Skip to main content

Pentti Arajärvi Pro Lapinlahti mielenterveysseuran puheenjohtajaksi

Pro Lapinlahti mielenterveysseuralla on ilo ja kunnia kertoa, että uudeksi puheenjohtajaksi valittiin professori ja kaupunginvaltuutettu Pentti Arajärvi, pitkäaikaisen puheenjohtajan Katja Liuksialan luovuttua pestistään.

Arajärvi itse toteaa: ”Uusi tehtäväni Pro Lapinlahden puheenjohtajana alkaa hektisessä vaiheessa, kun Lapinlahdesta ollaan tekemässä suuria päätöksiä. Sekä yhdistyksen että oma henkilökohtainen mielipiteeni on, että Lapinlahden kulttuuriperintöä tulee vaalia arvostavalla tavalla, onhan se valtakunnallisestikin merkittävä kulttuuriperintökohde ja mielenterveyden symboli. Lisäksi kaupunkilaiset ovat ottaneet alueen ja sen toiminnan aidosti omakseen kun Lapinlahti sairaalavuosien jälkeen on avautunut kaupunkilaisille. Se on herkkä ympäristö tuhansine tarinoineen. Aluetta on vain murto-osa alkuperäisestä jäljellä, vaalitaan sitä”

Epävarmasta tilanteesta huolimatta oli tunnelma vuosikokouksessa positiivisesti tulevaisuuteen suuntava. Kuten Kaisa Välttilä, yksi kokouksessa mukana olleista yhdistyksen perustajajäsenistä, totesi: ”Toukokuussa tulee kuluneeksi 20 vuotta siitä kun Lapinlahden ympärille muodostettiin ihmismuuri vastustamaan sairaalan myyntiä. Yhdistys selvisi silloin ja tulee selviämään nyt, niin kuin aina ennenkin.”

Tästä yhdistyksen on hyvä jatkaa eteenpäin, kiitollisina ja tyytyväisinä myös siitä, että puheenjohtajan pestistä seitsemän vuoden jälkeen luopuva Katja Liuksiala edelleen jatkaa työtään yhdistyksen hyväksi, tästä eteenpäin toimintakoordinaattorin työtehtävissä.


Lapinlahden Lähde

Taiteiden, kulttuurin, mielen hyvinvoinnin ja pienyrittäjyyden keskus Lapinlahden entisessä mielisairaalassa Helsingissä.