Lapinlahden Lähde

Tilavuokraus

Lapinlahden Lähde Oy on yhteiskunnallinen yritys. Emme kerää voittoa, vaan mahdollistamme kulttuuri- ja taidealojen sekä hyvinvointialojen mikroyrittäjien toimintaa samalla, kun ylläpidämme ja suojelemme rakennushistoriallisesti arvokasta rakennusta.

Lapinlahden-Lahde-Pylvassali-1

Pylvässali

Kaunis, valkoinen tila kolmannessa kerroksessa

Sininen Huone

Tunnelmallinen tila merellisen Venetsia-rakennuksen toisessa kerroksessa.

Lapinlahden Lähteen vuokrattaviin tapahtumatiloihin tulvii luonnonvaloa vanhasta puistosta.

Tilat sopivat esimerkiksi yksityistilaisuuden, koulutuspäivän, yleisöluennon tai teatteriesityksen järjestämiseen. Tapahtumiin voi tilata aamiaisen, lounaan ja iltapäiväkahvin.

Päärakennuksen ensimmäisen kerroksen auditorioon ja neuvotteluhuoneeseen voidaan järjestää esteetön pääsy.

Voit myös ladata yleisötilojen esitteen täältä.

Katso kalentereiden varaustilanne täältä

Myös oheisohjelmaa, kuten joogaohjauksia sekä opastettuja kierroksia, järjestetään. Opastetut kierrokset voivat käsitellä sairaalan ja psykiatrian historiaa, entisiä Lapinlahden sairaalan potilaita tai sairaalan puistoa.

Yleishyödylliset toimijat saavat 50 %:n alennuksen ja Lapinlahti-yhteisön jäsenet 75 %:n alennuksen. Hinnat sisältävät arvonlisäveron.

Tilavaraukset

  • Tilavaraukset ja -tiedustelut osoitteeseen info@lapinlahdenlahde.fi
    Tarkistathan tilojen tarkemmat tiedot ennen varauksen tekemistä tilakohtaisilta sivuilta, kiitos!

Ollemme yhteiskunnallinen yrytys

Vuokraa meiltä työhuone ja tue samalla avointa kulttuuria

Sininen huone

Sininen huone on tunnelmallinen tila merellisen Venetsia-rakennuksen toisessa kerroksessa.

Lue lisää

Aleksis Kiven juhlatila

Aleksis Kiven juhlatila on valoisa sairaalakäytävä ja päiväsali kauniilla vanhoilla ikkunoilla. Tila sopii hyvin juhliin ja erilaisiin esityksiin.

Lue lisää

Auditorio

Vanhan hevostallin paikalla sijaitseva ikkunallinen auditorio tulvii luonnonvaloa ja sopii mainiosti luentojen, koulutusten ja erilaisten esitysten pitotilaksi. Tilassa on esitetty musiikkia, elokuvia ja teatteria, ja istumapaikkoja on noin sadalle vieraalle.

Lue lisää

Pylvässali

Pylvässali on kaunis, valkoinen tila kolmannessa kerroksessa. Sen nimi tulee keskellä tilaa sijaitsevasta pylväästä. Tila sopii hyvin pienten tilaisuuksien ja kurssien järjestämiseen.

Lue lisää

Osasto5

Osasto5 on Lapinlahden sairaalan osasto viiden vanha ruokailutila ensimmäisessä kerroksessa. Pidä etäpalaveri ja nauti lounas viereisellä Kahvila Lähteellä.

Lue lisää

Omenapuutalo

Omenapuutalo on yhteinen talomme, jossa voi järjestää monenlaista toimintaa, kuten taidenäyttelyitä ja musiikkiharjoituksia — myös samanaikaisesti.

Lue lisää.

Wanha labra, 50 m²

Wanha labra sijaitsee Lapinlahden päärakennuksessa, aivan Kahvila Lähteen yläpuolella toisessa kerroksessa. Ikkunat suuntaavat sisäpihalle ja puistoon. Huoneeseen mahtuu 30–35 henkilöä.

