Lapinlahden Lähde

Tapahtumatilat

Lapinlahden Lähde on taiteen, kulttuurin ja mielen hyvinvoinnin keskus Helsingissä vanhassa Lapinlahden sairaalassa. Lähde tarjoaa tiloja ja järjestää hyvinvointiin ja kulttuuriin liittyviä tapahtumia, seminaareja ja tilaisuuksia. Lapinlahden Lähteen toimintaa hallinnoivat yhteiskunnallinen yritys Lapinlahden Lähde Oy sekä MIELI ry:n paikallisyhdistys Pro Lapinlahti mielenterveysseura ry.

Lapinlahden Lähteen vuokrattaviin tapahtumatiloihin tulvii luonnonvaloa vanhasta puistosta. Tilat sopivat esimerkiksi yksityistilaisuuden, koulutuspäivän, yleisöluennon tai teatteriesityksen järjestämiseen. Tapahtumiin voi tilata aamiaisen, lounaan ja iltapäiväkahvin.

Päärakennuksen ensimmäisen kerroksen Auditorioon voidaan järjestää esteetön pääsy.

Myös oheisohjelmaa, kuten joogaohjauksia sekä opastettuja kierroksia, järjestetään. Opastetut kierrokset voivat käsitellä sairaalan ja psykiatrian historiaa, entisiä Lapinlahden sairaalan potilaita tai sairaalan puistoa.

  • Lapinlahden Lähde Sininen huone tapahtumatila

Vuokrattavat tilamme

Sininen huone

125 €/ t

Lapinlahden-Lahde-Alexix-Kiven-Juhlatila-6

Aleksis Kiven juhlatila

150 €/ t

Lapinlahden-Lahde-Pylvassali-tapahtumatila-4

Pylvässali

100 €/ t

Lapinlahden-lahde-auditorio-6

Auditorio

150 €/ t

Omenapuutalo

125 €/ t

Lapinlahden-Lahde-Alexix-Kiven-Lounge-4

Aleksis Kiven salonki

75 €/ t

Lapinlahden-lahde-sauna2

Sauna

115 €/2 t

Lapinlahden-lahde-puutarhapiha

Puutarhapiha

75 €/ t

Osasto5

75 €/ t 

TILAVARAUKSET JA -TIEDUSTELUT

Lapinlahden Lähde Oy

info@lapinlahdenlahde.fi

+358406656605

Lapinlahden Lähteen yleisötilojen esite

Helsingin historiallinen helmi

Vuonna 1841 avattu Lapinlahden sairaala palveli yli 160 vuotta yhtenä Suomen ja Euroopan edistyksellisimmistä psykiatrisista sairaaloista. Luonnonkauniilla Helsingin Lapinniemen ympäristöllä ja upealla C.L. Engelin ja A. F. Granstedtin arkkitehtuurilla oli jo itsessään rauhoittava ja tervehdyttävä vaikutus sairaalan potilaille.

Sairaalassa myös kokeiltiin sekä kehitettiin vuosikymmenten ja -satojen varrella useita edistyksellisiä hoitomuotoja mielen sairauksiin ja mielenterveyden häiriöihin. Lapinlahden sairaala oli myös läpi toimintahistoriansa keskeinen paikka Suomen psykiatrien koulutukselle ja uraauurtavalle psykiatriselle tutkimukselle.

Sairaalatoimintojen lakkauttamisen jälkeen Lapinlahden uljasta mielenterveystyön perinnettä tässä kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa ympäristössä on jatkanut ja jatkaa Lapinlahti-yhteisön ylläpitämä ja kehittämä taiteiden, kulttuurin ja mielen hyvinvoinnin keskus.

Kulttuurin ja mielenterveyden keidas

Lapinlahteen voi tulla lyhytaikaiselle vierailulle, pidempiin tapahtumiin tai pitkäaikaiseksi vuokralaiseksi. Tarjoamme kaikille lämminhenkisen, inklusiivisen, turvallisen, inspiroivan, rauhoittavan ja kauniin ympäristön olla, tehdä ja luoda.

Satunnaisille kävijöille Lapinlahti tarjoaa lukuisia kahviloita, ravintoloita, puoteja, hyvinvointipalveluita, historiakierroksia ja ihan vain tilaa olla, ihmetellä ja mietiskellä.

Tapahtumiin tarjoamme historiallisesti upeat ja toimivat tilat niin kokouksille, juhlille kuin toiminnallisille päivillekin. Meiltä saatte halutessanne tilojen lisäksi myös tapahtumatekniikan, tapahtumatuotanto-osaamista, oheis- ja ohjelmapalveluita sekä catering-palveluita.

Pitkäaikaiset työtilavuokralaiset saavat todella haluttujen Lapinlahden työhuoneiden lisäksi itselleen jäsenyyden energisessä ja sydämellisessä Lapinlahti-yhteisössämme.

lapinlahden-lähde-yoga

Yhteisömme kasvaa tuellanne

Lapinlahden Lähde toimii yhteiskunnallisen yrittäjyyden periaattein eli rahallisen voiton maksimoinnin sijaan taloudellisesti kestävästi yhteiskunnallisia päämääriä tavoitellen.

Lapinlahdessa missionamme on tarjota taiteiden, kulttuurin ja mielen hyvinvoinnin toimijoille toimivia, turvallisia ja kohtuuhintaisia tiloja sekä yhteisön suojaa ja tukea. Lisäksi tarjoamme ihmisille harjoittelu-, työkokeilu- ja työpaikkoja tavoitteenamme kehittää heidän työkykyään ja mahdollistaaksemme heille siirtymisen avoimille työmarkkinoille tai Lapinlahti-yhteisön pitkäaikaiseen palvelukseen.

Kaiken tämän teemme arvomaailmaltamme yhteisöllisesti, ekologisesti kestävästi, sosiaalisesti vastuullisesti ja inklusiivisesti sekä mielen hyvinvointia edistäen, elävää taide- ja kulttuurielämää vaalien ja luonnollista, rakennettua, toiminnallista ja aineetonta kulttuuriperintöä suojellen. Kaikki tuottomme suunnataan Lapinlahden toimintojen ylläpitämiseen ja kehittämiseen.

Lisäpalvelut

lapinlahden-lahde-yhteiskunnallisen yrittys