Lapinlahden Lähde

Feminist Futures Helsinki -hackathon Lapinlahden Lähteellä 15.–31.5.

Meillä on erinomaisia uutisia kerrottavanamme: Lapinlahti-yhteisö ja Lapinlahden Lähde osallistuvat 15.–31.5. järjestettävään Feminist Futures Helsinki -hackathoniin. “Hackathon” (englannin hakkeroinnin ja maratonin muodostama yhdistelmäsana) on tapahtuma, jossa suuri ihmisjoukko kokoontuu ideoimaan, oppimaan ja luomaan uutta. Tapahtuman tavoitteena on visioida luovia – ja radikaalejakin – suomalaisen yhteiskunnan tulevaisuuden näkymiä feminismin teorioiden pohjalta. Tapahtuman osallistujat saavat käsiteltäväkseen seuraavia teemoja:

  • Urban Futures -teemassa pohditaan feministisen kaupunkisuunnittelun haasteita ja kaupungin roolia kaupunkilaisten mielenterveyden tukemisessa.
  • Inclusive Futures -teemassa pohditaan, miten hyvin tai huonosti suomalainen yhteiskunta vastaanottaa vähemmistöt.
  • Well-Being Futures -teemassa pohditaan mielenterveyden, hyvinvoinnin ja turvallisuuden haasteita sekä Internetissä että sen ulkopuolella.
  • Eco-Justice Futures -teemassa pohditaan ympäristöoikeudenmukaisuuden haasteita Suomessa.

Lapinlahdessa paneudutaan Urban Futures -teemaan, jossa hackathoniin osallistujat voivat pohtia muun muassa, miten Lapinlahden toimijat voisivat osallistua helpommin Lapinlahtea koskevaan päätöksentekoon, miten Lapinlahden saavutettavuutta voitaisin parantaa tai miten Lapinlahden tunnettavuutta voitaisiin lisätä.

Lue lisää hackathonista Feminist Futures Helsingin verkkosivuilta.

Kommentit on suljettu.