Tilassa käytettävissä kahvinkeitin, vedenkeitin, kuppeja sekä näppärät klaffipöydät ja -tuolit.

Lue Lisää

Avoin tila, 26 m² + 15 m²

Avoin tila sijaitsee Venetsia-talossa, alimmassa kerroksessa, pääovesta ensimmäinen ovi oikealla. Ikkunoista näkyy merimaisemat ja kävelytie.

Tiloihin mahtuu yhteensä 35–40 henkilöä. Huoneen takana on pieni keittiö, jossa voi keittää kahvia ja teetä.

Lue Lisää

Puutarhapiha

Puutarhapiha on kaunis, hoidettu ja aidattu puutarha-alue päärakennuksen takana.

Lue lisää

Sauna

Helsingin vanhimman edelleen toimivan, yleisölle avoinna olevan saunan voi iltaisin varata myös omaan käyttöön.

Lue lisää

Lisäpalvelut

Tapahtumatiloja vuokraavat voivat tilata meiltä myös erilaisia lisä- ja ohjelmapalveluita tapahtumatilojensa oheen. Alta löydät listauksen yleisimmistä lisäpalveluista hintoineen. Voit myös olla suoraan yhteydessä meihin osoitteessa info@lapinlahdenlahde.fi, niin voimme yhdessä rakentaa teille juuri teille sopivan tapahtuma-, ohjelma- ja palvelukokonaisuuden!

Kaikki hinnat sisältävät arvonlisäveron.

Pöytäliinat20 €/kpl
SiivousAleksis Kiven juhlatila ja Puutarhapiha 200 €, kaikki muut tilat 125 €
VahtimestariAloitusmaksu 50 € + 30 €/h
Tekniikka (äly-TV ja äänentoisto) ja opastus käyttöön100 €/tilaisuus
CateringKysy tarjous
OhjelmapalvelutKysy tarjous

Työhuoneet

Lapinlahden Lähde Oy vuokraa työhuoneita Lapinlahden entisen sairaala-alueen päärakennuksessa, Venetsia-talossa ja vanhassa terapiatalossa. Lapinlahden Lähteen vuokralaisina on mm. sosiaalisia yhdistyksiä, käsityöläisiä, taiteilijoita sekä mielen ja kehon terapeutteja.

työhuoneet-lapinlahden-lahde1


työhuoneet-lapinlahden-lahde3

Vuokralaisemme ovat osa monipuolista yhteisöämme, sen tapahtumia ja palveluita. Kulttuurihistoriallinen miljöö vanhoine puistoineen ja uimarantoineen tarjoaa mahdollisuuksia myös virkistäytymiseen työn ohella. Talon lounaspaikkana on Kahvila Lähde (lounaskeitot ma–pe klo 11–15). Lapinlahden Lähde sijaitsee aivan Helsingin keskustan tuntumassa, ja lähin metroasema on noin 10 minuutin kävelymatkan päässä Ruoholahdessa.

Historiallisen sairaalarakennuksen huoneet ovat hyvin erikokoisia, pääosin vuokrahuoneet ovat 10–20 neliötä. Inspiroivan miljöön ja lämminhenkisen Lapinlahti-yhteisön jäsenyyden lisäksi vuokralaisen etuihin kuuluu muun muassa mahdollisuus käyttää Lapinlahden Lähde Oy:n vuokraamia monipuolisia tapahtumatiloja edulliseen vuokralaishintaan.

Neliöhinnat

30,11 €/m² (Hinta sisältää arvonlisäveron)

Pidätämme oikeuden kaikkiin muutoksiin.

Tiedustelut:  info@lapinlahdenlahde.fi

Etätyöpassi

Pidempiaikaiseen käyttöön tarkoitettujen työtilojen lisäksi Lapinlahdessa on tarjolla etätyöpisteitä lyhyempiaikaiseen käyttöön.

Lue lisää

lapinlahden-lahde-etatyopassi

TILAVARAUKSET JA -TIEDUSTELUT

Lapinlahden Lähde Oy

info@lapinlahdenlahde.fi

+358406656605