Skip to main content

Esittelyssä: Lapinlahden Lähteen vuokralainen

Olen Saara Kantele, arkkitehti ja suunnittelija. Lopettelen tällä hetkellä toista maisterintutkintoani Aalto Yliopiston muotoilun laitokselle ja minulla on toiminimi arkkitehti- ja suunnittelupalveluiden alalta.

Olen aloittanut vuokralaisena kauniissa Venetsia-rakennuksessa ihan meren äärellä nyt heinäkuun alussa. Teen työhuoneellani arkkitehti- ja tilasuunnittelua, sekä lopputyötä metsästä ja puunkäytöstä muotoilijan näkökulmasta.

Alue on ollut minulle tuttu jo pitkään. Olen käynyt täällä uimassa ja viettämässä kesäpäiviä, ja nykyäänkin pulahdan usein lounastauolla tai kotiin lähtiessä. Lapinlahdessa on oma tunnelmansa. Täällä on hyvä olla. Merenläheisyys on välitöntä, ja puistoalueet ja vanhat puut rauhoittavat.

Lapinlahdessa on hyvä tunnelma. Tänne on kokoontunut paljon eri luovien- ja palvelualojen toimijoita. Paikasta on syntynyt oma maailmansa. Helsingissä kantakaupunki on rakennettu jo hyvin täyteen, ja Lapinlahti onkin tärkeä poukama vapaammalle toiminnalle ja luoville kohtaamisille. Kasvava kaupunki tarvitsee tällaisia hengähdyspaikkoja. Niitä rentoja saarekkeita, joissa yleishyödyllinen ja yhteisöllinen pääsevät kukoistamaan, ja vaikuttamaan positiivisesti koko ympäröivään kaupunkirakenteeseen. Pidän nykyisen kaltaista Lapinlahtea suojelemisen arvoisena.
#kaikkienlapinlahti


Kuva: Kirsi-Marja Moberg


Lapinlahden Lähde

Taiteiden, kulttuurin, mielen hyvinvoinnin ja pienyrittäjyyden keskus Lapinlahden entisessä mielisairaalassa Helsingissä.