannen sektorin ja hyvinvointialueiden välille.

Kulttuurihyvinvointi?

Tässä hankkeessa kulttuurihyvinvointitoiminnalla tarkoitetaan kynnyksetöntä kokonaishyvinvoinnin kehittämiseen tähtäävää toimintaa, jossa taide ja kulttuuri ovat toiminnan keskiössä. Taiteen menetelmistä käsitteen piirissä ovat laajasti musiikki, teatteri, kuvataide, tanssi, sirkus, sanataide, pelitaide, mediataide ja monitaide. Toimintaa ohjaa taiteen ammattilainen ja toiminnassa voidaan hyödyntää myös työparimallia, jossa mukana voi olla sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilainen tai esimerkiksi taideterapeutti sekä kokemusasiantuntija.
Kulttuurihyvinvointitoiminta on avointa kaikille Uudenmaan alueen asukkaille, ja toiminnan lähtökohtana on avoimuuden lisäksi inklusiivisuus.

Kulttuurijengi

Kyseessä on uusi toiminta, johon haemme nyt osallistujia. Toivotamme tervetulleeksi kaikenikäiset aikuiset, jotka ovat kiinnostuneita taiteista ja haluavat edistää helpommin lähestyttävää taidetoimintaa Uudenmaan alueella!

Kulttuurijengin kanssa käydään yhdessä tutustumassa eri taidetoimintoihin ja jaamme kokemuksia siitä, mikä toimii ja mikä ei. Voisiko jotain tehdä eri tavalla? Miten?
Kulttuurikokijoiden kanssa kehitetään koko ajan yhdessä toimintaa. Ideana on kokoontua jatkossa säännöllisesti. Tule mukaan kuulemaan lisää ja suunnittelemaan yhdessä toimintaa!

Kulttuurijengi kokoontuu Lapinlahden Lähteellä Omenapuutalossa osoitteessa Lapinlahdenpolku 8.
Tapaaminen Omenapuutalossa 6.2.2024 klo 17-19

Tapaamiseen ei tarvitse ilmoittautua, voit vain saapua paikalle. Tarjoamme pientä purtavaa!

 

Yhteyshenkilöt

Aleksandra Lumivuori Kuje

Aleksandra Lumivuori
Viestintä ja Markkinointi

Hankeviestijä (Osa-aikainen)
0405055597
Eili KUJE

Eili Trotsak

Hankeavustaja (Osa-aikainen)
Kasvokuvasssa pinkkitukkainen nainen, jolla on sinilinssiset pyöreät silmälasit, musta paita ja pinkki bleiseri.

Elina Vainikainen

Korkeakouluharjoittelija (osa-aikainen)
Miia profilikuva

Miia Lusa
Koordinaattori

Hankepäällikkö KUJE – Uudenmaan kulttuurihyvinvoinnin yhteyspiste
0405055465

Meidän SoMe-kanavat

Meidän infopiste

Lapinlahden Lähde alueet

KUJE – Uudenmaan kulttuurihyvinvoinnin yhteyspiste

Lapinlahden Lähteellä Omenapuutalossa
Kulttuurikokijafoorumi kokoontuu Lapinlahden Lähteellä Omenapuutalossa osoitteessa Lapinlahdenpolku 8.
Marraskuun tapaaminen: keskiviikkona 29.11.2023 kello 17-19
(Joulukuussa ei pidetä ryhmätapaamista.)
Tammikuun tapaaminen: keskiviikkona 10.1.2024 kello 17-19
Onko sinulla ideoita?

Osallistu ja vaikuta!

Kävijänä sinulla on myös mahdollisuus vaikuttaa toiminnan sisältöön. Teemme mielellämme yhteistyötä eri oppilaitosten, järjestöjen, yritysten tai kaupungin toimijoiden kanssa. Ota rohkeasti yhteyttä!