Skip to main content

Ihmisiä Lähteellä: Helli

Ihmisiä Lähteellä Helli

Iloinen ja toimelias Helli on ollut työharjoittelussa Lapinlahden Lähteellä tapahtumakoordinaattorina.

”Ennen tänne tuloani tein pitkän uran painoalalla, jossa toimin myymäläpäällikkönä, markkinointivastaavana ja graafisena suunnittelijana. Balanssi työn ja arjen välillä alkoi sumentua, joten päätin ottaa pienen hengähdystauon. Lopulta päädyin opiskelemaan tapahtuma-alaa AJK:ssa. Lapinlahteen päädyin ystäväni Nooran kautta, joka käy täällä Autismisäätiön Lapparijengin kanssa kerran viikossa. Hän pyysi minua järjestämään heidän näyttelynsä avajaiset ja vinkkasi, että tänne voisi hakea myös harjoitteluun.”

Helli kokee Lapinlahden kulttuurisesti jännittävänä ja monimuotoisena paikkana, mutta myös pieniä parannusehdotuksia löytyi.

”Lapinlahti oli tuttu paikka jo entuudestaan. Olen käynyt täällä häissä, saunomassa, näyttelyissä, sekä muuten vain hengailemassa puistossa. Harjoitteluun uutena ihmisenä taloon tullessani huomasin kunnollisten opasteiden puutteen. Ryhdyin heti toimeen ja suunnittelin opasteet ja selkeämmät kyltit, jotta Lapinlahti olisi esteettömämpi. Nyt puiston sisäänkäyntiä koristaa tekemäni parimetrinen opastekyltti! Sisällä olemme kiinnittäneet infotarroja ja tulossa ehkä ne tärkeimmät eli WC-kyltit.”

Lapinlahti merkitsee Hellille myös rauhan tyyssijaa, jossa on kotoisa ja turvallinen olo.

”Olen hieman ylisuorittaja luonteeltani, ja tulinkin tänne ennen kaikkea harjoittelemaan miten töitä tehdään ”normaaliin” tahtiin. Ohjaajani Katja Liuksialan mukaan alku pyörähti käyntiin tornadon lailla, mutta olen vihdoinkin oppinut rauhoittumaan ja lopettanut turhan stressaamisen. Suurin apu on löytynyt Lapinlahden upeasta luonnosta. Käyn kesken päivän kävelemässä puistossa ja usein jään vielä töiden jälkeen istuskelemaan rannalle. Lapinlahdessa on jokin ihmeellinen taika, että vaikka välillä tuntuisi kaoottiselta, niin lopulta kaikki asiat aina järjestyy ja olen jopa oppinut luottamaan siihen. Täällä on niin ystävällinen ja auttavainen ilmapiiri, aina saa apua jostain.”

Harjoittelun aikana olen osallistunut useisiin tapahtumiin eri rooleissa järjestäjästä vessavastaavaksi. Järjestin myös oman ruukkujentuunauspajan Kukkaisviikoilla.”

Lapinlahden tulevaisuudelle ja kaupunkisuunnittelijoille Hellillä on toive.

”Odotan ja oletan, että kaupunki näkee Lapinlahden kulttuuri- ja mielenterveystoiminnan arvon ja ottaa sen osaksi visiotaan. Myös kaunista historiallista rakennusta sekä puiston kasvustoa ja puita tulisi varjella.”

Teksti: Taika Korpinsola


Lapinlahden Lähde

Kulttuurin, mielen hyvinvoinnin ja pienyrittäjyyden keskus Lapinlahden entisessä psykiatrisessa sairaalassa Helsingissä. Olemme turvallisempi, yhdenvertainen tila ja tuomitsemme kaiken syrjinnän.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *